Legally-Food: Courgette Lasagne

07.01.2015

IMG_5536-001

Lasagne, het is iets wat ik eigenlijk niet zo vaak eet maar stiekem toch wel erg lekker vind. Het is een soort comfort food en is nu niet altijd de meest bewuste keus. Toch kan dat anders, laten we het bewuste comfort food noemen. Door te spelen met ingrediënten de lasagne bladen te vervangen door courgette krijg je van zelf een gezond doch voedzaam en heerlijk gerecht op tafel. Lees snel het recept voor courgette lasagne.

Vorige week kreeg ik het verzoek van mijn lieve M. om weer die lekkere courgette lasagne te maken. De vorige keer was hij er al ontzettend over te spreken, maar deze keer nog veel meer. De hele avond heeft hij op de bank na liggen te genieten en me verteld hoe lekker hij het wel niet vond. Het is dus ook zeker geschikt om de mannen mee te verwennen.

Benodigdheden voor 2 a 3 personen
2 courgettes
1 zak italiaanse roerbakgroente [400gr]
1 zakje parmezaanse kaas
500 gram gehakt
Gehaktkruiden [hoeveelheid naar smaak]
1 potje tomaten puree
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenblokjes
1 ei

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Snij de courgette in lange dunne plakken
3. Grill de courgette in een grill pan even kort, hierdoor krijgen ze net even wat meer bite en smaak. Zorg dat je pan goed heet is en je hoeft ze maar even aan beide kanten er op te leggen.
4. Als de courgettes gegrild zijn leg je ze even apart op een bord of snijplank waar ze kunnen afkoelen, anders zul je, je handen verbranden als je ze straks in de schaal gaat leggen.
5. Doe een klein beetje olie in de pan en rul het gehakt met wat gehakt kruiden naar eigen smaak. Ik gooi er altijd het nodige bij omdat ik wel hou van een beetje spicy.
6. Als het gehakt bijna klaar is voeg dan de geperste teentje knoflook er bij.
7. Doe de tomatenpuree en de blokjes tomaten bij het gehakt en zet het vuur gerust lekker hoog.
IMG_55198. Vet de ovenschaal in en maak met de courgette plakjes vast een bodem in de schaal.
9. Doe op de laag courgette een klein laagje kaas
10. Voeg na 5 minuten de roerbak groente er bij en laat 4 minuten op staan op een licht/matig vuurtje.
11. Voeg een deel van het mengsel op de laag in de schaal
IMG_553112. Maak weer een laagje met courgette bladen en voeg daar op weer een laag van het mengsel.
13. Afhankelijk van de grootte van je schaal herhaal dit zo vaak tot je alleen nog courgette over hebt voor de boven kant.
14. De bovenkant bestaat uit courgette en kaas. Daar over heen voeg je 1 geklopt ei.
15. Doe 15 minuten in de oven

KLAAR! Hoewel het misschien veel werk lijkt ben je binnen 45 minuten klaar met alles, een makkelijke maaltijd dus die heel verantwoord is. Als je het geheel nog wat verantwoorde wilt maken kun je kiezen voor een lichtere kaas soort zoals 30+ kaas, dit bevat minder vet dan de door mij gebruikte kaas.

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Marlissa 07.01.2015

    Heerlijk vind ik courgette lasagne!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.