Legally-Home: Moodboards voor ons huis

07.01.2015

www
Het duurt nog zeker 4 maanden voordat we in ons huisje kunnen gaan wonen. Het slopen moet nog gaan beginnen, maar in ons hoofd zijn we al bezig met de opbouw en inrichting. Vandaag laat ik aan de hand van wat moodboards vast zien wat we een beetje in gedachte hebben voor de inrichting van ons huis.

De afgelopen weken zijn we veel te vinden geweest in keuken winkels, badkamer zaken en natuurlijk ook in heel veel interieur zaken. Gelukkig zitten we ontzettend op een lijn en hebben we beide een heel goed beeld van wat we willen in ons nieuwe huis. We willen veel licht, het moet strak en modern zijn maar niet kil, juist een beetje knus met een stoer tintje. Volg jij het nog?

Op basis van de foto’s die wij hebben uitgezocht heb ik een paar collage’s gemaakt. Op basis van deze collage’s krijgen jullie een beetje een beeld van wat we in ons hoofd hebben.

ww
Keuken
De huidige keuken is apart van de woonkamer, is heel oud en smal. Doordat de we keuken bij de woonkamer trekken en nog 2,5 meter aan bouwen krijgen we enorm veel ruimte voor onze droom keuken. We hebben beide de langgekoesterde wens om een kookeiland te hebben waar ook nog ruimte is om aan te zitten. In ons huis hebben we daar gelukkig meer dan genoeg ruimte voor. Buiten het kookeiland om willen we graag een hoge kastenwant met daarin niet alleen veel kastruimte maar ook inbouwapparatuur zoals een oven, koelkast, vriezer en combi magnetron. Voor het bar deel ben ik helemaal verliefd geworden op de witte HAY stoeltjes die je op de foto ziet. Helaas zijn ze erg aan de prijs, dus zoek ik nog naar een goedkope look a like.

Bathroom
WC en Badkamer
In ons huis komen 2 toiletten en 1 inpandige badkamer. Mijn grote wens was om een ligbad te hebben en die wens komt uit. We vinden de combinatie van grijs en wit erg mooi en strak voor in de badkamer en zullen dit ook doortrekken naar onze WC’s.

Living room
Woonkamer
Dit deel zie ik echt al helemaal voor me. De woonkamer heeft een super leuke erker en wordt echt een lekker plek waar we op de bank kunnen zitten en liggen. De kleur grijs voor een bank vinden we beide mooi en we willen graag een hoekbank met een breed voetenstuk zodat we beide onze benen kwijt kunnen. Qua salontafel lijkt het me leuk om 2 kleine ronde tafeltjes van verschillende hoogtes neer te zetten. Niet alleen nemen deze niet zo veel ruimte in beslag, ze zijn ook makkelijk te verplaatsen en zien er leuk uit.

Dinning table
Eettafel
De perfecte eettafel heb ik nog niet gevonden. Het liefst hebben we een beetje een stoere tafel van [steiger] hout met een metalen onderstel. Maar goed we hebben nog even dus we kunnen nog even goed zoeken. Qua stoelen vind ik de ‘VITRA’ stoeltjes erg leuk die nu zo hip zijn, al moeten we even goed kijken of die lekker genoeg zitten als je lang wilt gaan tafelen. Boven de eettafel willen we in ieder geval 2 grote industriële lampen hangen.

Bedroom
Slaapkamer
In de slaapkamer moet je tot rust komen en omdat er op een bed en 2 nachtkastjes na niets in de kamer komt is dat gelukkig ook niet zo moeilijk. We nemen mijn bed mee naar het nieuwe huis en deze is een beetje beige van kleur. Het beddengoed heb ik ook nu al het liefst wit en ik wil graag nog wat zacht grijze tinten in de accessoires inbrengen om het meer te laten matchen met de rest van de inrichting.

workspace - 1
Studeerkamer
Met nog 3 slaapkamers over en een grote zolder weten we nog niet precies waar de ‘werkkamer’ of werk ruimte komt. Met zo veel ruimte en maar 2 mensen kunnen we dus nog rustig kiezen waar we deze willen doen. Een bureau heb ik in ieder geval al en hoe ik het graag wil inrichten is ook al vrij duidelijk. In ieder geval zou ik ook hier weer graag een ‘VITRA’ stoeltje willen. Niet een echte hoor, die zijn zo verschrikkelijk duur, bij de Kwantum zijn ze een stuk leuker geprijsd.

Met nog heel wat kamers over weten we van een paar ruimtes nog niet precies hoe we ze graag in zouden willen delen. Het geheel zal straks al wat duidelijker worden als de muren zijn verplaatst en als we beter zicht hebben op de ruimtes die we over houden. In ieder geval komt er 1 kamer met kledingkasten. Verder willen we er ook voor zorgen dat er genoeg bergruimte in het huis komt, want een mens heeft ongemerkt toch wel heel veel spullen.

Op zolder hebben we een prachtige ruimte straks waar ik waarschijnlijk mijn yoga matje en spullen allemaal neer kan leggen en een home workout kan gaan doen, super tof natuurlijk!

Wat heel fijn is, is dat we op een lijn zitten qua de inrichting en dat we er samen over eens zijn. Nu nog even wachten tot de muren worden doorgebroken of worden verplaatst en dan kunnen we over een tijdje ook echt de meubels die we willen gaan bestellen.

Waar droom jij van in je huis? 

Tags: , , , ,
Categorie: Home, Legally-Life
Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Manon 07.01.2015

  Wauw, prachtige moodboards. Vind dit heel mooi als inrichting. Fijn dat jullie op een lijn zitten, dat hebben mijn vriend en ik ook wel. Helaas zijn we zelf niet zo creatief qua inrichting, ons appartement is nu ook vrij leeg haha.

 • Reageer Marlissa 07.01.2015

  Wow, dat gaat een prachtig huis van jullie worden. Heerlijke moodboards, mooie stijl! Succes met het slopen;)

 • Reageer Erlinde 07.01.2015

  Heel mooi die moodboards. Dat is ook helemaal mijn smaak qua inrichting. Leuk die voorpret voor de inrichting van jouw/jullie huis!

 • Reageer Fleur 08.01.2015

  Heel gaaf! En ook zo tof dat jullie al op deze leeftijd zo’n grote verbouwing kunnen bekostigen. Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  • Reageer Stacey 08.01.2015

   Dank je wel! Het is heel spannend en we hebben inderdaad mazzel dat we dit financieel kunnen doen. Uiteraard komt het eindresultaat online en tussendoor zal ik ook wel eens een update geven over de voortgang.

 • Reageer Lindsay 08.01.2015

  Heel erg gaaf jullie plannen & een te gekke stijl hebben jullie.
  Wij gaan binnenkort ook verhuizen & verbouwen en hebben een soort gelijke keuken gekocht! Wij hebben (heel luxe) voor 2 ovens gekozen. Ik kan niet wachten totdat ik erin kan koken!
  Wij gaan voor de barkrukken van Philippe Starck,maar daar moeten wij ook nog even voor doorsparen 😉

 • Reageer Joyce 09.01.2015

  Wauw super mooie moodboards (ook precies mijn smaak en ik heb dezelfde plaatjes op Pinterest). Mijn vriend en ik wonen net 2 maanden in een grote eensgezinswoning en gaan in het voorjaar/zomer ook de keuken verbouwen. Het is zo leuk om alvast met de inrichting bezig te zijn.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.