Legally-Fit & Food Met: Gabriëlla

21.01.2015

foto 3
Vandaag in de rubriek Fit & Food met: Gabriëlla. Naast dat ze een tikje verslaafd is aan hardlopen is is ze in het dagelijks leven IC verpleegkundige en liep al eens een marathon onder de 4 uur. Dit jaar gaat ze niet 1 maar maar liefst 2 marathons lopen! Vandaag niet alleen haar sportieve manier van leven maar ze geeft ook een inkijkje in wat ze dagelijks eet. 

Introductie:
Ik ben Gabriëlla, 28 jaar, geboren in Rotterdam en ik woon bijna al heel mijn leven in Alphen aan den Rijn. Ik ben werkzaam als verpleegkundige op een intensive care, dit betekend het werken van wisselende diensten waarin het hollen of stilstaan is. Naast IC-verpleegkundige ben ik sinds november 2012 bekend geworden met de wereld die hardlopen heet en langzaamaan verslaafd geworden hier aan. Daarnaast heb ik sinds 2,5e maand ook nog mijn eigen blog…. Gabyrunstheworld.com.

Downloads

 1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
  Ik loop gemiddeld 4x in de week. Deze dagen kunnen wisselen per week, maar 1 vaste dag is in ieder geval de woensdag. Dan heb ik altijd een training met de groep en sinds een maand is dit bij de atletiekvereniging. Naast het hardlopen  doe ik thuis nog oefeningen voor mijn core stability en probeer ik mijn armen weer een beetje in shape te krijgen.
 2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
  Het hardlopen vind ik op dit moment wel het allerleukst! Het is zo heerlijk, muziekje aan en gaan. Heerlijk in de buitenlucht mijn hoofd leeglopen en genieten van al het moois om mij heen.
 3. Hoelang sport je al?
  Ik sport al sinds baby, hoewel je baby zwemmen misschien niet echt als een sport kan zien. Naast zwemmen, gymmen/turnen, judo, jazzdans, streetdance en een blauwe maandag moderne dans heb ik 2 jaar lang in de sportklas gezeten op mijn middelbare school. Ik was niet echt goed in een bepaalde sport, maar vond het sporten wel heel leuk. Behalve hardlopen… dat haatte ik. Na de middelbare school ben ik begonnen met fitness en heb ik 2x mee gedaan aan de wereld Gymnaestrada in Lissabon en Dornbirn met het onderdeel aerobics. Daarna heb ik vrij fanatiek aan duiken gedaan (ja met van die zware persluchtflessen op je rug) en heb ik heel wat vissen in Nederland en Egypte recht in de ogen gekeken. En op 5 november 2012 zette ik mijn eerste passen tijdens de lessen van rennen met Evy en was er een nieuwe verslaving geboren.
 4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit? 
  Mijn favoriete sportoufit is niet van een bepaald merk, maar ik vind het lopen in een  korte broek en een tshirtje wel het lekkerste. Vaak ben ik wel van de kleurige shirtjes, je zal mij niet zo snel in het zwart zien.
 5. Welke sport kan jou echt niet boeien? 
  DartenMG_2168-690x459
 6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
  Ik sport eigenlijk het liefst in de lente, als er een lekker zonnetje is, net warm genoeg voor korte broek en een  shirtje. De zomer is ook fijn, maar niet als het 30 graden is. Dan is het vaak zo plakkerig warm. De winter heeft ook zo zijn charmes, zeker als het een koude winterdag met een mooi zonnetje is. Maar als ik echt moet kiezen tussen de winter en de zomer… dan toch echt de zomer.
 7. Cardio of Kracht training? 
  Op dit moment toch echt cardio, omdat daar het hardlopen onder valt. Maar toen ik nog bij de sportschool sportte en ik er uiteindelijk achter kwam dat ik door krachttraining mijn 16kg teveel kwijt begon te raken was de krachttraining favoriet.
 8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
  Op het finishen van de marathon van Rotterdam op 13-04-2014! En zelfs nog binnen de voor mij magische grens van 4 uur… 3:58:17. Ik liep zo heerlijk die dag en die glimlach schiet spontaan weer op mijn gezicht nu ik eraan terugdenk. Diezelfde glimlach heeft er overigens na de marathon ruim een week opgezeten. 
 1. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
