Legally-Home: Ons huisje – Update

30.01.2015

ABC
Enige tijd geleden vertelde ik vol trots over het huis dat wij hebben gekocht in Haarlem. Inmiddels hebben we al heel wat weekendjes geklust en zijn de werklieden kei hard aan het werk, tijd voor een update.

Ik besefte me net dat ik eigenlijk helemaal nog geen foto’s van ons huis heb gedeeld en dat jullie nog helemaal geen idee hebben van wat voor een soort huis het is. Daarom vandaag wat foto’s van hoe het was toen we het kochten en de huidige stand van zaken. IMG_4997-002IMG_4996AIMG_5035-002 IMG_6210-003IMG_4986Woonkamer & Keuken
Zoals je ziet zijn hier de nodige dingen al gesloopt. We kiezen er voor om de keuken bij de woonkamer te betrekken en daarbij bouwen we aan de achterkant van het huis nog eens 2,5 meter uit. Het kostte ons totaal geen moeite te beslissen dat er een andere keuken in het huis geplaatst zou moeten worden en als je naar de foto van de keuken kijkt zul je dit ook wel kunnen begrijpen. Aan de voorkant van het huis hebben we ene erker, iets waar we beide verliefd op zijn. Voorheen was de woonkamer verdeeld in 2 kamers en hoewel dat echt wel zijn charme heeft maakte het de ruimte heel klein en propperig, dus hebben we besloten het allemaal recht te trekken.

ABC1-002 Huisje6-001 Huisje7-001 Huisje8-001Omdat het een oud huis is, gebouwd in 1938, en de bewoner er is geboren was het huis van binnen erg gedateerd en was er eigenlijk niets waarbij we dachten ‘dat laten we zitten’. Het voordeel hiervan is dat het hele huis geheel naar onze wensen wordt, maar het nadeel is dat dit een hele hoop tijd kost.

Wat we wel leuk vinden om te behouden is de vloer in het kleine entree halletje. Deze is nog authentiek zoals was bij de bouw van de woning en dat is natuurlijk wel heel erg leuk. Het is nog even afwachten of het kan worden behouden omdat alle leidingen worden vervangen, maar het zo in ieder geval leuk zijn.
IMG_5021-001
Wat te doen met zo veel ruimte?
Op de eerste verdieping hebben we 4 slaapkamers en daarbij zijn we in het bezit van een reusachtige zolder die nog eens veel groter wordt door de 2 dakkapellen die we er op gaan plaatsen. Wat doe je in godsnaam met zo veel ruimte? Zelf ben ik gewend om op 45m2 te leven dus het is zeker een hele grote stap vooruit.

We zijn van plan 1 kamer vol met kasten te zetten zodat we daar al onze kleding kwijt kunnen. Hoogstwaarschijnlijk wordt er in een andere kamer ook nog wat kasten gezet en natuurlijk gebruiken we ook de ruimte op zolder om dingen als een kerstboom en ski spullen op te ruimen. Verder is het momenteel gewoon een luxe probleem dat we zo veel kamers hebben en van gekkigheid niet weten hoe we ze moeten vullen, wellicht dat daar om een aantal jaar wel een bestemming voor is.

ABC2Zelf klussen….
Beide zijn we geen geboren klussers en een uitbouw plaatsen, leidingwerk, elektra en dakkapellen plaatsen zijn allemaal zaken waar wij geen kaas van hebben gegeten. Het is dan ook om die reden dat we dat lekker allemaal laten doen en ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen met mijn vader als bouw opzichter.

Toch zijn er ook zaken die wij wel kunnen doen en die wij dan ook graag doen, niet alleen om er geld mee uit te sparen, maar ook omdat het hartstikke leuk is om zo af en toe dingen in je eigen huis te doen. Op die manier krijgen we nu al een band met het huis en hebben we zelf ook de nodige uurtjes er in zitten, hetgeen een goed en voldaan gevoel geeft. Daarbij helpen onze ouders en vrienden ook mee waardoor alles even wat sneller gaat.

Hoe we het uiteindelijk willen hebben deelde ik onlangs al een beetje in de moodboards die ik heb gemaakt ter inspiratie voor de inrichting en indeling.

Moraal van het verhaal? We zijn nog lang niet klaar en het duurt nog wel een paar maanden voor we van Amsterdam naar Haarlem kunnen vertrekken. Hoewel verbouwen, alles regelen en zelf geregeld klussen veel energie en tijd kost genieten we er van met volle teugen en kunnen we niet wachten tot we onze intrek kunnen nemen in het huis.

Tags: , , , , ,
Categorie: Home
Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Simone 30.01.2015

  Die erker! Dat vind ik ook echt heel mooi! Zie ik nu ook tuindeuren? Dan is het plaatje echt compleet! Succes met klussen!

 • Reageer Josianne 30.01.2015

  Wauw, het is wel echt een klushuis haha. Ik zou dat zelf heel moeilijk vinden, zeker omdat ik helemaal niet handig ben wat dat betreft!

  • Reageer Stacey 30.01.2015

   We laten 90% van de werkzaamheden ook uitvoeren, maar voor het afhalen van behang en stukwerk van de muur af slaan (dat is het enige dat we zelf doen) hoef je niet handig te zijn. En het voordeel is dat we straks het huis hebben wat precies voldoet aan onze wensen.

 • Reageer Let's travel and see 30.01.2015

  Wat een leuk huisje! Kan me goed voorstellen dat jullie alles helemaal op willen knappen, en ben heel benieuwd naar r uiteindelijke resultaat.. Wat vet dat t zon oud huis is (en dat die bewoner er al die tijd gewoond heeft!)

 • Reageer Bente 30.01.2015

  Jeeeetje wat een werk! Ben wel heel erg benieuwd hoe het gaat worden, al ga ik er vanuit dat het een prachtig paleisje wordt! 🙂

 • Reageer Marlijn 30.01.2015

  Wat een leuk huis! Voordat ik las dat je de vloer in bij de entree wilde behouden, dacht ik ook van die zou ik behouden! Veel succes met klussen en ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

 • Reageer Diana 30.01.2015

  Ontzettend leuk huisje! Ben heel benieuwd hoe het allemaal word. Heel veel succes met klussen!

 • Reageer carlijn 31.01.2015

  Jeej super leuk om te zien!! Was er al erg benieuwd naar. Mooi huisje, daar gaan jullie zeker te weten iets prachtigs van maken!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.