Legally-Fit: ClickTights

28.02.2015

IMG_7571-001
Het zal je maar gebeuren, je bent een wedstrijd aan het lopen of staat op de loopband en BAM, je gaat keihard onderuit. Het is geen bananenschil die je uit doet glijden maar wat blijkt, je bent gestruikeld over je eigen lossen vetets. Dat probleem is door ClickTights verleden tijd. Het begon allemaal op een surfboard in Mexico en een knoop in de surfshorts die steeds los ging. Dat moest anders kunnen en terug in Amsterdam werd begonnen met het maken van een prototype. Want waar een surfer last heeft van het losgaan van het touwtje in zijn surfshort zo hebben sporters er last van als hun veters los gaan tijdens het sporten, of je nu aan het voetballen bent, op het hockey veld staat of aan het hardlopen bent, een losse veter is gewoon bloed irritant en kan je vervelend ten val brengen.

Na een aantal prototypes te hebben gemaakt ontwikkelde ze uiteindelijk het uiteindelijke product hetgeen veelvuldig is getest door verschillende sporters en andere soorten gebruikers, je hoeft immers niet te sporten om ze te gebruiken, je kunt ze ook gewoon op je reguliere schoenen bevestigen.

Met behulp van een crowd funding actie wisten ze voldoende geld bij elkaar te brengen om het product ook daadwerkelijk op de markt te brengen en het resultaat is hieronder te zien.

IMG_7569-001
Hoe werkt het:
De ClickTights zijn een soort klemmetjes die je op je veters plaatst. Doormiddel van het filmpje dat op de website te vinden is wordt duidelijk uitgelegd hoe je de klem op je veters zet. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen, zo kun je het gewoon met een lus aan beide zijde vastklikken maar met kortere veters kun je deze ook gewoon los laten hangen of een knoop er in leggen.

Als je de veters hebt zitten als je wilt dan gaan ze gegarandeerd niet meer los, ideaal! Het losmaken van je veters is trouwens wel weer heel erg makkelijk, je dient alleen het klepje omhoog te doen.

Zoals je kunt zien heb ik gekozen voor de ClickTights met zebra print, een lekkere hippe en stoere print die bij vrijwel al mijn schoenen past. Maar er zijn ook nog heel veel andere designs van de ClickTights te vinden in de webshop, zo hebben ze ook een tijgerprint, kun je er het logo van een bedrijf of goed doel in laten zetten, kun je er bijvoorbeeld 42,2, 21,1, 10 of 5 km in hebben, een mooie herinnering als je aan het trainen bent voor een bepaald doel.

IMG_7578-001
Mijn oordeel:
Ik had de mazzel deze ClickTights te mogen winnen bij de actie van Kisten van Girlontherun. Inmiddels heb ik ze meerdere keren geprobeerd tijdens het sporten en mijn veters gingen inderdaad niet los en daarbij vind ik het er ook nog eens tof uit zien met de zebraprint.

Al met al ben ik heel blij met deze gadget en denk ik dat ze hun prijs €9,95 meer dan waard zijn. Mocht je ze willen hebben dan kun je ze kopen via de website van ClickTights waar je dus ook alle andere designs kunt vinden.

Tags: , , , ,
Categorie: Hardlopen, Legally-Fit, Sporten
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Bente 28.02.2015

  Dit lijkt me echt een uitkomst! Ik heb er een hekel aan als mijn veters losgaan tijdens het hardlopen!

 • Reageer Andrea 28.02.2015

  Ik doe altijd een dubbele knoop en dat werkt prima, maar ik zou zoiets wel aanschaffen als ik echt lange afstanden zou lopen. Je weet maar nooit!

 • Reageer Rozentuintje 02.03.2015

  Handige clips, ik heb zelf gelukkig nog nooit meegemaakt dat mijn veter los ging tijdens het rennen, maar als ik echt wedstrijden ga doen dan is het wellicht toch wat extra veiligheid.

 • Reageer Lieke 02.03.2015

  Ze combineren wel heel goed met je broek en schoenen, je voert het zwart wit goed door!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.