Legally-Fit: Hardloop wedstrijden in de planning

29.01.2015

IMG_6247
Wedstrijden lopen vind ik heerlijk, kortere afstanden zie ik als een training voor de wedstrijden op de langere afstanden. Halve marathons, dat is het echte werkt voor mij en misschien ooit zelfs nog wel een keer een hele marathon. Een paar weken geleden stelde ik voor mezelf een lijstje samen met wedstrijden die ik dit jaar wil gaan lopen. 

De komende weken is het even rustig met hardloopwedstrijden. Natuurlijk zijn er hier en daar wedstrijden zoals in Schoorl, maar de echte grote en bekende wedstrijden laten nog even op zich wachten en beginnen in maart en dan staat ook mijn eerste wedstrijd weer op de planning.


CPC – Den Haag – Halve marathon
Vorig jaar liep ik de CPC ook en dit liep uit op een blamage, ik viel flauw onderweg en het was mijn langzaamste halve marathon ooit. Desondanks heb ik geen nare smaak overgehouden aan deze wedstrijden, ik vond het een leuk parcours en ook langs de kant was het gezellig druk, iets wat ik altijd erg kan waarderen. Dit jaar is het dus de bedoeling om er weer een halve marathon te lopen, hopelijk verloopt deze beter dan vorig jaar, maar net als bij Egmond ga ik me nog niet toe leggen op een tijd.

Zandvoort Circuit Run – 12 KM
Ook deze wedstrijd liep ik vorig jaar al, maar deze verliep best wel goed. Oke, mijn tijd was niet helemaal naar mijn zin, maar het lopen ging lekker en zeker na de mislukte halve in Den Haag gaf me dat een goed gevoel. Dit jaar ga ik  er wel voor om mijn tijd van vorig jaar te verbeteren. Hoe ik dat ga doen is me nog een raadsel maar daar ga ik me de komende weken eens nader in verdiepen.

Downloads1
We own the night  – Amsterdam – 10 KM
De wedstrijd die niemand wil missen is natuurlijk het Nike event, We own the night. Het duurt nog even maar op deze 10 kilometer wil ik zeker gaan knallen. Vorig jaar liep ik hem vrijwel zonder training en was ik daarbij ook nog in mijn hoofd bezig met heel veel dingen die privé destijds speelden. Het verbeteren van mijn tijd moet niet moeilijk worden en ik zou het liefst toch wel richting die 50 of zelf daar onder willen.

Grachtenloop – Haarlem – 10 KM
Een wedstrijd in mijn nieuwe stad, tenminste tegen die tijd hoop ik toch echt wel in Haarlem te wonen. Het lijkt me leuk om mee te doen aan een wedstrijd in mijn nieuwe stad en daarbij is het natuurlijk ook gewoon super makkelijk om zo dicht bij te wonen.


Dam tot Dam – Amsterdam – 16 KM
Op mijn werk zijn we al maanden bezig met het opzetten van een hardloopteam voor de Dam tot Dam en inmiddels hebben we de toezegging gekregen dat we een bedrijfsteam samen gaan stellen. Na vorige jaar de Dam tot Dam te hebben gemist wordt dit mijn kans om mijn tijd te gaan verbeteren. Het was in 2013 de eerste ‘lange’ wedstrijd die ik liep, daarvoor had ik ooit een 10 en een 8 gelopen maar die wedstrijden waren allemaal een stuk minder groots. Ik zou het dus leuk vinden mijn tijd uit 2013 te gaan aanvallen en als ik kijk naar wat ik momenteel kan lopen qua snelheden dan moet dat wel gaan lukken.

Halve van Haarlem – Halve marathon
Deze wedstrijd wil ik wel heel graag lopen, maar het is nog even de vraag of het verstandig is en haalbaar. Het leuke aan deze wedstrijd is dat hij door mijn nieuwe stad loopt en dat hij ook in de buurt van ons huis komt. Daarbij is de finish op de grote markt van Haarlem, ook niet verkeerd. Het is echter precies een week na de Dam tot Dam en misschien vind ik het wel een beetje te veel van het goede om dan al een halve te gaan lopen. Goed het is nog lang geen september dus deze houden we gewoon even in het achter hoofd.

