Legally-Fit & Food Met: Bente

11.02.2015

20130620_190845-001
Vandaag in Legally-Fit & Food met: Bente. Met koken als hobby is zij graag in de keuken te vinden maar dat niet alleen. Een paar keer per week is ze in de sportschool te vinden en ook hardlopen behoort tot haar favorieten. 
Introductie:

Hi! Ik ben Bente, 24 jaar en kom uit Zaandam. Ik werk nu ongeveer anderhalf jaar fulltime bij het aller leukste bedrijf van Nederland (lucky me!) en begin hoewel het in het begin lastig was om een balans te vinden in werken, vrije tijd (nog meer werken), sporten en bloggen kan ik nu toch wel zeggen dat ik die heb gevonden. Ik ben niet zo goed in kiezen en doe dan ook meerdere sporten, maar voornamelijk fitness en hardlopen. Oh ja, en dat bloggen doe ik op notabularasa.nl.

2014-09-029

 1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
  Elke maandag avond ga ik samen met mijn vriend (en nog een vriend) naar de sportschool, altijd een lekker begin van de week als je meteen de eerste dag al kan afstrepen. Dan, afhankelijk van wanneer het uitkomt gaan we nog een keer op dinsdag, woensdag of donderdag avond. En (ook weer afhankelijk van wanneer het uitkomt) op vrijdag avond of in het weekend. Hardlopen doe ik op dit moment eigenlijk alleen in het weekend, maar zodra het weer langer licht is (en het dus nog niet pikkedonker is als ik thuis kom van werken) pik ik dat ook weer op op doordeweekse dagen!
 2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
  Oei, daar kan ik geen antwoord op geven. Ik vind echt heel veel sporten leuk. Fitness en hardlopen zijn de sporten die ik op dit moment beoefen, maar ik zou bijvoorbeeld ook wel weer vaker willen zwemmen of tennissen. Fitnessen en hardlopen ben ik beide heel erg fan van omdat je zoveel progressie merkt. Van fitnessen omdat je sterker wordt (meer gewichten!) en hardlopen omdat je sneller en verder kan rennen.
 1. Hoelang sport je al?
  Sinds ik oud genoeg ben om te sporten. Ik begon op mijn vierde met ballet (ook een soort sport toch?), daarnaast ging ik turnen, ik heb getennist, en daarna werd het dus hardlopen en fitness!
 2. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
  Haha, bij deze vraag moet ik meteen denken aan een opmerking die mijn vriend laatst maakte (toen hij kritiek kreeg op zijn sportoutfit): Bente denkt altijd dat dat sporten een soort modeshow is met al haar sportkleding! What can I say? Ik loop er nou eenmaal leuk bij tijdens het sporten ;). Dat is eigenlijk altijd in een runningtight, liefst met een fijn kleurtje of printje, daarop een fijn shirtje en mijn Lunarglides!20130620_190834_4-001
 3. Welke sport kan jou echt niet boeien?
  Oh ik ben vreselijk maar ik kan echt overal naar kijken. Voetbal, darten, schaatsen, zelfs schansspringen vind ik leuk om naar te kijken. Ik ben makkelijk om te vermaken ;).
 4. Sport je liever in de zomer of in de winter?
  Hardlopen in de zomer denk ik altijd lekker te vinden. Maar na een halve kilometer heb ik al een kop als een tomaat en last van oververhitting dus wat hardlopen betreft liever in de winter. In de sportschool maakt het me, zolang er maar een goede airco is, niet zoveel uit.
 5. Cardio of Kracht training?
  Beide! (had ik al gezegd dat ik niet zo goed was in keuzes maken?)
 6. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
  Hm, ik denk dan toch op mijn prestatie op de Dam tot Damloop afgelopen jaar. Qua tijd liep ik hem slechter dan de eerste keer, maar ondanks mijn niet al te beste voorbereiding heb ik hem toch uitgelopen en dat voelde zo goed!
 7. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
  Door mezelf te herinneren hoe fijn het is als je eenmaal bent geweest. Dat gevoel is zo goed, dat krijgt me wel van de bank af!20131117_130353-001
 8. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
  Ik overweeg sterk om me te gaan inschrijven voor mijn eerste halve marathon. Ik weet alleen nog niet zo goed welke. En ooit hoop ik ook nog eens een hele marathon te lopen (maar doe eerst maar eens die halve!).
 9. Gezond eten, hoe doe jij dat?
  Door mijn gezonde verstand te gebruiken. Het helpt ook dat koken een hobby van me is en dat ik gezond eten lekker vind. Daarnaast zit ik ook veel lekkerder in mijn vel als ik gewoon gezond eten (want periodes waarin ik ongezond eet zijn er ook wel eens).
 10. Wat is jouw favoriete healthy recept?
  Ik ben dol op soepjes, en die zijn over het algemeen ook nog eens gezond. Mijn favoriet is pompoen-wortel soep: 2 uitjes, een pompoen en 2/3 winterwortels. Uitjes fruiten, pompoen en wortel in stukjes en bij de uitjes doen. Water en een bouillonblokje er bij, een half uur laten pruttelen, staafmixer er door en smullen maar!
 11. Wat is jouw guilty pleasure?
  Ehm.. zo’n beetje alles met chocola ben ik bang.20140209_115524-001
 12. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?
  Ontbijt: Door de weeks is dit of: een bakje havermout met appel en kaneel, en als ik haast heb zijn het twee broodjes met pindakaas.
  Tussendoor: Fruit. Afhankelijk van wat we op kantoor hebben: druiven, appel, banaan..
  Lunch: Op werkdagen is dit altijd hetzelfde: twee broodjes met kipfilet, avacado en sambal (een goddelijke combinatie die iedereen bij ons op kantoor altijd eet) en een cracker met hüttekäse en de pittig hummus van de Albert Heijn.
  Tussendoor: Of een koekje (of twee) en weer fruit.
  Diner: Dit kan van alles zijn. We eten denk ik elke week wel een keer soep, stamppot, gewokte groente met kip of biefreepjes, couscous.. Van alles dus.
  Tussendoor: Na het avondeten eet ik niet heel vaak nog een tussendoortje. Eens in de zoveel tijd halen mijn vriend en ik nog een ijsje als toetje. Het liefst een Magnum of Cornetto (en dat pak gaat dan ook binnen een paar dagen leeg).
 13. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
  Bij sporten: zoek een sport die je echt leuk vindt anders hou je het never nooit vol. Qua eten: gebruik je gezonde verstand maar wees ook zeker niet te streng voor jezelf. Van één of twee koekjes per dag wordt je niet dik. Als je elke dag een rol koekjes op eet wordt het pas gevaarlijk! Waar het dus bij beide op neer komt: hou er plezier in!
Tags: , , , ,
Categorie: Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Nesrin 11.02.2015

  Leuk om Bente hier tegen te komen! Sporty spice, like it. Heel gaaf rubriek.

 • Reageer Rachel 11.02.2015

  wat een super motiverende tag zeg!

 • Reageer Jenn 12.02.2015

  Leuk om te lezen!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.