Legally-Travel: Kerstmarkt in Keulen

23.12.2014

IMG_5279
Afgelopen weekend bezocht ik de kerstmarkt in Keulen. Niet alleen hebben we heerlijk lopen struinen over de verschillende kerstmarken, ook kun je heerlijk shoppen in Keulen. Op nog geen 3 uur rijden vanaf Amsterdam ligt Keulen. Deze Duitse stad is de vierde grootste stad van het land en is gelegen aan de Rijn. Omdat Keulen maar 85 kilometer vanaf de Nederlandse grens gelegen is, is het uitermate geschikt voor een dagje shoppen.

KeulenIMG_5224

Met maar liefst 6 verschillende kerstmarken is er altijd wel een die je leuk vindt in Keulen te vinden. De Kerstmarkten bestaan uit veel houten huisjes met daarin kleine kraampjes gevestigd. Naast de traditionele dingen als Glühwein, warme chocomelk en natuurlijk braadworsten, kun je het zo gek niet verzinnen of het is er wel te koop. Vooral veel handwerk artikelen worden er verkocht, maar ook mutsen, tassen en spullen voor in de kerstboom of ter decoratie van het huis.

Keulen2 Keulen1
Hoewel de kerstmarkten heel erg leuk zijn, heb ik het zelf meestal wel gezien na 2 a 3 kerstmarkten en duik ik dan graag nog even de grote winkelstraat in. Op de een of andere manier slaag ik doorgaans beter in Duitsland voor kleding dan waar dan ook en daarbij kan ik enorm genieten van de prachtig versierde etalages en Kaufhausen.

Keulen 8 december1
Al met al hebben wij samen enorm genoten van ons dagje in Keulen en blijf ik een groot liefhebben van een dagje naar een Duitse stad zo in de December maand.

Ben jij dit jaar nog naar een kerstmarkt geweest? 

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Travel, Reizen
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Dionne 23.12.2014

  Ziet er heel mooi uit! Zo gezellig altijd zo’n kerstmarkt!

 • Reageer Bente 23.12.2014

  Ik ben net terug uit Maastricht waar ook een kerstmarkt was op het Vrijthof 🙂

 • Reageer Simone 23.12.2014

  Prachtige sfeervolle foto’s! Ik ben afgelopen weekend in Antwerpen geweest en heb ook de kerstmarkt bezocht, maar na warme chocolademelk, een lekker broodje met worst en een wafel had ik het ook wel gezien haha. Daarna zijn we lekker gaan shoppen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.