Donor run – Amsterdam
Tijdens de Amsterdam marathon voor mij geen hele of halve marathon, nee ik heb met mijn moeder afgesproken de donor run te gaan lopen. Dit is iets dat we al meer dan een jaar geleden hebben afgesproken en ik zou zo onwijs trots zijn als mijn moeder deze afstand weet te volbrengen. Ik ga hem dus vol trots samen met mijn moeder lopen en durf nu al te zeggen dat het de meest bijzondere wedstrijd van 2015 gaat worden.

Mij kennende komen er vast nog wel wat wedstrijden bij die ik wil gaan lopen tussendoor. In tegenstelling tot veel andere mensen vind ik het lopen van een wedstrijd namelijk heel erg leuk. Het liefst zou ik ook de 20 van Parijs willen lopen in September of een leuke wedstrijd ergens anders in het buitenland, maar alleen vind ik dat een stuk minder leuk…

Welke wedstrijden heb jij op de planning staan?

Tags: ,
Categorie: #Legallyfit, Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Linda 29.01.2015

  Leuke wedstrijden heb je op de planning. Ik ga de Utrecht marathon lopen (5km) en zandvoort ook 5 omdat deze een week achter elkaar zitten daarna ga ik door trainen voor het Nike Event! Het was vorig jaar zo leuk dit jaar doe ik gewoon weer mee

 • Reageer Rianne 29.01.2015

  Een heleboel wedstrijden heb je op de planning staan! Ik heb me ingeschreven voor twee wedstrijden in Eindhoven, maar helaas zijn hier dus weinig leuke wedstrijden in de buurt..

 • Reageer Marlijn 29.01.2015

  Wat veel wedstrijden! Die van Zandvoort lijkt me wel pittig door het zand maar ook wel weer een bijzondere ervaring. Ik houd zelf niet zo van massale wedstrijden, maar ik moet zeggen dat ook nog nooit aan een hele grote wedstrijd heb meegedaan.. misschien toch eens proberen. Geeft ook wel weer een kick anders zullen niet zoveel mensen ze lopen natuurlijk:). Alvast veel succes met de voorbereidingen!

 • Reageer Marieke 29.01.2015

  Da’s een flinke lijst! Wel echt goede stokken achter de deur.
  Ik richt me voorlopig even weer op 10 km-loopjes, die vind ik het leukst en daar hoef ik niet zo diep voor te gaan als voor een halve marathon. Vind ik nu even fijner! (Zoals je al in mijn blog las, haha.)
  Ik ga sowieso de 10 km van de CPC doen en de 10 km van de Utrecht Marathon. Hoogstwaarschijnlijk schrijf ik me ook in voor de Marikenloop en de Nike 10 km!

 • Reageer Kimberly 29.01.2015

  Wat ben jij actief bezig zeg, ik wil zelf heel graag de Dam tot Dam gaan lopen dus ik ga nu langzaam beginnen met trainen.

 • Reageer Kirsten 29.01.2015

  Wanneer zal We Own The Night precies plaatsvinden?

 • Reageer Ellen 29.01.2015

  Wat leuk, zo’n volle planning! Krijg er zelf kriebels van, zit helaas met een blessure. Wat ik me afvraag, heb jij ervaring met yoga?

 • Reageer Monique 29.01.2015

  Even iets heel anders, maar waar zijn die vouwgordijnen van? zoooo mooi! als ik vragen mag:-)

 • Reageer Jenn 29.01.2015

  Ik wil de ladiesrun gaan doen, en de night run festival. En iemand probeert me heel hard over te halen om een obstacle run te gaan doen, daar moet ik toch nog heel goed over nadenken…

 • Reageer Maurits 30.01.2015

  Gaaf! Ik hoop dit jaar in ieder geval de Hilversum City Run te lopen. Lekker makkelijk in m’n eigen dorp. Maar dan moet mijn blessure niet weer op gaan spelen.
  Succes met al je wedstrijden!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.