Legally-Fit: Goedkoop en toch gezond eten en sporten

02.01.2015

IMG_4414
De meest voorkomende goede voornemens zijn ook dit jaar weer gezonder eten en meer sporten. Een ander voornemen is om minder geld uit te geven. Maar hoe doe je dat, sporten, gezond eten en toch minder uitgeven?

Sporten
Sporten kan behoorlijk duur zijn, neem nu bijvoorbeeld yoga, je betaald voor een les al snel 10 tot 15 euro en als je dat dus 3 keer per week doet een maand lang dan ben je aan het eind van de maand zo 120 euro armer. Ook een sportschool abonnement is vaak een behoorlijk aanslag op je budget. Bedenk daarom, voor je een abonnement of rittenkaart aanschaft goed na welke sporten te wilt gaan doen. Wil je bijvoorbeeld en Yoga doen en naar de sportschool, dan kun je op zoek gaan naar een sportschool waar ze yoga lessen aanbieden. Wellicht is de yoga dan iets anders dan bij een echte studio maar het scheelt je per maand ene hoop geld!

Een andere optie is een budget sportschool, dit is met name aan te raden als je in de dal uren kunt sporten. Op deze sportscholen is het vaak druk en hebben ze maar een beperkt aantal apparaten en lessen en in de avonden is het natuurlijk spits. Je kunt bij veel van dit soort sportscholen al sporten voor €14,95 per maand! Voorbeelden zijn: Fit For Free en BasicFit

Er is echter ook een gratis optie, buiten sporten! Hardlopen kun je overal doen en daar hoef je geen contributie voor te betalen. Dat geldt natuurlijk ook voor fietsen en wandelen, allemaal activiteiten die je in de buitenlucht uit kunt voeren zonder dat je er lidmaatschap kosten aan hebt. Kijk ook eens online of er wellicht gratis trainingen worden aangeboden bij jou in de buurt waar je aan mee kunt doen.

Sportkleding
Natuurlijk zijn de broeken van merken als Nike en Asics super mooi, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Als vrouw zijn er maar 2 dingen waar je eigenlijk echt in zou moeten investeren als je gaat sporten, dat is 1. een goede sport BH en 2. goede schoenen. Daar moet je echt goede items van kopen en ook dat is niet altijd perse heel erg duur. Qua kleding is er genoeg te vinden voor een leuk prijsje. Geloof me, van een dure broek ga je niet harder lopen of beter presteren! Winkels die hele leuke en betaalbare sportkleding hebben zijn: H&M, Primark, Decathlon en Forever21. Een winkel als de Lidl heeft soms ook verbazingwekkend leuke items in de folder staan dus ook daar kun je terecht voor mooie items!

Gezond eten
Hoe gek het ook is, gezond eten is duurder dan ongezond eten. Toch kun je, als je goed oplet voor een hele normale prijs heel gezond en gevarieerd eten. Eerder dit jaar schreef Irene in mijn afwezigheid een hele mooi post voor Legally-Brunette over hoe je kunt besparen op groente en fruit. Een kleine greep uit de tips die zij deelde:
1. Let op de aanbiedingen: Dit kan echt heel veel geld schelen, download eens een reclame folder app, dan heb je handig alle reclame folders bij elkaar en kun je goed zien welke supermarkt deze week de aanbiedingen heeft die het beste bij jou passen. Zo doe ik zelf ook iedere week boodschappen!
2. Ga naar de markt: Momenteel woon ik nog vlak bij de Albert Cuyp en Dappermarkt en met name in de zomer koop ik er vaak fruit. Ook heb ik het geluk dat ik omringd ben door Turkse en Marokkaanse groente boeren die niet alleen andere soorten groente en fruit hebben maar ook veel goedkoper zijn!
3. Koop seizoensproducten: Aarbeien zijn heerlijk, maar als je ze in de winkel wilt kopen zijn ze onbetaalbaar natuurlijk! Kies daarom in de winter voor fruit wat dan betaalbaar is zoals mandarijnen en sinaasappels Door producten van het seizoen te kopen kun je ene hoop geld besparen.
4. Invriezen: Is er een actie bij de supermarkt, dan kun je gerust groot in slaan en dingen invriezen! Zo kun je optimaal gebruik maken van de aanbieding en voorkom je verspilling.
5. Een eigen moestuin: Bij ons nieuwe huis zit een tuin en ik wil hier heel graag een klein hoekje in maken waar ik verse kruiden ga planten en groentes en fruit. Het is een mooi klein projectje om een beetje groente vingers te gaan kweken en het is ook nog eens hartstikke leuk om zelf gekweekte dingen te gebruiken in de keuken!

Met deze tips moet het helemaal goed komen met die goede voornemens. Heb jij nog tips om niet een vermogen kwijt te zijn aan gezond eten en sporten? 

Tags: , , , , ,
Categorie: Hardlopen, Health, Legally-Fit, Sporten
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Dionne 02.01.2015

    Dat is waar, sporten hoeft niet heel duur te zijn. Maar als je niet gaat, is het wel duur. Daarnaast merk ik soms dat ‘slecht’ eten goedkoper is dan gezond eten.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.