Legally-Fit: What’s in the gym bag

20.01.2015

IMG_6217-002
Hij is behoorlijk groot, maar dat moet ook wel want ik sleep het nodige mee naar de sportschool. Daarbij moet je op alle situaties zijn voorbereid, genoeg eten bij je hebben en kun je beter 10 dan slechts 1 elastiekje in je tas proppen. Vandaag wat in mijn tas zit en tips voor de inhoud van jouw tas!

Qua sporttas wissel ik het een beetje af, lange tijd heb ik mijn Longchamp tas gebruikt als sporttas, maar eigenlijk was die net even te klein als ik vanuit kantoor naar de sportschool ging. Afgelopen week kreeg ik op de sportschool een sporttas cadeau [ik heb geen idee waarom, maar erg leuk ;)] en sindsdien gebruik ik deze tas.

Vandaag niet alleen aandacht voor wat er allemaal in mijn tas zit maar ook tips over wat je allemaal mee zou kunnen nemen in je sporttas.

Voor het sporten
Omdat ik doorgaans vanuit mijn werk naar de sportschool ga zit mijn sporttas goed vol. Omdat ik na een lange dag werken er zeker van wil zijn dat ik het vol ga houden op de sportschool heb ik altijd wat drinken in mijn tas zitten [genoeg hydratatie voor het sporten is immers heel belangrijk] en zit er doorgaans ook een banaan in.
Als ik eenmaal op de sportschool ben vind ik het altijd fijn om nog even wat deo op te doen voor het sporten en heb ik altijd een [inklap] borstel bij me om mijn haar netjes in een staart te doen. Last but not least heb ik ook altijd make-up remover doekjes in mijn sporttas zitten, afhankelijk van wat ik ga doen vind ik het soms namelijk wel fijn om dat er even af te halen, maar ik moet ook toegeven dat het er vaak gewoon op blijft zitten.

Checklist:
Flesje drinken – Eten – borstel – deo – elastiekjes – Make-up remover doekjes

Tijdens het sporten
In een apart tasje doe ik mijn schoenen. Op de loopband loop ik immers op dezelfde schoenen als de schoenen die ik aan heb als ik buiten loop. Verder heb ik meestal een kort broekje aan als ik ga hardlopen op de sportschool, het is er immers 20 graden [ofzo] en na verloop van tijd vind ik een lange broek dan echt te warm om in te lopen. Op mijn broekje heb ik meestal een shirt met lange mouwen, een beetje afhankelijk van mijn mood van die dag. Meestal heb ik namelijk 2 exemplaren in mijn tas, een met lange mouwen en 1 met kort mouwen. Een sport BH is natuurlijk onmisbaar voor onder het shirt dus die zit altijd in de tas. Verder kan ik niet sporten zonder de juiste sokken, ik heb dan ook altijd speciale anti blaren sokken in mijn sporttas zitten, doe ik die niet aan, dan zitten mijn voeten geheid onder de blaren.

Als ik eenmaal aan het sporten ben dan luister ik graag naar muziek, maar nog liever kijk ik tv tijdens het hardlopen. Ik neem daarom altijd mijn telefoon en oordopjes mee naar de sportschool. Verder heb ik altijd een flesje water en een handdoek binnen handbereik en zit mijn Nike Fuelband om mijn pols. Mijn Nike plus hardloophorloge gebruik ik niet op de loopband, maar er zijn horloges die hier wel geschikt voor zijn.

Checklist:
Schoenen – Apart tasje voor schoenen – broek – shirt – sportsokken – sport BH – muziek – oordopjes – drinken – handdoek – eventueel: activity tracker – sporthorloge

Na het sporten
Als je klaar bent met sporten moet je natuurlijk zorgen dat je niet te veel afkoelt en misschien wil je nog wel douchen. Persoonlijk douche ik veel liever thuis, zeker aangezien dat slechts 3 minuten van mijn sportschool is, maar zo af en toe zijn er situaties waarin het handiger kan zijn om op de sportschool te douchen. Voor die gevallen heb ik dan altijd een microvezel handdoek bij me, een paar slippers en een kleine verpakking douchegel.
Tevens heb ik altijd een lange broek bij me, schoon ondergoed en een warm vest/trui die ik aan kan doen, het is immers verstandig niet te veel af te koelen na het sporten en zeker niet nu het buiten zo koud is.
Last but not least, wat ik heel belangrijk vind voor na het sporten is iets te eten, zeker als je intensief hebt getraind is het belangrijk om naast vocht ook even wat te drinken. Afhankelijk van wat je plannen zijn na het sporten kan je maaltijd variëren van bijvoorbeeld een stukje fruit tot een eiwitshake of een boterham.

Checklist:
eten – warme kleding – handdoek – douchegel – deo – drinken – douche slippers

Handige tips:
Wil je niet dat je tas gaat stinken naar vieze sportschoenen en kleren, verpak dan je gebruikte sportkleding na het sporten in een plastic tasje. Dit heeft 2 voordelen, je kunt het er zo uithalen zonder te moeten graaien en in de wasmachine doen en daarbij zorgt het er voor dat de geur niet in de tas trekt. Ook voor schoenen is het handig om een apart tasje te gebruiken.

Zorg er voor dat je altijd een sporttas klaar hebt staan met basis dingen als slippers een handdoek, elastiekjes etc. Op die manier hoef je alleen je kleding, schoenen en eten in je tas te stoppen en kun je makkelijk weg zonder dat je de rest allemaal bij elkaar hoeft te zoeken.

Wat mag echt niet ontbreken in jouw sporttas?

 

 

Tags: , , , ,
Categorie: #Legallyfit, Fit, Legally-Fit, Sporten, Sportschool
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Home by Peet 20.01.2015

  Wat een goeie tips! Ik ga je tip om aparte plastic zakjes te gebruiken voor je schoenen en vuile kleding zeker gebruiken! Thanks 😉

 • Reageer Danielle 20.01.2015

  Die tip van die aparte zakjes werkt inderdaad echt! Verder is mijn sporttas heel standaard.. het enige wat ik echt ALTIJD nog extra bij mij heb is een tube dagcreme voor het stuk van de sportschool naar huis nu in de winter. Mijn huid is heel gevoelig voor kou en door al dat zweten en daarna douchen voelt mijn huid anders kurkdroog..!

 • Reageer Claire 20.01.2015

  Goeie! Ik vergeet altijd alle essentials zoals deo en gezichtscrème, of gisteren zelfs mijn schoenen… Bij body & fit shop heb ik laatst een speciale waszak voor in de sporttas gekregen bij mijn bestelling! Net zo handig als een plastic tasje natuurlijk, maar toch leuker 😉

 • Reageer Anne 20.01.2015

  Wow wat een uitgebreide voorbereiding! Petje af, dat doe ik je zo niet na. Ik heb een rugtasje met sportkleding, handdoek en schoenen (in een apart tasje, dat dan weer wel) en dan vind ik het wel weer genoeg. Ik eet voordat ik richting de sportschool ga, en douche direct na het thuiskomen, dat vind ik wat relaxeter dan allemaal douche-spul mee te moeten sjouwen. Fijne sportschool heb je trouwens, dat ze je zomaar een tas cadeau doen haha!

 • Reageer Rozentuintje 20.01.2015

  Goede tips, zeker omdat ik ook altijd vanuit mijn werk naar de sportschool ga. Vaak vergeet ik gewoon de helft en kan ik uiteindelijk niet sporten…. DOM

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.