Legally-Fit: Vondelpark loop

19.01.2015

IMG_6220-001Gisteren liep ik 10 kilometer in het Vondelpark tijdens de gelijknamige hardloop wedstrijd. Waar een rustige 10 KM op de planning stond en ik de wedstrijd als een training zag wist ik in een mooie tijd de finish te bereiken. Je wordt wakker na eindelijk een nacht goed geslapen te hebben en dan zie je regen. Het weer was nu niet bepaald een motivatie om met veel plezier en goede moed richting het Vondelpark te vertrekken, maar wie A. zegt moet ook B. zeggen en dus ging ik op tijd op weg. Omdat ik op zaterdag de hele dag had geklust in ons huis was ik niet in de gelegenheid geweest mijn startnummer op te halen bij de Run2Day, hetgeen misschien ook maar goed was omdat ik in dat soort winkels een slechte zelfbeheersing heb. Ik verwachtte echter grote drukte bij het uitgifte punt bij de start op de dag zelf en dus was ik ruim, heel ruim, op tijd aanwezig.

Te ruim bleek achteraf want binnen 2 minuten liep ik al weer richting het Leidseplein en had ik nog ruim een uur ‘over’.  Ik ga even naar de Etos voor pleisters en haal een kop thee bij de Starbucks en loop weer terug waar ik Tessa zie en we even gezellig bijkletsen. Niet veel later is ook Jessica daar en na wat te hebben gekletst lopen we richting het startvak om te beginnen.

VNDLPRKL
Start, 0-3 KM

de eerste 500 meter loop ik samen met Jessica. Hoewel mijn eerste kilometer altijd snel is, is die van haar nog sneller en ik besluit verstandig na 500 meter wat terug te zakken. Ik loop rustig door maar merk dat ik er niet lekker in zit, ik kom niet op gang en de eerst 3 kilometer kosten me enorm veel moeite. Wellicht komt het omdat iedereen voor aanvang heel erg gefocust is op een tijd en ik vooral even lekker wil lopen. Met de halve marathon van vorige week nog in mijn benen, slechte nachtrust en een dag intensief klussen in ons huisje is dit niet een race om vol uit te gaan, maar juist om een beetje op mezelf te letten.

3-6 KM
Het begint te komen en daarbij hoort ook dat ik iets sneller ga lopen, ik sta er zelf van te kijken dat ik in rondje twee nog rond de 5:11 per km loop. Ik ben nu eenmaal geen snelle loper, dat weet ik en ik heb er vrede mee, maar 5:11 per kilometer is voor mij heel netjes. Ik zeg trouwens rondje twee want ieder rondje is 3,33 km en die loop je dus 3 keer als je de 10 loopt. Tsja, nu is lopen in het Vondelpark op de een of andere manier al niet mijn favo, maar 3 rondjes? Ach ik had dus in mijn hoofd weer zat te klagen, typisch mij om me in m’n hoofd heel druk te maken tijdens het rennen.

6-9 KM
Naar mijn eigen verbazing blijf ik het tempo redelijk vasthouden en ben ik eigenlijk best lekker aan het lopen. Ik heb een vrij constante pace gevonden en hoewel ik de meters af tel tot de finish ben ik eigenlijk best rustig in mijn hoofd. Dat is mijn makke met korte afstanden als de 10 want pas rond 7 kilometer zit ik er lekker in en kan ik genieten, het klinkt stom, maar ik loop liever een halve marathon.

My Pictures8
Finish 9-10 KM
Ik zie op mijn horloge dat ik de 9 kilometer aan tik, tijd om eens te kijken of er nog een lichte versnelling in zit. Ik merk dat mijn bovenbenen het er niet geheel mee eens zijn maar ik bijt even door, dit moet lukken en zeker die laatste kilometer al duurt hij voor mijn gevoel een eeuwigheid. Als ik eindelijk het tunneltje in het vizier krijg wordt het druk, die gehoopte eindsprint zit er niet in omdat iedereen juist af remt voor de finish [hoezo mensen?] maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb lekker gelopen! Nee het was geen rustige training en nee ik ben niet tot het gaatje gegaan, ik ben in het midden gebleven. Mijn tijd? 52:30 1 minuut en 30 seconden boven mijn PR. Had ik alles gegeven en onder de ideale voorbereiding had ik hem misschien wel kunnen breken, maar dat was nu niet het doel en dus ben ik super blij met die 52:30. Al lonkt het stiekem wel om een 10 onder het uur de 50 minuten te gaan lopen, wellicht dat die ooit nog wel gaat lukken dit jaar….

