Legally-Me: My Weekly Diary #2

12.01.2015

New folder (2)
Wat een week, van spanning en onzekerheid naar een vast contract, de halve marathon van Egmond, een kast waar opvallend veel mannen kleding in hangt en klussen in ons huis. 
New folder (2)1
Maandag:

Geen bijzondere dag op werk behalve dat ik ontzettende last van mijn buik had. Ik fiets dan ook langs de sportschool naar huis. Even niet op de loopband maar even een heel klein rustig stukje hardlopen van en naar de supermarkt. Soms zakt mijn buikpijn weg van lopen, maar helaas dit keer niet. Omdat ik spaar voor een blokjes buik doe ik nog wat buikspieroefeningen, maar ik gooi al snel de handdoek in de ring.

New folder (2)2
Dinsdag:

Uit werk ging ik naar de sportschool. Even 7 kilometer hardlopen op de loopband. Normaal vind ik dat echt geen probleem, maar dit keer deed de wifi het niet op de sportschool waardoor ik niet naar het nieuws kon kijken en dus maar een beetje mensen heb staan kijken, op zich best leuk, maar toch een stuk minder leuk. Eenmaal thuis had ik weer een berichtje van een trieste grappenmaker op de blog.

New folder (2)3
Woensdag:

Een spannende dag op kantoor! Mijn contract loopt tot eind januari en door alle omstandigheden binnen het bedrijf was het nog maar de vraag hoe dit verder zou gaan verlopen. Gelukkig kreeg ik woensdag middag tijdens mijn evaluatie gesprek te horen dat ik een vast contract krijgt aangeboden en werden ook dingen als doorgroei mogelijkheden en dergelijke verder besproken. Super natuurlijk! Uit werk ging ik bij Pho 91 eten in de pijp met Jasmine. Het eten was niet helemaal ons ding, maar gezellig was het wel!

New folder (2)4
Donderdag:

Uit werk ging ik naar mijn ouders waar ik een hapje mee at. Na het eten kwam mijn lieve M. langs om dingen voor ons huis te bespreken. Mijn vader is zo lief om de verbouwing te begeleiden/organiseren etc en dat is echt een geschenk uit de hemel, want wij hebben zelf daar niet veel brood van gegeten.

New folder (2)5
Vrijdag:

Eindelijk had ik weer eens lekker geslapen, na alle stress over mijn baan was dat er bijna niet meer bij. Ik gooi gelijk mijn havermoutje op de foto en zie mijn lieve M. grinniken als ik het geheel vervolgens omploeg als ik ga eten. Als ik na werk naar huis fiets hoost het dus ben ik lekker doorweekt als ik thuis kom. Daar wordt mijn humeur gelijk een stuk zonniger als ik een prachtig boeket van mijn ouders vind voor M en mij. Ik maak voor mezelf een heerlijke luie wijven risotto, even wat koolhydraten alvast voor zondag. De rest van de avond rommel ik wat in huis en bak ik koekjes terwijl ik de aflevering van wie is de mol terug kijk op mijn Ipad en natuurlijk veel nieuws kijk over de beëindigde gijzelingen in Parijs.

New folder (2)6
Zaterdag

Ik word al vroeg gewerkt door de afval dienst die besluit om al om 07:30 de vuilnisbak onder mijn raam te gaan legen. Ik blijf nog heel even liggen maar dan ga ik er toch echt uit. Er staat een rondje winkels op de plannen en ik trotseer de storm op de fiets. Ik kom thuis met bijna alles waar ik naar zocht, behalve veiligheidsspelden, die hadden ze nergens. Na wat dingen te hebben geregeld voor de blog en mijn tas in te hebben gepakt staat mijn lieve M. voor de deur. Na wat stress van mijn kant of ik wel alles in mijn tas had wat ik mogelijk nodig zou kunnen hebben gaan we naar ons nieuwe huisje. We staan versteld want als we binnen komen is bijna het hele huis al gestript! Voor de grap sturen we mijn ouders een foto alsof we dit zelf hebben gedaan. We besluiten ons even in persoon voor te stellen aan onze nieuwe buren [we hadden al een kaartje in de bus gedaan] en daarna gaan we echt zelf aan de slag. We moeten het dak van de schuur verwijderen en dat blijkt iets meer werk dan we op voorhand hadden gedacht. Wat bleek, de constructie bleek net zo oud te zijn als de rest van het huis [1930] dus na de roest te hebben getrotseerd konden we pas echt van start gaan, maar het is gelukt. Na wat gereedschap bij mijn schoonouders te hebben gedropt en daar veiligheidsspelden te hebben gescoord gaan we naar huis en doen we boodschappen. De avond voor een wedstrijd betekend traditiegetrouw Pasta pesto. Na het eten kijken we de film ‘Sextape’ en kruipen dan lekker in bed.

