Legally-Fit: Mijn 50 smoesjes om niet te sporten

11.01.2015

IMG_6025

Smoesjes, smoesjes, smoesjes, om niet te sporten. We verzinnen ze allemaal en de een nog gekker dan de ander. Of het nu met het weer te maken heeft of je een andere reden hebt om niet te sporten, eigenlijk is het gewoon klinkklare onzin. Onzin of niet, ik kan er ook wat van, vandaag maar liefst 50 smoesjes om niet te sporten.  

Voordat ik ga slapen leg ik vast alles klaar voor de volgende dag. Op maandag ga ik dan ook bepakt en bezakt met sportkleding naar kantoor om gelijk door te kunnen naar de sportschool als ik klaar ben. Vanaf een uurtje of 16:00 ga ik echter op de een of andere manier altijd smoesjes verzinnen waarom ik niet naar de sportschool zou hoeven gaan of moet gaan hardlopen buiten.

1. Je verdient een avondje op de bank 2. Het is vast heel druk op maandag avond 3. Ik heb zo hard gewerkt ik heb met typen al voldoende calorieën verbrand 4. Ik heb het koud en zou eigenlijk beter in bed moeten kruipen 5. ik heb een loopneus, sporten is heel onverstandig 6. Zo laat alleen 2 minuten naar huis fietsen vanaf de sportschool is te gevaarlijk 7. Ik geloof dat mijn sokken niet matchen met mijn shirtje 8. Ik ben het hele weekend al super sportief geweest, ik moet niet overdrijven 9. ik gaaf al sinds 12 uur, het is een teken van mijn lichaam dat het rust nodig heeft 10. het is een teken van boven af dat juist vanavond er een film op TV is die ik al heel lang wil zien 11. Had ik mijn oksels vanmorgen wel goed gedaan? 12. Fietsen van kantoor naar huis is toch al een workout genoeg? 13. Nat geregend op de sportschool aankomen is so not done 14. Had ik laatst niet ergens gelezen dat je van slapen ook af valt, ik ga het vanavond testen 15. De batterij van mijn telefoon is nog maar voor de helft vol, als ik ga sporten zou het zo maar eens kunnen dat hij op de fiets naar huis uit valt. 16. Volgens mij heb ik mijn nespresso apparaat niet uitgezet 17. Ik moet nog boodschappen doen en het is niet netjes om dat bezweet in sportkleding te doen na het sporten 18. ik heb honger, ik kan beter gaan eten thuis 19. Ze zullen me op de sportschool vast niet missen 20. Mensen op instagram zitten vast niet te wachten op weer een fit foto, ik ga wel niet 21. Het is te warm 22.  Het is nat 23. Het is koud 24. Het is te zonnig 25. Er staat te veel wind 26. Ik ga wel oefeningen thuis doen 27. In januari is het veel te druk op de sportschool 28. Ik ga morgen wel 29. Ik draag morgen wel een iets wijdere trui, in de winter zie je het toch niet 30. Ik ben nu al bijna thuis, ik kan beter door fietsen. 31. Er waait wind 32. Ik heb niet de perfecte handschoenen om buiten te gaan hardlopen 33. Mijn haar zit nu leuk en na het sporten ben ik dit leuke model kwijt 34. Ik moet echt even weten hoe de date van * was dus ik moet echt even uitgebreid bellen  35. Het huis opruimen is ook een workout toch? 36. Ow jeej, voel ik nou ik heel klein beetje hoofdpijn? 37. Ik ben ongesteld 38. Mijn ondergoed matcht niet, ik kan me niet in de kleedkamer omkleden 38. Ik heb de hele dag op hakken gelopen, dan is het vast niet slim om te gaan hardlopen 39. Werd vandaag niet dat pakketje bezorgd, ik kan beter maar naar huis om dat te bekijken 40. Het is vast heel druk met hardlopers langs de amstel 41. Als ik nu ga hardlopen is vast iedereen zijn hond aan het uitlaten, irritant 42. Ik kan niet beslissen wat ik aan moet doen 43. Ik heb gisteren heel gezond gegeten, dan hoef ik vandaag toch niet te sporten 44. Ik heb dit weekend een wedstrijd, ik kan beter mijn spieren laten rusten 45. Vandaag heb ik mijn bril op en lopen met bril is niet sexy 46. Ik kan er geen blog artikel over schrijven 47. Ik kom in de verleiding omdat ik langs leuke winkels moet 48. Er is een sale, die kan ik echt niet missen 49. Had ik de verwarming nou wel uitgezet vanmorgen? 50. Het is beter voor de mensheid als ik met mijn humeur op de bank ga zitten.

Ik kan echt nog wel even door gaan met smoesjes want dit waren ze lang niet allemaal… oeps!
Gelukkig ken ik mezelf en kan ik me vrijwel altijd toch wel zetten tot het gaan naar de sportschool of om te gaan hardlopen. Als je eenmaal klaar bent voelt dat zo geweldig en wees eerlijk als je met zo een stom smoesje op de bank blijft zitten, zit je niet lekker. Als ik op die bank blijf zitten met die smoes voel ik me namelijk stiekem toch wel heel schuldig.

Wat zijn jouw smoesjes om niet te gaan sporten?

Tags: ,
Categorie: #Legallyfit, Legally-Fit, Sporten
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Andrea 11.01.2015

  Hahaha herkenbaar!!

 • Reageer Sofie 11.01.2015

  Haha de smoesjeslijst ken ik jammer genoeg ook!

 • Reageer Jenn 11.01.2015

  Hihi, best herkenbaar!

 • Reageer Rachel 11.01.2015

  Goed om te lezen en heel herkenbaar!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.