Legally-Fit & Food Met: Shauni

18.02.2015

9509925-001
Vandaag Legally-Fit & Food Met: Shauni. Vier jaar geleden besloot zij het roer om te gooien en gezonder te gaan leven en te gaan sporten. Inmiddels volgt ze een sport georienteerde studie en is ze aan het trainen voor de marathon. Vandaag dus een dame voor doorzettingsvermogen die er alles aan doet haar doelen te behalen. 

Introductie:
Ik ben Shauni van Dijk, ik ben geboren op 2 oktober 1992 (22 jaar). Ik ben geboren in Zwolle en ben 1,5 jaar geleden verhuist naar de gezellige studentenstad Groningen. Dit jaar ben ik begonnen met de studie Sport, Gezondheid en Management, waar ik heel veel plezier in heb. Ik ben niet altijd de sportieve persoon geweest, wie ik op dit moment ben. Op mijn 18de verjaardag heb ik mijn levensstijl omgegooid en ben ik begonnen met sporten. Sinds twee jaar loop ik hard en op dit moment train ik voor de hele marathon van Rotterdam. Ik had nooit durven dromen dat ik een hele marathon zou gaan lopen. Daarnaast ga ik nog twee keer per week naar de sportschool, hier doe ik circuittrainingen van een combinatie van kracht en cardio. Daarnaast heb ik ook nog een eigenblog waar ik blog over mijn passie voor hardlopen, sporten en ik plaatst hier heerlijke recepten.  www.runtraineat.com

 1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
  Ik loop drie keer per week hard, op dit moment ben ik mijn kilometers aan het uitbreiden voor de marathon van Rotterdam die 12 april plaats vindt. Ik probeer sowieso één keer per week een lange afstand te lopen in het weekend. Daarnaast loop ik nog twee wat kortere rondes in de week. Naast het hardlopen probeer ik nog twee keer per week naar de sportschool te gaan. Ik heb een tijd met een personal trainer getraind en deze trainingen pas ik nu toe in mijn eigen trainingen. Ik doe dan een circuittraining van een half uur en hier combineer ik kracht en cardio.
 1. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
  De leukste sport om te beoefenen vindt ik hardlopen. Het is echt een verslavende sport, vroeger zei ik hardlopers zijn doodlopers. Nu vindt ik het heerlijk om in de buitenlucht te sporten en te genieten van de natuur om me heen.
 2. Hoelang sport je al?
  Vroeger toen ik op de basisschool/middelbare school zat heb ik acht jaar lang aan handbal gedaan. Dat was op dat moment mijn passie, ik trainde twee keer per week en had vaak twee wedstrijden in het weekend. In de tweede van de middelbare school ben ik gestopt met sporten en het heeft heel lang geduurd voordat ik weer serieus ben begonnen met sporten. 2 jaar terug ben weer serieus begonnen met sporten. Ik ben begonnen met hardlopen en Jillian Micheals omdat het lekker makkelijk was, omdat ik het zelf kon inplannen. Sinds een jaar train ik ook in de sportschool, waar ik al het een en ander hebt geprobeerd aan verschillende trainingen.

  IMG_7085-001

 3. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
  Ik heb geen specifieke favoriete sport outfit. Voor het hardlopen heb ik wel heel veel Nike sportkleding. Dit omdat ik het gewoon heerlijk vind zitten en ook nog eens mooi vind. In de sportschool maakt het me niet uit, als het maar comfortabel is en ik hou ook wel van felle kleuren.
 4. Welke sport kan jou echt niet boeien?
  De sport die mij totaal niet boeit is golf.
 1. Sport je liever in de zomer of in de winter?
  Als ik moet kiezen zou ik zeggen in de zomer omdat ik dan heerlijk in een korte broek en top kan lopen. Maar het perfecte weer om te hardlopen vind ik in de lente en dat je richting de zomer gaat. Dan is het nog niet te warm om te lopen, maar je kunt heerlijk buiten lopen in korte sportkleding.
 2. Cardio of Kracht training?
  Goede vraag, ik heb niet echt specifiek een voorkeur voor één van de twee denk ik. Hardlopen is echt mijn passie, dan zou je zeggen cardio. Alleen vind ik de sportschool ook erg leuk waar ik een combi doe van cardio en kracht. Dan zou je zeggen dat ik toch meer geneigd ben naar cardio.
 3. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
  Ik ben het meeste trots op het uitlopen van de halve marathon. Toen ik begon met hardlopen had ik nooit durven dromen dat ik een halve marathon zou kunnen lopen.
 1. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
  Ik stel doelen voor mezelf zodat ik gemotiveerd blijf. Als ik eend doel heb gehaald, stel ik weer een volgend doel. Een ander iets wat mij gemotiveerd houdt is de progressie die ik gemaakt heb. Als je terug kijkt naar wat je allemaal al bereikt hebt en wat je nog meer zou kunnen bereiken blijf je gemotiveerd.

