Legally-Fit: Februari buikspier challenge

01.02.2015

IMG_6331-002
Laat ik er niet om heen draaien, ik ben hard aan het werk om een mooie buik te krijgen. Het hoeven echt niet perse 6 blokjes te worden, maar wat leuke lijntjes hier en daar en wat minder muffin aan de zijkanten zou ik leuk vinden. Het is dan ook om die reden dat ik februari, buikspier maand maak en ik daag jou uit het zelfde te doen! 
Vorige week schreef ik al uitgebreid over hoe je dan toch die buik van Doutzen kunt krijgen. Je moet niet alleen je in het zweet werken, je zult ook lekker moeten gaan slapen, stress uit je leven verbannen en gezond moeten gaan eten.

Omdat ik een paar mensen al hoor denken, ik doe niet mee want ik krijg toch nooit in 28 dagen die buik van Doutzen even wat motivatie en excuses uit de wereld helpen.

Dat lukt nooit in 28 dagen!
Klopt, je zult na 28 dagen naar alle waarschijnlijkheid niet de buik van Doutzen hebben en dat is ook heel logisch. Je bent namelijk geen super model die uren per dag kan trainen en er voor wordt betaald om er goed uit te zien. Daarbij is de buik van Doutzen ook niet in 28 dagen geworden zoals hij nu is. Denk niet aan wat niet gaat lukken, denk aan wat je wel kunt bereiken in die 28 dagen!

Ik heb er geen tijd voor.
ONZIN! Met opzet type ik dit met hoofdletters en geloof me ik heb een hekel aan typen in capslock dus als ik het doe dan meen ik het ook echt. Geen tijd is echt het slapste excuus wat er is, want als je geen tijd hebt dan moet je maar tijd maken. Helaas zijn er geen buikspier kaboutertjes die je in kunt huren en die tijdens jouw 8 uurtjes slaap jouw buik transformeren. Je zult er tijd in moeten investeren en met deze challenge ben je maximaal 30 minuten per dag bezig, maar meestal is dat veel minder!

Puffff ik doe het wel in mei een maand voor ik op vakantie ga
Summer bodies are made in the winter, dus hoewel je natuurlijk prima deze challenge in mei kunt doen wil ik je adviseren er nu al mee te beginnen, want zoals ik al eerder schreef, in 28 dagen bereik je niet die blokjes of lijntjes waar je wellicht op uit bent, maar deze challenge is wel het zetje in de goede richting waarna je het in maart, april en mei moet onderhouden en verder uit zal moeten breiden om in juni, juli en augustus profijt te hebben van al je harde werken. Daarbij is februari een korte maand, slechts 28 dagen, dus wees blij dat het een februari challenge is en geen januari challenge, die zou immers 3 dagen langer duren 😉

Ab challenge picture

Als je op bovenstaande afbeelding drukt kun je gelijk het PDF bestand downloaden zodat je deze af kunt drukken.

Met opzet heb ik er voor gekozen om de challenge niet te inspannend te maken zodat hij voor iedereen te doen zou moeten zijn. Ben je nu al enige tijd bezig met het trainen van je buikspieren dan kun je er natuurlijk voor kiezen om nog wat aanvullende oefeningen te doen naast deze challenge. In de YouTube playlist die ik onlangs maakte vind je genoeg inspiratie voor oefeningen.

Mocht je mee doen, deel dan je ervaringen en foto’s via de hastag #legallyabs en ik beloof aan het einde van februari een foto van voor en na te delen….. [Ja mensen daar ben ik nu al zenuwachtig voor, maar je moet iets over hebben voor je blog.]

Ik wens jullie heel veel succes met deze challenge en mocht je vragen hebben laat het me dan weten!

Tags: , , ,
Categorie: #Legallyfit, Legally-Fit, Sporten
Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer Lis 01.02.2015

  Leuk, ik doe mee 🙂

 • Reageer Justin 01.02.2015

  Wat leuk en succes met de challenge. Ben benieuwd naar het resultaat in 28 dagen ;). Doutzen is echt dedicated ik heb veel respect voor haar dieet en work ethic.

 • Reageer Maurits 01.02.2015

  Leuk! Ik hoef natuurlijk niet de buik van Druten te hebben ;). maar iets meer spier mag er wel zitten. Ik ga er denk ik ook mee bezig!

  • Reageer Maurits 01.02.2015

   Stomme autocorrect. Druten is Doutzen natuurlijk 😉

 • Reageer Yamina 01.02.2015

  Leuk! En vooral wat je bij de rustdagen hebt geschreven haha.
  Met de aanloop voor de halve van de CPC kan ik wel wat extra oefeningen gebruiken. Ik doe mee!

 • Reageer Carien 01.02.2015

  Ik doe mee!!!!

 • Reageer Joyce 01.02.2015

  Hee wat een leuke challenge heb je gemaakt! Voor mij geldt hetzelfde: dat buikje mag er nog net wel iets mooier en strakker uitzien. Ik begin deze maand toevallig met min #behappybehealthy challenge dat vooral in het teken van gezond eten staat, maar deze abs challenge sluit daar natuurlijk heel goed bij aan!

 • Reageer Bye januari, hello februari 01.02.2015

  […] je ze meer nodig dan je in eerste instantie zou denken. Op de site van Stacey las ik vandaag haar februari buikspier challenge. Eens zien of ik dat een maandje vol kan houden. Overigens wordt het denk ik ook wel eens tijd voor […]

 • Reageer Irma 01.02.2015

  Alright, I’m in! (:

 • Reageer Wendy 01.02.2015

  Ik zoek al een tijdje naar een routine met niet al te moeilijke oefeningen die ik dagelijks kan doen. Ja, ik doe mee!!

 • Reageer Buikspieren trainen 01.02.2015

  […] met gezond eten en sporten. Voor de spieren ga ik, zoals ik vanochtend al schreef, meedoen aan de buikspier challenge van […]

 • Reageer Kirsten 01.02.2015

  Leuk! Ik ga hem uitprinten en mee doen 🙂

 • Reageer Rachel 02.02.2015

  ik heb ‘m op mijn bureaublad gezet ik ga het proberen!

 • Reageer Saskia 02.02.2015

  Super leuk!!! Naast hardlopen is dit erg handig en makkelijk om thuis erbij te doen! 🙂
  Helemaal happy ermee!

 • Reageer Tedje 02.02.2015

  Oh wauw wat een goed initiatief! Ik ga misschien wel meedoen….

 • Reageer Creëer je eigen motivatie - Eetfabriek 06.02.2015

  […] ik dit soort oefeningen kan doen. Maar op internet zweven zeer veel challenges. Een voorbeeld is deze. Ik heb er net ook een geprint en op de kast gehangen onder de rest van de […]

 • Reageer Paul 07.02.2015

  Ik ga er aan meedoen. Begin weliswaar een paar dagen te laat, maar mijn buik schreeuwt om meer spiermassa.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.