Legally-Me: My Weekly Diary #3

19.01.2015

plogstac
De eerste week samenwonen, uiteten, sporten, klussen en de Vondelparkloop. Het was weer een lekkere drukke maar bovenal gezellig week.

Maandag
Ik word wakker met een flinke portie spierpijn. Eenmaal ontwaakt uit mijn ‘is het echt al maandag? ik wil nog even blijven liggen’ roes ontdek ik dat het buiten flink aan het regenen en stormen is en ik besluit om maar niet op de fiets te gaan, die storm heb ik gisteren al voldoende getrotseerd tijdens de halve marathon in Egmond. Op kantoor ga ik over op de orde van de dag en na werk kan ik mee rijden met een collega naar huis. Echter blijkt die nog haar kinderen op te moeten halen onderweg en verlies ik de verwachtte tijdwinst. Na het doen van de boodschappen ga ik thuis koken en opruimen. Als M. thuis is ga ik thuis aan de slag met mijn nieuwe foamroller tot enige hilariteit van M die mij moeilijk ziet kijken en af en toe hoort zuchten en steunen.

plogstac2
Dinsdag

De oefeningen met de foamroller hebben gewerkt, ik ben vrijwel helemaal verlost van mijn spierpijn. Wederom ga ik met de metro naar kantoor en ook deze ochtend zet mijn lieve M. mij met de auto af bij het station. Op kantoor vandaag vooral veel vergaderingen en dus weinig productiviteit. Eenmaal op het Amstel station ontvang ik een appje van mijn lieve M. dat hij toevallig bijna bij het Amstel station is en dat hij me wel op kan komen pikken, jeeeh dan hoef ik dus niet naar huis te lopen! Na me te hebben opgetut gaan we met de auto naar een restaurant. Het is voor mij een verrassing waar we heen gaan en ik word al een week nieuwsgierig gemaakt. Het blijkt het restaurant van Jaimie Heije in Ouderkerk a/d Amstel. Wat we daar allemaal hebben gegeten is echt super, allemaal mooie smaak combinaties en gerechten die je absoluut niet zelf zo kan bereiden. Mijn lieve M. had dus goed zijn best gedaan en echt een top restaurant uitgekozen.

plogstac3
Woensdag

Ik word wakker met het gevoel alsof ik slechts 2 uurtjes heb geslapen. Hoewel ik mijn sportkleding mee heb naar kantoor is de stap om daadwerkelijk naar de sportschool te gaan moeilijk. Op de fiets ben ik nog steeds aan het twijfelen. Het is inmiddels al iets over half 8, ik ben moe en voel me een beetje dizzy. Toch besluit ik te gaan en ik weet er 6,33 km uit te persen. Het gaat niet van harte, maar ik ben blij dat ik ben gegaan. Eenmaal thuis heb ik vooral honger, ik weet dan ook niet hoe snel ik mijn sporttas op de bank moet gooien en aan het eten moet gaan beginnen. Mijn lieve M. heeft het heel druk op werk en is niet thuis dus vandaar dat ik zelf aan de slag ga. Echter ga ik iets te enthousiast aan de slag want nog voor ik daadwerkelijk echt iets heb gedaan gaat mijn actie om de pit uit de avocado te halen met aan aardappelmesje jammerlijk mis. Het gevolg is dat het mesje in mijn hand zit en vrij diep ook…. Als ik niet al dizzy was dan werd ik het wel en half hyperventilerend facetime ik mijn moeder terwijl ik met een theedoek de wond dicht druk. Voor ik het weet staan mijn ouders in mijn keuken en word er een lading desinfectie op mijn hand gedaan en doe ik de uitspraak: “Ik loop nog liever een halve marathon dan dat ik dettol op mijn wond krijg”. Goed voor ik het wist stond ik samen met mijn vader een boterham te maken en te eten. Super fijn om van die lieve ouders te hebben die me gelijk komen redden.

Donderdag
Sorry ik heb helemaal geen foto’s gemaakt donderdag, oeps! 
Ik lig de hele nacht wakker, ik heb geen idee hoe ik moet liggen ik ben misselijk en die hand doet pijn. Ik kan me er net toe zetten om op de fiets naar kantoor te gaan maar was het liefst in mijn bed blijven liggen, men wat voel ik me beroerd. Rond een uur of 4 trekt de misselijkheid wat weg maar dizzy ben ik nog steeds en ook moe, heel moe. Als ik van mijn lieve M. een appje krijg dat hij tegen alle verwachtingen in redelijk op tijd van kantoor weg kan besluit ik ook om kwart over 6 er al mee te stoppen, nou ja al, ik heb dan al 10 uurtjes op kantoor er op zitten. Als ik de straat in fiets komt mijn lieve M. net zijn auto uitstappen en snel doen we samen boodschappen. Ik had bedacht zijn favo maaltijd te maken dus eten we gevulde paprika. Na het eten moeten er dingen als de keuken en was worden gedaan en daarna moeten we nog gaan bedenken waar we de stopcontacten willen hebben in ons nieuwe huis. Inmiddels ben ik zo moe dat er geen zinnig woord meer uit mn mond komt en mijn ogen nauwelijks waarneembaar zijn. We kijken nog even een aflevering van The Goodwife terwijl ik mezelf gelukkig eet aan chocolade en gaan daarna slapen.

