Op zoek naar een makkelijk doch gezond tussendoortje dat je voorziet van de nodige energie? In het kookboek van Runner’s World vond ik dit heerlijke doch makkelijke en gezonde receptje.
Benodigdheden voor 12 repen:
150 gr gehakte walnoten
2 overrijpe bananen
125 ml plantaardige olie [ik gebruikte kokosolie]
200 gr rietsuiker
1/2 tl vanille extract
125 gr havermout
60 gr volkoren meel [ik gebruikte amandelmeel]
30 gr bloem [ik gebruikte amandelmeel]
100 gr gedroogde cranberry’s
3/4 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/4 tl baking soda
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg de walnoten [of een combinatie van noten] op bakpapier en rooster ze 5 tot 8 minuten in de oven.
3. Prak ondertussen de bananen.
4. Voeg de olie, suiker en vanille toe en maak er een smeuïge massa van.
5. Voeg de havermout, het meel, de bloem, bakpoeder, zout, kaneel, nootmuskaat en baking soda bij het mengsel.
6. Voeg als laatste de cranberry’s en de walnoten bij het beslag
7. Doe het beslag in de bakvorm en spreid het gelijkmatig uit.
8. Bak het geheel gedurende 25 tot 30 minuten tot de bovenkant goud bruin is.
9. Laat de repen goed afkoelen voor je ze in stukken gaat snijden.
10. Ideaal als pre of post workout snack of gewoon als tussendoortje op school of kantoor.
Categorie: Food, Legally-Food, Recepten, Snacks
0 reacties