Recept: Geroosterde Kikkererwten, de gezonde snack

03.12.2014

IMG_4753-002
Snacken op de bank terwijl we tv aan het kijken zijn, het is een van die dingen waar ik echt van kan genieten. Maar laten we eerlijk zijn, chips is niet altijd de beste keuze die je kan maken en na een zak zit je niet eens vol. Een gezonde snack zijn kikkererwten, lekker krokant en te kruiden zoals jij ze wilt!

Toen ik voor het eerst last over geroosterde kikkererwten had ik geen idee wat ik me er bij voor moest stellen. Er stond bij het artikel dat het net borrelnootjes waren met een knapperig korstje. Dat kan niet, dacht ik nog en dus nam ik de proef op de som. Ik werd positief verrast, wat een heerlijke en gezonde snack is dit!

Benodigdheden:
– 200 gram kikkererwten [ik gebruikte ze uit een blikje]
– 0,5 theelepel knoflookpoeder
– 1,5 theelepel paprika poeder
– 0,5 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
1. Verwarm je oven voor op 200 graden
2. Doe de kikkererwten in een kom met de olie en specerijen. Het is belangrijk dat alle erwten goed bedekt zijn.
3. Leg de erwten op een met bakpapier bekleden bakplaat
4. Bak de erwten in 15 minuten
5. Hussel de erwten en bak ze vervolgens nog maximaal 10 minuten.

Niet alleen zijn deze knapperige erwten heerlijk als snack, je kunt ze ook heerlijk door de soep doen of door een salade. Al met al een heerlijke en gezonde snack!

 

Tags: , ,
Categorie: Food, Legally-Food, Recepten, Snacks
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Rozentuintje 04.12.2014

  Wat een goed recept, ik groei alleen wel dicht als ik alles moet gaan maken wat jij plaatst…..

 • Reageer Manon 04.12.2014

  Je zegt dat je ze door de soep kunt doen, maar dat begrijp ik niet zo goed, kun je dat nader uitleggen?

 • Reageer Hanne 23.03.2015

  Ziet er zo lekker uit! Ik heb ze al een tijdje op mijn ‘nog te maken’-lijstje staan maar vanavond komt het er echt van! 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.