  Ik heb nog zoveel lopen die ik graag wil doen, waaronder dit jaar wederom de marathon van Rotterdam en hopelijk ook de marathon van New York eind dit jaar. Ook wil ik mijzelf graag verbeteren op de diverse afstanden dus tja,… daar moet ik gewoon voor trainen. En als ik dan een keer geen zin heb, denk ik aan deze doelen, kijk ik naar mijn tot nu toe behaalde medailles en voor ik het weet ben ik de deur uit.IMG_3666-690x517
 2. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
  Er zijn nog zoveel doelen die ik graag zou willen bereiken, waaronder natuurlijk het verbeteren van mijn tijden op de diverse afstanden. Mijn 5km richting de 21 minuten, de 10km onder de 45 minuten en ga zo maar door.
 3. Gezond eten, hoe doe jij dat?
  Ik probeer erop te letten dat ik regelmatig iets eet om zo te voorkomen dat ik een enorme trek krijg waarbij ik eigenlijk alles eet wat los en vast zit. Ik ben ooit in totaal 25kg zwaarder geweest en dat is er niet zomaar aangekomen. Ik ben er heel trots op dat ik deze kilo’s kwijt ben geraakt en weet ook goed wat mijn valkuilen zijn. Ik probeer op de doordeweekse dagen gezond te eten en in het weekend mogen mijn vriend en ik samen iets lekkers, bijvoorbeeld een lekker glaasje cassis en een chippie. Op mijn werk wordt veel gesnoept (hoewel dat in deze maanden vanwege de goede voornemens wel een stukje minder is) en ik probeer daar niet aan mee te doen, maar af en toe betrap ik mezelf er toch op dat ik iets klakkeloos op eet.
 4. Wat is jouw favoriete healthy recept?
  Mijn favoriete healty recept is een courgettesoep die ik regelmatig maak. Er gaat alleen wel wat boursain in, dus of die helemaal healty is? 😉
 5. Wat is jouw guilty pleasure?
  CHOCOLA! CHOCOLA! CHOCOLA! Ik kan echt niet zonder! Eens in de zoveel tijd MOET ik echt een stukje chocola eten. Helaas loopt dit af en toe uit de hand en moet ik mezelf echt terugfluiten.GABR
 6. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?
  Ontbijt: Magere Yoghurt of halfvolle vanille yoghurt met een mix van noten, rozijnen, goijebessen enz of muesli En soms ook gewoon een lekkere boterham met pindakaas en hagelslag.
  Tussendoor: Iets van Fruit of een plakje bananenbrood
  Lunch: Magere Yoghurt of halfvolle vanille yoghurt met een mix van noten, rozijnen, goijebessen enz of muesli
  Tussendoor Stukje fruit en als ik moet lopen na het werk neem ik soms een plakje ontbijtkoek
  Diner: Vandaag is het woksoep en morgen een lekker stukje vis. Ik probeer gevarieerd te eten, maar een week lang diverse maaltijdsalades vind ik ook geen straf.
  Tussendoor: vaak eet ik savonds niks meer, maar wel altijd een grote kop thee (of 2) na het eten.
 7. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
  Balans en genieten!…. Naar mijn idee draait alles om balans, maar je moet af en toe ook een keer goed kunnen genieten. En tuurlijk geniet ik ook van een appel, maar van een stukje chocola geniet ik net even iets meer. Maar ik probeer wel te kijken naar wat ik voor een week op de planning heb staan qua sporten. Ik wil namelijk niet alles wat ik aan calorieën eraf heb gesport er direct weer aan eten. Ik ben nu weer in voorbereiding voor de marathon van Rotterdam en er zitten toch nog wel wat overtollige kilo’s aan die ik er graag voor die tijd weer af wil hebben.Maar mijn ultieme tip: Pluk de dag! En dat geldt dus niet alleen voor een gezond en sportief leven, maar voor alles. Geniet van elke dag die je beleven mag!
Tags: ,
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Erlinde 21.01.2015

  Wat een leuke vragen & antwoorden! Ben het helemaal eens met de ultieme tip ;-).

 • Reageer Legally-Brunette - Gaby runs the world 21.01.2015

  […] het interview’  gekopieerd, maar mocht je het origineel willen bekijken… klik dan hier. Veel […]

 • Reageer Rozentuintje 22.01.2015

  Poeh, 2 marathons in 1 jaar is dat niet heel slecht voor je lichaam en prive leven?

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.