Legally-Food: Havermout cranberry koekjes

24.01.2015

IMG_5924
Havermout koekjes, je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en tovert binnen een handomdraai lekkere en gezonde koekje sop tafel. Vandaag een smaakvolle variatie op het basis recept. 
Soms heb je gewoon wel eens zin in iets lekkers, even snacken maar zonder er gelijk een schuld gevoel aan over te houden. Havermout koekjes zijn mijn favoriet als het gaat om een schuldloze snack en daarbij zijn de ook nog eens heel makkelijk en snel te maken met ingrediënten die de meeste van ons altijd wel in huis hebben.

Benodigdheden:
2 rijpe banen, het liefst zo rijp mogelijk
100 gram havermout
1 el honing of agave siroop
30 gram Cranberry’s
1 theelepel kaneel
Eventueel: Zaden, pitten, noten, geraspte appel

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Prak de bananen
3. Voeg de havermout, een theelepel kaneel en de cranberry’s toe en meng goed door elkaar.
4. Je kunt eventueel ook zaden, pitten, noten of geraspte appel toevoegen aan het beslag.
5. Bak de koekjes af in 15 a 20 minuten, de koekjes zijn klaar als ze knapperig van buiten zijn en hard van binnen.

Heb jij wel eens havermout koekjes gemaakt? 

Tags: , , , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Snacks
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Lieke 27.01.2015

    Deze zien er heerlijk uit, ik ga ze zeker proberen!

  • Reageer Rozentuintje 27.01.2015

    Deze koekjes maak ik geregeld aan de hand van je eerdere recept, echt heel erg lekker!

  • Reageer Kimberly 27.01.2015

    Mooie foto’s de koekjes zien er erg lekker uit!

  • Laat een reactie achter