  IMG_0865-001

 2. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
  Op korte termijn is dit het uitlopen van de marathon van Rotterdam. Op dit moment draait alles in mijn leven om die marathon en de finish met een glimlach overlopen.
 3. Gezond eten, hoe doe jij dat?
  Hoe ik gezond eet? Mijn weg naar gezond eten is 4 jaar gelopen al begonnen. Ik had extreme obesitas, ik at slecht en deed niks aan beweging en hier moest verandering in komen. Ik ben toen begonnen bij een diëtiste, die me op weg heeft gelopen naar een gezonder leven. Alleen zag ik dit echt als afvallen en niet als een levensstijl (grootste fout). Ik dacht wanneer ik op goed gewicht zat, weer kon eten als daarvoor. Ik was bijna 18 kilo afgevallen en na een stage in het buitenland en niet meer in het gezonde patroon kunnen komen zat er weer 9 kilo bij aan.2 jaar geleden heb ik weer de stap gemaakt om gezonder te gaan eten en te gaan sporten. Ik ben toen begonnen met Weight Watchers. Een goed programma om flink wat kilo’s te verliezen. Door de jaren heen heb ik dus flink wat ervaring opgedaan met verschillende manieren van gezond eten. Op dit moment heb ik voor mij de juiste balans gevonden. Op dit moment gebruik ik een combinatie van alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Ik begin bijvoorbeeld de dag met havermout i.p.v. brood (waar ik in door kan blijven eten), kies voor gezonde tussendoortjes en ik kies heel bewust mijn eten waarbij ik let op vetten, eiwitten en koolhydraten. Ik ben nog steeds bezig met afvallen dus ik ben zeker nog heel bewust met alles bezig wat ik in mijn mond stap. Het werkt voor mij heel gecontroleerd om alles af te wegen en bij te houden (MyFitnesspal). Dit is voor mij de beste controle over wat ik aan energie tot me neem en wat er ook weer uit gaat.
 1. Wat is jouw favoriete healthy recept?
  Mijn favoriete healthy recept is bloemkool pizza met garnalen en mozzarella. Dit recept is te vinden op mijn blog.
 2. Wat is jouw guilty pleasure?
  Mijn guilty pleasure is denk ik toch een heerlijk wijntje, ik kan daar zo van genieten.

  Shauni

 3. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen? [Het liefst met foto’s]Ontbijt: Havermout met geprakte banaan en amandelmelk en daar boven op zomer rood fruit, 80% chocolade en gemalen kokosnoot.Tussendoor: Tussen mijn ontbijt en lunch eet ik vaak wat fruit, omdat ik dan vaak op school zit is het vaak een appel.

  Lunch: Gekookte quinoa met sperziebonen, ham blokjes, komkommer, rucola en fetakaas

  Tussendoor: 2 meerzaden cracker met light pindakaas

  Diner: Vegetarische risotto met champignons, kastanje champignons, doperwten, spinazie, ui en Grana Pandano kaas

  Tussendoor: Een halve bak kwark met eigen gemaakt granola

 4. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
  Doe waar jij je goed bij voelt, voor iedereen werkt het anders. Ga op zoek naar jouw perfecte balans tussen gezond eten en sporten!
Tags: , ,
Categorie: #Legallyfit, Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Simone 18.02.2015

  Ik volg Shauni al een hele tijd op Instagram en vind het zo knap hoe zij (maar ook haar broertje!) bezig zijn!! Echt: thumbs up!

 • Reageer Irene 18.02.2015

  Knap hoor, dat je zoveel afgevallen bent. Het klinkt alsof je op de gezonde weg bezig bent.

  Ik wens je heel veel succes en plezier tijdens de marathon.
  Zelf heb ik in oktober vorig jaar de marathon van Eindhoven uitgelopen. Ik heb al met al hier enorm van genoten. Het enthousiasme van de mensen aan de kant, deed mij zooo goed. De hele sfeer, de runnershigh, het was fantastisch.
  Ik hoop dat jij net zoveel van je eerste marathon kunt gaan genieten, ondanks dat er vast wel wat zware momenten bij zullen zitten. Heel veel succes!!

 • Reageer Rozentuintje 18.02.2015

  Wat een prachtig verhaal heb je Shauni, je mag heel trots zijn op jezelf en ik wens je veel succes tijdens de marathon!

 • Reageer Rachel 18.02.2015

  wat super zeg heel goed!

 • Reageer Lieke 18.02.2015

  Succes in Rotterdam, dat gaat je vast lukken!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.