Legally-Fit & Food Met: Ellis

28.01.2015

duizel-001
Iedere week voel ik in de rubriek Fit & Food met een sportieve dame aan de tand over haar sport en eet patroon. Deze week is het de buurt aan de 24 jarige Ellis die 4 keer in de week haar hardloopschoenen aantrekt en gek is op havermout.

Introductie:
Ik ben Ellis, 24 jaar, student master Marketing aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, en letterlijk en figuurlijk ‘always on the run’. Als ik niet aan het sporten ben, ben ik druk met mijn studie, werken, of leuke dingen doen met vriendinnen.  Op dit moment ben ik druk bezig met de laatste loodjes van mijn master waaronder mijn thesis. Het zal niemand verrassen dat het onderwerp van mijn thesis gerelateerd is aan food. Ik hoop na mijn studie een baan te vinden in de FMCG branche bij een bedrijf zoals Mars, Unilever, Peijnenburg o.i.d.

IMG_0432-001

 1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
  Ik loop meestal 4 keer in de week hard. Sinds een jaar ben ik lid van atletiekvereniging GVAC in Veldhoven waar ik gemiddeld 3 keer per week train. Wanneer we niet in voorbereiding zijn voor een halve marathon is dit 2 keer en doe ik mijn lange duurloop in het weekend zelf. De trainingen bij de atletiek zijn elke dinsdag, donderdag (en eventueel zaterdag) en dan loop ik vaak zelf nog een keer een klein rondje.
  Daarnaast lig ik elke maandag in het zwembad om wat baantjes te trekken en probeer ik zo nu en dan nog wat oefeningen thuis te doen, vooral gericht op het versterken van mijn core. In het voorjaar en de zomer trek ik ook nog wel eens mijn skeelers uit de kast voor een tochtje.
 2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
  Hardlopen!! Ik loop nu ongeveer 3 jaar en ik kan me echt geen leven meer zonder voorstellen.
 3. Hoelang sport je al?
  Ik sport eigenlijk al wel mijn hele leven maar de laatste jaren pas intensief. Op de basisschool heb ik van alles gedaan; van paardrijden tot tennis. Ik heb ook een flink aantal jaren gedanst en tijdens de middelbare school ging ik geregeld fitnessen. Sinds ik ben begonnen met hardlopen heb ik eigenlijk pas echt heel veel plezier in het sporten en zie ik het ook niet als een ‘must’ maar als iets wat ik heel graag doe.

  foto-001

 4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
  Het liefste draag ik een kort shortje met daarop een tanktop. Bij voorkeur felle kleurtjes gecombineerd met zwart. Ik heb zowel kleding van Nike, Asics en H&M in mijn kast. Ik heb diverse hardloopschoenen maar mijn favoriet blijven mijn Asics.
 5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
  Curling. Geen verdere uitleg nodig gok ik 😉
 6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
  Ik vind beide heerlijk. In de zomer geniet ik ervan om lekker in een korte broek in het zonnetje mijn rondje maken. Maar als het ijskoud is, of regent, is het ook een uitdaging om lekker naar buiten te gaan en voel ik me altijd des te beter als ik weer geweest ben. Ik heb laatst een cross gelopen door de sneeuw wat ook echt een uitdaging was. En de halve marathon van Egmond met de flinke wind was natuurlijk ook een hele ervaring!
 7. Cardio of Kracht training?
  Cardio! En dan bij voorkeur een lange duurloop om lekker mijn hoofd leeg te maken.
 8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
  Ik ben eigenlijk na elke run, zowel wedstrijd als training, trots op het feit dat ik weer ben gegaan en wat mijn lichaam heeft gepresteerd. Als ik kijk naar welke prestatie tijdens een wedstrijd ik het meest trots ben is dat de halve marathon in Hapert vorig jaar waarbij ik mijn PR van 1.43 liep.
 9. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
  Ik weet wat voor een lekker gevoel het oplevert als je gaat. Daarnaast zijn wedstrijdjes een goede stok achter de deur om gemotiveerd te blijven. Doordat ik lid ben van een atletiekvereniging zorgt dit ook voor structuur en daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezellig!

  veldhoven 10 miles-001

 10. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
  Dit jaar ga ik voor een nieuw PR op zowel de 10km als de halve marathon. Ik hoop ook nog eens een hele marathon te lopen. Ondanks dat het een beetje standaard is staat de marathon van New York uiteraard ook nog op mijn bucketlist!
 11. Gezond eten, hoe doe jij dat?
  Ik zie gezond eten niet als een opgave. Ik word niet warm van taart, chips of snoep dus daar heb ik al een geluk bij. Ik haal veel meer energie uit gezond eten en merk dat dit veel positieve invloed heeft op hoe ik me voel. Natuurlijk drink ik ook graag een wijntje maar dit probeer ik te beperken tot de weekenden. Ik eet veel groente en fruit, en na de trainingen probeer ik nog iets met eiwitten tot me te nemen.
 12. Wat is jouw favoriete healthy recept?
  Havermoutpap! Elke ochtend weer een feestje!
 13. Wat is jouw guilty pleasure?
  Pindakaas en chocomel
 14. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?
  Ontbijt: Ik ontbijt standaard met havermout, gemaakt met deels amandelmelk en deels water en een schep eiwitpoeder. Daarbij fruit en wat superfoods
  Lunch: Ik lunch vaak met rijstwafels of speltcrackers met beleg zoals kipfilet, avocado, humus, tomaatjes e.d.
  Tussendoor: vaak fruit
  Diner: aangezien ik nog bij mijn ouders woon kan ik doordeweeks na de uni meteen aanschuiven. Ik probeer in ieder geval de helft van het diner uit groente te laten bestaan. Door het werk van mijn ouders kook ik in het weekend vaak zelf en dan probeer ik graag nieuwe gerechtjes uit. Of ik ga lekker uiteten!
  Als ik in de avond train neem ik daarna vaak nog een bakje kwark met zowel vers fruit als gedroogd fruit

  1910006_10153024411834768_4783982457657319052_n-001

 15. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
  Sport niet omdat je moet van jezelf maar omdat je het graag wil, en zorg dat je er plezier in hebt. En zorg ervoor dat je jezelf niet teveel ontzegt want dan maak je het alleen maar zwaarder voor jezelf. Genieten is het allerbelangrijkste!
Tags: , ,
Categorie: #Legallyfit, Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Simone 28.01.2015

  Inspirerend! Ik wilde dat ik de drive had om zo vaak en ver op pad te gaan. Heel knap!

  • Reageer Ellis 28.01.2015

   Dankjewel Simone 🙂

 • Reageer Tessa 28.01.2015

  yeah ik ben fan. Van jullie beide trouwens

 • Reageer Anneke 28.01.2015

  Super gaaf Ellis! 😀 Echt leuk om zo te lezen!

  • Reageer Ellis 28.01.2015

   Thanks Annie 🙂

 • Reageer Lieke 28.01.2015

  MIJN bron van inspiratie! <3

  • Reageer Ellis 29.01.2015

   Lief!!! <3

 • Reageer carlijn 29.01.2015

  Yes Ellis een super leuk stukje! Wat ben jij een doorzettertje, een inspiratiebron voor vele!

  • Reageer Ellis 29.01.2015

   Thanks lieve Carrie!

 • Reageer Laura peffer 31.01.2015

  el!!!

  Dit is waarom je zo leuk bent! Lekker eerlijk over je healthy lifestyle!!

  Trots op je!

  Xx

  • Reageer Ellis 01.02.2015

   Thanks lieve Lau! Je bent een schatje <3

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.