Legally-Me: STRESS!

18.12.2014

IMG_4618-001
Met een hartslag van meer dan 200 lig ik in bed, ik kan niet slapen. Op kantoor loopt het werk over en dan zijn er ook nog zo veel andere dingen die moeten gebeuren en stress opleveren. kortom, STRESS!

Al zolang als ik me kan herinneren was ik de week voor de kerstvakantie op van de stress, kon ik amper slapen en liep mijn hoofd over. Zodra de vakantie begon was ik ziek, alles kwam er uit van die weken er voor.

Helaas bestaat het begrip kerstvakantie niet meer voor de meeste mensen die werken, maar toch lijkt het er ernstig op dat de geschiedenis zich begint te herhalen. Want na mijn halve mental break down van vorige week woensdag leek het vanaf donderdag tot en met zondag weer beter te gaan. Na 2 gebroken nachten en dagen van 11, 12 en 13 uur de afgelopen week op kantoor en een verdubbelde werkdruk hoef je momenteel maar boe of ba te zeggen of ik ga huilen of staan springen.

Dat huilen is wellicht logisch maar springen? Het viel mijn collega’s de afgelopen dagen al op dat ik zo verschrikkelijk druk was. Zolang ik achter mijn bureau zit gaat het prima, maar zodra ik op sta dan moet ik even druk doen en gek doen. Enerzijds om wakker te blijven na de nodige gebroken nachten en anderzijds om even de druk van de ketel te halen.

Waarom ik zo vol stress zit? Ik heb het allemaal fijntjes voor jullie op een rijtje gezet:
Reorganisatie | Fusie | Banen die wel of niet naar Londen worden verplaatst | Verdubbelde werkdruk | Lange dagen op werk | Weinig tijd voor Legally-Brunette | Wienig tijd om te sporten | huizengedoe |  Het op tijd vinden van kerst cadeautjes | Het vinden van een geschikte kerstoutfit | Het vinden van een goede outfit voor het kerstfeest van werk |  Verlangens naar een weekje zon zee en strand, hetgeen er echt de komende tijd niet in gaat zitten | deadlines die onmogelijk zijn om te halen | geen tijd hebben om te boodschappen te doen, laat staan koken | Al maanden zeggen dat je naar de kapper moet maar en je ergeren aan de pieken maar er simpelweg geen tijd voor hebben | Geen dagje vrij kunnen namen tussen kerst en oud en nieuw | belangrijke beslissingen

Wat ik zou moeten doen om te ontstressen: 
Na een beetje googelen blijkt al snel waarom het met mij mis gaat en waarom ik niet kan ontstressen
Neem een bad: Door het nemen van een bad, bijvoorkeur met aromatische geuren komt zowel het lichaam als de geest tot rust. Toch jammer dat ik geen bad heb… Misschien een voetenbadje doen in de afwasbak?
– 
Kom tot stilstand: Leg je werk, routines en dagelijkse beslommeringen volledig naast je neer en richt je aandacht alleen nog maar op jezelf. Ik ben heel benieuwd wat mijn werkgever daar van zou vinden als ik afwezig ben omdat ik de aandacht op mezelf aan het richten ben.
– 
Stop met het gebruik van technologie: Een belangrijke veroorzaker van stress is de hedendaagse technologie. Deze apparaten zorgen ervoor dat je iedere dag veel indrukken en prikkels te verwerken krijgt. Dat betekend dat ik niet kan werken, de blogs op papier zal moeten publiceren [af te halen in Amsterdam] en dat het stukje ontspanning dat ik haal uit Instagram en WhatsApp ook verdwijnt….
– 
Doe aan yoga: Yoga zorgt er voor dat je door middel van een aangepaste ademhaling en specifieke oefeningen je lichaam en geest weer met elkaar in harmonie brengt. Heel leuk maar wanneer moet ik dat doen? Als ik midden in de nacht wakker lig?
– Dagdromen: Zoek een comfortabel plekje en stel je eens voor dat je op een hagelwit strand ligt, met dat idee wel ontspannend. Nou ik niet, ten eerste kan ik niet op de dag onder werktijd ergens gaan zitten dagdromen en als ik dat wel doe, dan ga ik juist balen dat ik niet echt op dat strand lig.

Wat ik daadwerkelijk doe om te ontstressen:
Gelukkig kwam ik er ook achter dat ik al wat dingen goed doe om mijn stress te verminderen. Punten die ik niet altijd bewust doe om stress te verminderen maar die volgens de lijstjes online wel zouden moeten helpen.
– Schrijf het van je af: Schrijven heeft een therapeutische werking, het helpt emoties te verwerken en stress te verminderen. Check, ik schrijf iedere dag 2 blogs en vandaag zelfs 1 speciaal over stress, als dit niet van je af schrijven is weet ik het ook niet meer, bye bye stress!
– Doe aan lichaamsbeweging: De eenvoudigste manier om je hoofd leeg te maken is fysieke afleiding. Je zet je verstand op nul en richt je volledig op het sporten. Dit kan ik, ik loop natuurlijk al vrij vaak hard en fiets iedere dag naar kantoor en weer terug.
– Geniet van muziek: Als je stress wil verminderen luister dan naar klassieke muziek of jazz en zing en dans mee. Nou oke, ik heb de kerst CD van Glee op staan, misschien niet helemaal klassiek en jazz maar ik word er wel vrolijk van en als niemand luistert zing ik uit volle borst mee. 