plogstac4
Vrijdag

Kan iemand mij vertellen hoe het kan dat je zo moe bent en je dan toch om 04:00 wakker wordt en niet meer kunt slapen? Wederom dus een slechte nacht gehad al voel ik me door die 5 uurtjes slaap al wel weer een stuk beter. Eenmaal op kantoor klopt het voor mijn gevoel niet dat het vrijdag is, ik zit maar met donderdag in mijn hoofd, maar natuurlijk alleen maar super fijn. Op kantoor krijg ik van een collega een avocado om me te plagen maar ik durf hem de eerste dagen niet te eten. Verder gaat mijn lieve M. langs de Action zodat we morgen los kunnen gaan in het huis. Samen koken we lekker en kijken we een serietje op de bank. Hopende dat ik lekker slaap.

plogstac5
Zaterdag

Helaas was het wederom een nacht met weinig nachtrust. Maar nachtrust of niet er moet het een en ander gebeuren. We beginnen met douchen en ontbijten waarna we de foto’s met de foamroller maken die van de week op de blog verschijnen. Daarna rijden we naar ons huis en gaan we samen met onze hulptroepen aan de slag om het behang van de muren te halen. We klussen allemaal heel hard, maar wat een werk is het zeg! Om een uurtje of 5 geven we er de brui aan en belonen we ons zelf. We doen een drankje in de Jopenkerk in Haarlem en eten een pizza bij Woodstone [ze hebben daar lekkere glutenvrije pizza’s!]. Eenmaal thuis kijken we een filmpje op de bank.

plogstac6
Zondag

Jeeh eindelijk een nacht lekker geslapen en dat mag ook wel want ik moet de Vondelpark loop doen. Na het ontbijt ga ik richting het Vondelpark waar ik nog mijn startnummer op moet halen. Ik verwacht drukte en ben veel te vroeg weg gegaan want ik ben werkelijk binnen 2 minuten klaar. Oeps, dan maar even richting de Starbucks om een kopje thee te halen en de tijd te doden. Als ik terug loop naar het Vondelpark zie ik Tessa en kletsen we even gezellig bij. Eenmaal binnen duurt het ook niet lang voordat Jessica er is. Voor de start is het koud en miezert het een beetje, maar we weten beide dat, als je eenmaal loopt dat snel genoeg weer goed komt. De loop gaat super goed en ik ben erg tevreden. Vanmiddag kunnen jullie het hele verslag lezen over de loop. Na de loop ga ik even wat boodschapjes doen en richting mijn ouders. Die waren afgelopen maandag maar liefst 36 jaar getrouwd en ik bleef lekker eten. Samen met mijn lieve M. maakte ik er verder een chill avondje van.

Hoe was jouw week? 

Tags: ,
Categorie: Diary, Legally-Me
Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Tessa 19.01.2015

  Wat naar van het niet-slapen zeg! Wat ziet het etentje er heerlijk uit, genieten met een grote G. Was erg leuk om je even gezien te hebben gisteren! 🙂

 • Reageer Raounak 19.01.2015

  jouw foto’s stralen health, health, health uit! Heerlijk op de (blauwe) maandag!

 • Reageer Bianca 19.01.2015

  Ik ben wel benieuwd naar de foam roller! Waar heb je die gekocht en wat voor oefeningen doe je er mee?
  Ohh en Jamie van Heije is en held! Heb daar vorig jaar met de restaurantweek gegeten en is een van mijn favoriete restaurants geworden?

  • Reageer Stacey 20.01.2015

   Hi Bianca, er komt vrijdag een artikel online over de foamroller met alle in’s en outs en oefeningen. Nog even geduld.

 • Reageer Rozentuintje 20.01.2015

  Leuke week heb je weer achter de rug

 • Reageer Anthe 26.01.2015

  Wat een enthousiaste blogjes heb jij altijd! Heerlijk om te lezen. Werkt inspirerend!

  Ik ben benieuwd naar je mooie ontbijtjes…. Mag ik misschien grotere foto’s en een receptje?

  • Reageer Stacey 26.01.2015

   Hi Ante, ik ontbijt altijd met het zelfde recept dat je bij mijn recepten kunt vinden [http://legally-brunette.nl/2014/03/havermout-met-koekjes-smaak-6/] de topping wissel ik per dag af, maar meestal met appel en kaneel. Op mijn Instagram kun je alle foto’s groter bekijken [http://instagram.com/stayctje] mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.