Legally-Me: Uit de oude zak van Sinterklaas

05.12.2014

Scan 121080013

Vandaag is het 5 december en vanavond vier ik samen met mijn familie en mijn vriend Sinterklaas. En hoewel ik inmiddels 25 jaar oud ben is het Sinterklaas feest een van mijn favoriete feesten. Als klein meisje kon ik al verschrikkelijk genieten van de hele sinterklaastijd en ik deel dan ook graag wat oude foto’s met jullie.

Wist je dat: Mijn moeder vroeger ooit eens de kamer op zijn kop heeft gezet, compleet met stro, hooi en hoef afdrukken onder het mom dat Amerigo in huis was geweest?

Wist je dat: Het 2 jaar en tientallen pogingen van mijn ouders heeft gekost om mij ervan te overtuigen dat Sinterklaas niet bestond? Pas toen mijn opa het me in de auto vertelde kon ik het geloven, dat moment heeft zo veel indruk op me gemaakt dat ik het nog levendig voor me zie.

524394_3421138778590_131832807_n

Wist je dat: Ik samen met mijn opa altijd in de zomer al begon met het zingen van Sinterklaas liedjes? Mijn ouders en oma waren hier trouwens iets minder blij mee.

Wist je dat: Mijn vader ooit per ongeluk het bakje water dat ik voor Amerigo had neergezet heeft afgewassen en heeft opgeruimd waarna ik een dag lang van slag was dat het bakje weg was?

Wist je dat: Ik tijdens mijn studie als hulp zwarte piet heb gewerkt bij intochten en bij gezinnen thuis? [die piet op onderstaande foto’s ben ik dus…. ]

100_0502 (1)

Wist je dat: Ik me nu al kan verheugen op het moment dat ik kinderen heb om met ze het feest te vieren?

Wist je dat: Ik nog steeds ieder jaar een stukje van de intocht probeer te kijken?Zwem%20piet

Vieren jullie Sinterklaas en zo ja, hoe? 

Tags:
Categorie: Legally-Me, Throwback Thursday
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Andrea 05.12.2014

  Ik vier het eigenlijk al jaren niet meer. Wij vieren nu kerst.

 • Reageer Simone 05.12.2014

  Ik ben net zo gek op Sinterklaas als jij volgens mij! ik vind het zo’n topfeest, de hele sfeer er om heen! Ik wil er later als ik kinderen heb ook echt een spektakel van maken zoals jou moeder vroeger deed, super super leuk! Ik vond keer op keer mijn wortels terug in de koelkast maar mijn moeder bleef volhouden dat ze nieuwe had gekocht voor Amerigo haha.. dat ik dat geloofde!

 • Reageer Yamina 07.12.2014

  Wat ontzettend leuk! Mijn moeder is ook zo gek als een deur en ik wilde het niet geloven toen mijn ouders vertelde dat hij niet bestond. Dit jaar heb ik voor het eerst Sinterklaas moeten missen, desondanks is hij wel langs geweest ;).

 • Reageer Manon 08.12.2014

  Wat een cute foto’s zeg

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.