Legally-Me: En toen woonden we samen

25.01.2015

IMG_5718-001
Na de halve marathon van Egmond reden we naar huis, ons huis, het huis waar ik 2 jaar alleen woonde en waar we nu samen wonen. Samenwonen, wie had dat kunnen denken een half jaar geleden, maar nu kun je me niet gelukkiger maken.

Mijn kleine huisje is perfect voor iemand alleen, maar met 2 mensen is het wat aan de kleine kant. Het is soms even wat behelpen als we in de ochtend spits beide ons ready maken voor ons werk, maar het gaat goed, heel goed zelfs.

Als enig kind was het voor mij best wel even een ding om met iemand samen te gaan wonen. Van huis uit ben ik niet gewend om met iemand te wonen op mijn ouders na en vroeger was ik een behoorlijke einzelganger. De afgelopen jaren is dit verandert maar helemaal weg is het zeker niet. Als je mij een half jaar geleden dan ook had verteld dat ik nu met iemand samen zou wonen had ik je heel hard uitgelachen. Normaliter duurt het namelijk voor mij echt heel lang voordat ik echt volledig mezelf bij iemand kan zijn.

De beste manier om te weten of ik me echt heel prettig bij iemand voel is als ik durf te zingen in iemand zijn bijzijn. Voorheen was dit alleen bij mijn ouders en beste vriendin maar al binnen een paar weken had ik dat bij M. en geloof me dat is heel bijzonder. Bijzonder dat ik me zo fijn en op me gemak bij iemand voel en dat ik nu al het vertrouwen heb dat we het samen ontzettend fijn gaan hebben.

Communiceer met elkaar
Zijn er dingen waar je het niet mee eens bent of dingen die je dwars zitten? Communiceer het naar de ander toe. Het kan voor ons vrouwen nog wel eens lastig zijn om te vertellen wat we denken of vinden omdat we van nature conflicten willen vermijden en het dus maar slikken. Gevolg is echter dat dingen zich op gaan stapelen en voor jou iets heel groots worden zonder dat de ander het weet en het risico dat het dan escaleert is alleen maar groter. Dus als je wilt dat jij de dop op de tandpasta doet [doet M gelukkig uit zichzelf] zeg het dan op een rustige manier en leg uit waarom.

Laat elkaar vrij
Ga niet iedere keer vragen hoe laat de ander thuis is en wat hij gaat doen als hij even de deur uit is. Het is belangrijk om vertrouwen in elkaar te hebben en dat ook aan de ander te laten zien. Natuurlijk is het vaak handig om te weten hoe laat de ander thuis is ivm het eten, maar als de ander uit is met vrienden, is dat veel minder van belang toch?

Respecteer elkaars gewoontes
Ben jij gewend om de avond van te voren je ontbijt vast voor te bereiden en doet hij dat het liefst op de ochtend zelf? Geen probleem toch, hij is dat gewend en jij hebt jou manier. Hij hoeft niet naar jouw regels te leven net zoals jij niet naar zijn regels hoeft te leven. De een doet het nu eenmaal op de ene manier en de ander op de andere manier.

Houd rekening met elkaar
Heeft de ander een hele lange dag gehad en was het zijn beurt om boodschappen te doen? Sta dan niet op je strepen maar ga zelf boodschappen doen als je de ander daarmee kunt helpen. Sterker nog, is het een zware dag geweest dan is het misschien wel leuk om die ander te verrassen met zijn lievelingseten. Op zich heel normaal, maar houdt rekening met elkaar, jij vindt het ook fijn als een ander dat bij jou doet, toch?

Blijf dingen apart van elkaar doen
Blijf vooral dingen met je vrienden en vriendinnen doen als je samenwoont. Je wilt natuurlijk wel dat je gewoon nog met hen om kan gaan en dat je elkaar af en toe eens wat te vertellen hebt buiten werkgerelateerde dingen om. Daarbij is het ook niet goed om altijd maar op elkaars lip te zitten, zoals gezegd, laat elkaar een beetje vrij.

Blijf werken voor elkaar
Als je net samen woont is alles nog nieuw en doe je onwijs je best voor elkaar. Echter kan dat na verloop van tijd een beetje gaan verstoffen en voor je het weet leef je als broer en zus. Zorg dat, dat niet gaat gebeuren en blijf werken voor elkaar. Blijf elkaar verrassen en lieve dingen voor elkaar doen. Dat hoeven echt geen grote dingen te zijn, je hoeft elkaar niet te overladen met cadeautjes, maar heeft iemand een lange dag achter de rug, zorg dan dat zijn of haar lievelingskostje op tafel staat of help iemand uit je zelf eens met de was.

Woon jij samen?

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Me, Persoonlijk
Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Lis 25.01.2015

  Wauw wat fijn dat het zo goed bevalt! Ik woon alleen sinds kort en dat bevalt ook prima 🙂

  Ps, woonde in de titel moet woonden zijn!

  • Reageer Stacey 27.01.2015

   Oeps je hebt helemaal gelijk, ik heb het direct aangepast toen ik je reactie zondag morgen las.

 • Reageer Bente 25.01.2015

  Ik woon nu bijna vier jaar samen (we gingen na precies een jaar samenwonen) en ben er nog steeds zo blij mee! Zo fijn om samen naar bed te gaan en samen wakker te worden (oke hij is altijd eerder wakker, detail). Ik wil nooit meer anders 🙂

  • Reageer Stacey 27.01.2015

   Wat fijn dat je zo blij bent met het samenwonen, hoewel het bij mij heel pril is wil ik ook nu al niet meer anders.

 • Reageer Joyce 25.01.2015

  Oh wat fijn meis dat jullie nu lekker samen wonen en wat bijzonder dat je je al zo snel bij M op je gemak voelde. Ik ben zelf single, dus ik zou volgens mij een sprong in de lucht gaan maken als ik ook zo iemand tegenkom bij wie ik echt goed pas 🙂

  • Reageer Stacey 27.01.2015

   Ik had ook nooit durven dromen zo snel iemand te vinden die gewoon echt de perfecte match is. Juist als je niet op zoek bent loop je tegen de mooiste dingen aan, voor jou komt dat ook vast wel goed!

 • Reageer Andrea 25.01.2015

  Wat fijn dat je je zo op je gemak voelt! Heel veel liefde toegewenst voor jullie twee!

  • Reageer Stacey 27.01.2015

   Dank je wel Andrea voor je lieve reactie!

 • Reageer Simone 25.01.2015

  Ik vind dit zo fijn om te lezen! Ik ben ook ook enig kind en vind het ook heerlijk om alleen te zijn en rust om me heen te hebben. Ik vind het heel fijn dat het zo goed gaat met jullie!!

  • Reageer Stacey 27.01.2015

   Grappig dat jij dit ook hebt als enig kind, ik was best wel huiverig of het niet tegen me zou gaan werken bij het samenwonen, maar als je echt iemand vindt waar je, je prettig bij voelt maakt het allemaal niets uit, dan wil je juist graag samen zijn.

 • Reageer Deisy 25.01.2015

  Wat fijn om te horen dat het samenwonen zo goed bevalt. Ik ben het compleet eens met je tips die je geeft: elkaar respecteren en ruimte voor elkaar laten is heel belangrijk. Waar 2 personen zijn, zijn namelijk ook 2 meningen 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.