Laten we hopen dat ik vanaf volgende week woensdag, vanaf dan ben ik vrij tot 29 december, even bijkomen en even geen werkdruk en stress, hoop ik.

Hebben jullie ook wel eens van die momenten dat de stress enorm toe neemt?

Tags: ,
Categorie: Legally-Me, Persoonlijk
Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Simone 18.12.2014

  Klinkt best wel heftig, volgens mij heb je heel veel (belangrijke!) dingen aan je hoofd en ik vind het dan ook altijd lastig om te relativeren en rustig te worden. Ik zit in mijn afstudeerjaar en alleen al van het afstuderen sta ik stijf van de stress, laat staan als er nog meer bij zou komen!

 • Reageer Joëlle 18.12.2014

  Sterkte, dat klinkt inderdaad als veel stress! Maar eh, als het helpt, dan neem je toch gewoon even een blogpauze of blog je even wat minder? Je lezers rennen niet zomaar weg hoor :). Concentreer je gewoon even op je werk als dat nu zo hectisch is, maak een to do-list en doe wat je moet doen, dan komt het vast vanzelf allemaal wel goed.

 • Reageer Denise 18.12.2014

  Pas je een beetje goed op jezelf? Volgens mij heb je het onwijs druk met héél veel belangrijke dingen, maar het is zeker belangrijk dat je ook af en toe even ontspant en alles los laat!

 • Reageer Andrea 18.12.2014

  Herkenbaar! Let wel goed op jezelf hoor. Zoveel stress kan ook omslaan in overspannenheid of zelfs een burn-out. Ondanks dat je het nu zo druk hebt is het toch goed om te proberen te ontspannen. Ik hoop dat je je werk ook daar kunt laten en het niet mee naar huis neemt. Ik ben hier zelf wel tegenaan gelopen het afgelopen jaar, maar heb nu geleerd om het los te laten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan hoor, maar loop jezelf niet voorbij! Ik hoop dat je lekker van de vakantie kan genieten!

 • Reageer Bente 18.12.2014

  Wat vervelend dat je zoveel stress hebt op je werk! Hier was het de afgelopen weken ook heel erg druk, moest zelfs maandag mijn vrije dag opgeven (als in, ik had een vakantiedag aangevraagd maar door deadlines ging dat toch niet meer lukken), maar nu begint alles af te komen en moet ik alleen nog vandaag en morgen werken voordat ik een weekje vrij bent (dit keer echt!).

  Heel veel succes de komende dagen nog!

 • Reageer Linda 18.12.2014

  Ja zeker! Vandaag hebben wij op mijn werk stilte voor de storm, maar vanaf morgen wordt het keihard knallen achter mijn bureau tot en met woensdag! Gelukkig zijn we daarna gesloten tot 5 januari.

 • Reageer Danielle 18.12.2014

  Wat vervelend ! Ik ken het hoor.. einde van het jaar is qua werk gewoon altijd BOMVOL en alles moet af voor de magische 31 december.. ik bikkel er gewoon even keihard doorheen en heb leuke dingen gepland voor januari.. dan ontstress ik wel weer ;)!

 • Reageer Denise Weltens 18.12.2014

  Doe jij eens een beetje rustig aan meisje (ik mag dat zeggen, want ik ben 43, haha!) ?!
  Je hebt maar 2 handen en je kunt niet meer doen dan je best. Je hoeft jezelf geen hartkloppingen en hartaanval te bezorgen door het werk: daar heeft je baas ook niks aan.
  Relax, maak lijstjes en streep af wat je wel hebt kunnen doen!.
  Succes, en alvast fijne dagen als je vrij hebt (EN NIET ZIEK WORDEN DAN!!).

  • Reageer Stacey 19.12.2014

   Dank je wel lieve Denise! Gelukkig hebben we morgen heel mooi nieuws wat alles weet wat in perspectief brengt!

 • Reageer Suuz 18.12.2014

  LIEVERD! TAKE CARE!!!!!!! pas goed op jezelf…! dikke knuffel!

  • Reageer Stacey 19.12.2014

   Doe ik, lief van je! Ik mail je zo even 😉

 • Reageer Maurits 19.12.2014

  Stoppen met het gebruik van technologie is zeker een goede. Als ik ook zie hoe mijn leerlingen bloot staan aan prikkelingen, is dat zeker niet goed voor een mens.
  Veel beterschap en sterkte met de stress!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.