Legally-Fit: Boen en schrob die calorieën er maar af

17.01.2015

2826498_orig
Natuurlijk kun je een yogamatje in de woonkamer leggen en daar de meest uiteenlopende oefeningen op uitvoeren. Je kunt zelfs een roeimachine aanschaffen en je daar flink op uitleven. Echter hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn, die rot klusjes in huis zijn ware calorie verbranders! Vandaag 10 klusjes in en om het huis en hoeveel calorieën ze waard zijn.

Tuinieren:
Heb je een tuin? Go for it, want voor je het weet heb ik je in een uurtje tijd toch al snel 350 calorieën verbrand. Een bijkomend voordeel is dat je met een beetje mazzel krijg je nog een kleurtje van het werken in de buitenlucht. Tip: ga aan de slag met een moestuintje, op die manier verbouw je, je eigen groentes en fruit en eet je dus ook niet zo snel die calorieën er weer aan.

Dweilen:
Dit is, samen met het opvouwen van de was, echt mijn minst favoriete klusje in het huishouden. Echter is het wel een goede workout, je dient namelijk goed te schrobben en druk te zetten en je doekje ook steeds goed uit te wringen. Bij elkaar kun je in een uur zo 312 calorieën verbranden.

Stofzuigen:
Mijn tip om stofzuigen leuk te maken is om oordopjes in te doen met je favoriete muziek en helemaal los te gaan tijdens het stofzuigen. Op die manier maak je het leuk, je beweegt meer dan nodig is en voor je het weet ben je het hele huis door geweest en zo verbrand je al snel 250 calorieën per uur.

Bed verschonen en opmaken:
Het is vaak even werk als je alleen een tweepersoonsbed moet verschonen. Je armen zijn niet lang genoeg en je krijgt het er doorgaans toch een beetje heet van. Als je een uur lang bezig zou zijn, wat ik niet hoop voor je, dan verbrand je al snel 100 calorieën.

Ramen lappen:
Op de trap, van de trap af, je uitrekken om alle hoekjes te bereiken en dan weer alles zemen. Niet alleen is ramenlappen een goede workout voor je armen, door het trapje op en af te gaan train je ook je benen en billen en verbrand je al snel 300 calorieën per uur.

Boodschappen doen:
Ga je altijd met de auto naar de supermarkt? Niet doen, als je gaat lopen maak je er gelijk een workout van. Uiteraard moet de afstand naar de supermarkt wel haalbaar zijn, maar anders kun je altijd nog op de fiets gaan of je auto zo ver mogelijk op het parkeertrein zetten. Door de tassen naar huis te dragen train je, je arm spieren en voor je het weet heb je 275 calorieën verbrand. Nu maar hopen dat je niet een zak chips hebt gekocht die je gelijk leeg kunt gaan eten.

Auto wassen:
Hoewel ik zelf geen auto heb en alles met de fiets doe zijn er vast ook mensen die wel een auto voor de deur hebben staan. Nu kun je natuurlijk naar de wasstraat met je auto om hem te laten wassen, maar als je het zelf doet ben je binnen een uur 200 calorieën aan het verbranden en je bespaart ook nog eens een hoop geld!

De hond uitlaten:
Heb je een hond dan weet je natuurlijk al lang hoe veel beweging dat oplevert. Loop je een uur stevig door met je hond heb je zo 170 calorieën verbrand. Je kunt het getal echter verhogen door even te rennen of met een bal te spelen, is je hond je ook gelijk heel dankbaar.

Koken:
Je denkt misschien dat koken alleen maar calorieën oplevert die je naar binnen werkt maar als je lekker aan het koken bent, ben je ook in beweging en sta je steeds. Met een uur koken verbrand je ongeveer 135 calorieën, dat scheelt toch weer die extra paar hapjes.

Badkamer schoonmaken:
De absolute topper in dit lijstje is de badkamer. Als je daar helemaal op los gaat kun je namelijk wel 400 calorieën verbranden in een uur. Dit betekend natuurlijk wel dat je flink moet schrobben en boenen en niet de tegels moet aaien alsof het je moeder is.

Aan welk huishoudelijk klusjes heb jij een hekel?

Tags: , , , , ,
Categorie: #Legallyfit, Fit, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Joyce 18.01.2015

    Ik woon sinds vrijdag samen en ik hou totaal niet van strijken en de was opvouwen. Gelukkig houdt vriendlief wel van strijken en over de was opvouwen kan ik wel heen komen!

  • Reageer Rozentuintje 20.01.2015

    Mijn minst favo klusje is de was opvouwen, wat heb ik daar een hekel aan zeg!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.