New folder (2)7
Zondag

Als ik wakker word ben ik stiekem wel heel erg zenuwachtig. Ik maak mijn ontbijtje en als ik helemaal ready ben en op het punt sta te vertrekken krijg ik het bericht dat de wedstrijd 30 minuten is uitgesteld ivm het weer. Iets later dan gepland gaan we op weg naar Egmond, de reis verloopt soepel en ik heb nog niet echt het gevoel dat het zo slecht weer is. Dat veranderd zodra we de bus uit stappen in Egmond. Het is koud, het blijft koud en tot ik 2,5 kilometer heb gelopen heb ik het ijskoud. Omdat ik niet te veel het gras onder mijn voeten weg wil maaien voor het verslag van morgen, ga ik niet te diep in op de wedstrijd. Het was bij vlagen heel zwaar, er was veel wind die van de zijkant kwam en waar je niet voor kon schuilen achter iemand’s grote brede rug. Toch ging het lekker, heel erg lekker zelfs. In een tijd van 2:01:03 kwam ik over de finish, een tijd waar ik onwijs trots op bed en zeker voor iemand die niet op tijd ging lopen! Ik heb gelopen op een tempo dat goed voelde voor mij, soms betekende dat even versnellen soms betekende dat, dat ik me even wat terug liet zakken. Waar ik normaal tijdens een wedstrijd vaak denk, Holy F*CK waar ben ik aan begonnen, dit doe ik nooit meer.
Goed, na de wedstrijd snel met mijn lieve M. die volledig verkleumd was door het wachten op mij, met de bus naar de auto gegaan. Even snel langs zijn huis om de laatste dozen met spullen op te halen en toen lekker naar huis. We verheugde ons al op eten, de bank en een warme douche maar het werd 3 uur in de file…. Uiteindelijk waren we pas tegen 20:30 thuis! Nu heeft zijn auto gelukkig stoelverwarming en had ik een banaan in mijn tas en wat drinken, maar vrolijk er van worden, nee. Thuis hebben we heel slecht even patatjes gegeten en kropen we op de bank.

Hoe was jullie week? 

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Diana 12.01.2015

  Ontzettend gefeliciteerd met je vaste contract en het goede resultaat bij de wedstrijd van gister! Hopelijk heb je nu iets minder last van stress en kun je je volledig richten op de verbouwing 😀

 • Reageer Marijke 12.01.2015

  Haha, ik vroeg me ook altijd af of je je zorgvuldig gedecoreerde havermoutjes altijd door elkaar roerde voor het eten 😉 Proficiat met je prestatie trouwens, iets om trots op te zijn!

 • Reageer Bente 12.01.2015

  Oh wat zuur van de 3 uur file! Maar fijn dat je super lekker hebt gelopen gister! Ben benieuwd naar je verslag! 🙂

 • Reageer Rachel 12.01.2015

  wauw wat ben je goed bezig geweest zeg! Topper!

 • Reageer Yamina 12.01.2015

  Gefeliciteerd met je vast contract! En ontzettend goed gedaan gisteren.

 • Reageer Danielle 12.01.2015

  Gefeliciteerd met je vaste contract! En ik ben benieuwd naar je wedstrijdverslag! Ik zag op facebook in ieder geval ook al dat door het weer de route was omgelegd, en de wind maakte het ook allemaal echt niet makkelijker!

  • Reageer Stacey 12.01.2015

   Alleen voor de kwart marathon was de route aangepast, de halve marathon had gewoon de reguliere en reeds geplande route over het strand. 😉

 • Reageer Anne 12.01.2015

  Klinkt als een lekker weekje, en gefeliciteerd met je vaste contract! Ik vind je foto’s altijd zo mooi kleurrijk, ik word er vrolijk van met dit weer!

 • Reageer Erlinde 12.01.2015

  Wat een mooie vrolijke foto’s! En wat heb je de halve van Egmond goed gedaan, gefeliciteerd. Jij hebt niet veel brood gegeten van verbouwingen? Ik denk dat je kaas bedoelt ;-).

  • Reageer Stacey 12.01.2015

   Oeps je hebt gelijk, maar mijn vriend en ik hebben er inderdaad geen kaas van gegeten [niet in de laatste plaats omdat we ook daadwerkelijk geen kaas lusten :P]

 • Reageer Raounak 12.01.2015

  Goed bezig!! En leuk al die healthy maaltijden, voor het oog, maar waarschijnlijk voor meer; )

 • Reageer VanDaalEnzo 12.01.2015

  Wat fijn al die goede nieuwtjes.
  Vast contract, lieve vriend, nieuw huis en goede run. Blijf genieten. 🙂

 • Reageer Milène 12.01.2015

  Gefeliciteerd met je vaste contract :)!
  Misschien een leuk idee om een blog te schrijven over de tips and tricks
  bij het kopen van een huis?

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.