Legally-Fit: Gratis Apps voor een home workout

03.02.2015

IMG_6366-001
Het regent pijpenstelen buiten, je hebt geen sportschool abonnement of je kunt om welke reden dan ook niet weg, maar wilt wel graag sporten. Ook thuis zijn er legio mogelijkheden om toch te bewegen, onder ander door speciaal daarvoor ontwikkelde Apps.
Workout Apps zijn ideaal vind ik zelf. Als je even een half uurtje over hebt kun je een workout doen zonder naar de sportschool te hoeven gaan en daarbij kun je dus ook lekker in je comfi kloffie je oefeningen doen, want behalve je mogelijke huisgenoten is er niemand die je ziet. Je kunt heel specifiek bepalen wat je wilt trainen, hoelang je het wilt doen en het is ook nog eens helemaal gratis! Vandaag ligt ik een aantal van deze Apps uit zodat jij zelf thuis aan de slag kunt gaan.

Apps1
NTC
Een van mijn persoonlijke favorieten is de App van Nike. De eerste 10 keer dat ik de abb burner workout deed voelde ik werkelijk 2 dagen er na nog de spierpijn in mijn buik. Je kunt bij de App kiezen uit 3 levels, beginner, gemiddelde en gevorderde. Vervolgens heb je per level een ruime keuze uit programma’s afgestemd op het gebied dat jij graag wilt trainen. Ik wil je adviseren niet te snel voor beginner te kiezen hoe verlijdelijk dit wellicht ook mag zijn, maar een beetje uitdaging is juist goed voor je spieren. De app kun je op je telefoon zetten, maar ook op je Ipad en werkt tevens via Apple TV. Daarnaast is hij ook in de Android Google play store te vinden.
Meer informatie kun je vinden op de website van Nike.

IMG_6360-001
7 Minutes
Heb je maar 7 minuten de tijd maar wil je wel trainen? Probeer dan eens de 7 minutes App. Het is een combinatie van cario en kracht en na 7 minuten heb je, je hartslag flink om hoog gebracht. Van Jumping jacks tot lunges en planken in 7 minuten doe je het allemaal. Geen tijd is hier dus geen excuus want 7 minuten tijd kun je altijd wel maken of vinden. Deze App is ook beschikbaar voor Android/Google.

Apps3
Daily Ab workout Free

Deze App is de eerste workout App die ik installeerde op mijn Ipad. Gedurende een paar maanden heb ik dit dagelijks gedaan en ook nu doe ik hem nog met enige regelmaat. Enige jammere van deze App is dat er weinig variatie in zit en dat als je hem dus vaak doet je telkens dezelfde oefeningen aan het doen bent. Desalniettemin ben ik erg positief over deze App en gebruik ik hem regelmatig. Ook deze App is tevens beschikbaar voor Android/Google.

Apps
FitStar Personal Trainer

In deze App kun je precies aangeven wat je wilt trainen en hoelang je wilt trainen. Vervolgens krijg je een programma met verschillend oefeningen die door middel van filmpjes aan je worden uitgelegd. Zit er een oefening tussen die je niet kunt doen bijvoorbeeld door een blessure dan kun je het programma zelf aanpassen. Indien je een Apple TV hebt kun je de App ook op je TV gebruiken.

Apps2
FitBooster

Deze app heeft een noviteit wat hem onderscheid van nadere fit apps. Je kunt namelijk de ruimte waarin je, je workout wilt doen instellen. Dit kan zijn binnen in huis, buiten, in de sportschool maar ook een hotelkamer. Een aantal workouts zijn gratis en opzich kun je daar best mee uit de voeten. Er zijn ook een aantal betaalde workout routines te vinden in de App, maar persoonlijk denk ik dat je met de gratis workouts en andere gratis apps wel uit de voeten moet kunnen. Zo ver ik weet is de app louter voor Apple producten te downloaden.

Apps4
Virtuagym
Met deze App kwam ik in aanraking door mijn vorige sportschool. De trainers maakte een persoonlijk trainingsschema en zette deze in de App zodat je precies weet welke oefeningen je moet doen en hoe je ze uit moet voeren. Ook zonder persoonlijk schema kun je echter met deze app aan de slag. Het fijne van deze App is dat je zowel oefeningen die je thuis kunt doen ziet via de 3d digitale instructeur animatie, maar ook oefeningen die je op apparaten in de sportschool doet. Zelf vind ik dit erg handig omdat ik vaak geen idee heb hoe bepaalde oefeningen uitgevoerd moeten worden. Daarbij kun je ook je progressie meten in de App wat zorgt voor net dat beetje extra motivatie. De App is te downloaden voor zowel Apple als Android/Google.

Er zijn natuurlijk nog veel meer Apps te vinden die je kunt gebruiken, maar met deze Apps heb ik persoonlijk ervaring en hierdoor kan ik jullie dus een eerlijk en oprechte ervaring delen. Mocht je vragen hebben over bovenstaande Apps of wil je dat ik een bepaalde App test, schroom dan niet en laat het me weten.

Gebruik jij wel eens een App om een workout te doen? 

Tags: , , , ,
Categorie: #Legallyfit, Fit, Legally-Fit, Sporten
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Jenn 03.02.2015

  Goeie tips! Ik heb hier ook eens over geschreven.

 • Reageer Floor 03.02.2015

  Fijn artikel, je beschrijft goed de functies en ik waardeer het erg dat je zowel de Apple als Android links hebt geplaatst. Bij veel bloggers is het vaak louter Apple. Kortom; goed informatief artikel, keep up the good work!

 • Reageer Rachel 03.02.2015

  wat super handig zeg

 • Reageer Minke 03.02.2015

  Goede tips, een aantal kende ik nog niet, ik train voor amelijk altijd met de NTC app.

 • Reageer Mariska 03.02.2015

  Ik werk zelf ook met virtuagym en vind het super fijn programma. Je weet precies wat je moet doen en vaak heb je toch je mobiel bij je. Maar ik ga ook eens al die andere applicaties proberen:D

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.