Met mijn houten medaille om fiets ik naar huis, voldaan en koud. Na een uur onder de douche kruip ik er onder vandaan, I did it. Op naar de volgende wedstrijd, al denk ik dat dat nog wel een maand gaat duren.

Hebben jullie nog wedstrijden op de planning staan? 

 

Tags: , ,
Categorie: #Legallyfit, Hardlopen, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Danielle 19.01.2015

  Goed hoor! En 5’11 daar droom ik van 😉 voor mij ben je al een snelle loper haha!

  Ik denk trouwens dat je in je stukje bedoeld dat je onder de 50 minuten wil lopen.. want onder t uur heb je de 10 toch al gelopen?

  • Reageer Stacey 19.01.2015

   Oeps je hebt helemaal gelijk, stom :$

 • Reageer Jessica 19.01.2015

  Jouw finishfoto is nog aardig! Ik lijk op die van mij echt een zeekoe, hahah ging net even kijken en moest heel hard lachen.

  Leuk stuk! En super mooie tijd ondanks dat je ‘rustig’ wilde lopen.

  • Reageer Stacey 19.01.2015

   Haha zo erg kan het vast niet zijn, waarschijnlijk had je een super gefocuste blik om je PR te verbreken, met succes!

 • Reageer Tessa 19.01.2015

  Woehoe, heel fijne tijd voor even een stukje lopen op de zondag! Leuk hoor. Ik loop over 3 weekjes in Schoorl en dan staat er nog een Romeins avontuur op het programma ;-).

  • Reageer Stacey 19.01.2015

   Jij hebt echt een super tijd gelopen! Schoorl is heel erg leuk, je gaat de 30 lopen denk ik? Vorig jaar was het zwaar maar wel echt genieten. Je Romeinse avontuur wordt helemaal tof natuurlijk 🙂

   • Reageer Tessa 19.01.2015

    Nee, in Schoorl loop ik nog even de halve en werk nu naar de dertig toe. En 35. En beyond 😉

 • Reageer Ellis 19.01.2015

  goed gedaan Stacey!! Die tijd onder de 50 minuten komt nog wel!

  Ik heb gisteren een cross gelopen door de modder en over 2 weken staat de midwinter marathon (25km) op het programma!

 • Reageer Tedje 19.01.2015

  Aah wat super leuk om te lezen dit verslag! Echt een top tijd heb je neergezet hoor! Ben er maar trots op!!

 • Reageer Mari 19.01.2015

  Wat een mooie tijd, je bent goed aan het terugkomen! Ik vind het erg leuk om deze verslagen te lezen. Zelf heb ik binnenkort geen wedstrijd op de planning staan. Is je sportarmband trouwens waterdicht?

 • Reageer Raounak 19.01.2015

  Gefeliciteerd!!

 • Reageer Anne 19.01.2015

  Wat balen van het weer zeg, maar rondjes Vondelpark als ‘wedstrijd’ lijken me erg leuk om te lopen! En je hebt een hele nette tijd neergezet!

 • Reageer Manon 19.01.2015

  Wat leuk zo’n houten medaille! Ik vind je ook al erg snel, in vergelijking met mijzelf haha 🙂

 • Reageer Ima 20.01.2015

  Super gedaan, Stace!!!

 • Reageer Irene 20.01.2015

  Leuk. Je hebt het overigens in een prachtige tijd gelopen hoor! Echt knap dat je zo snel alweer op de been bent.

  Ik doe komend weekend mee aan de safarirun in de dierentuin van Arnhem. 10 km.
  Ik heb er veel zin in!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.