Legally-Food: Bananen muffins

12.02.2015

IMG_6546-002
Onlangs moesten we allemaal iets eetbaars meebrengen naar kantoor hetgeen makkelijk in de hand opgegeten kan worden. Nu ligt mijn kracht toch echt wel bij het bakken en dus besloot ik om muffins te maken. Mijn bananencake is beroemd op kantoor dus besloot ik er muffins van maken, net zo makkelijk, verantwoord en glutenvrij! Vandaag het recept voor bananen muffins. 

Een muffin vind ik er vaak toch net even wat feestelijker uit zien dan een plakje cake en daarbij deelt het ook net even wat makkelijker uit. Een muffin hoeft echter niet perse vol suikers en boter te zitten, nee, je kunt hem ook gewoon glutenvrij, lactosevrij en verantwoord bakken door het bananenbrood recept iets aan te passen.

Met onderstaand recept kun je 12 muffins bakken. Je kunt deze natuurlijk gewoon in een muffin/cupcake vormpje bakken maar je kunt ze ook bakken, zoals ik heb gedaan, in een vorm van bakpapier. Je knipt hiervoor voerkantjes van 12 bij 12 cm. Voor het gemak kun je het beste een klein flesje of blikje [vol] even plaatsen in de vorm zodat het papier zich goed gaat vormen en je het beslag er uiteindelijk gemakkelijk in kan gieten/scheppen.

Wat je nodig hebt:

  • 3 rijpe bananen [+1 voor de decoratie]
  • 3 eieren [waarvan 2 eiwitten en 1 met dooier]
  • 125 gram amandelmeel [of spelt, boekweit, regulier meel, etc.]
  • 75 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 handen ongebrande noten
  • 3 eetlepels Amandelmelk [of soya, rijstemelk, havermelk, reguliere melk, etc.]

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Prak de bananen
  3. Voeg de bananen en alle andere ingrediënten in een kom en mix het geheel goed door.
  4. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes
  5. Garneer iedere muffin met een plakje banaan op de bovenkant en eventueel ene beetje havermout
  6. Afbakken in 25-30 minuten.
  7. Smullen!
Tags: , , ,
Categorie: Gluten, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Anouk 12.02.2015

    Yammie, dit klinkt lekker! Ga het recept zeker opslaan, zodat ik het eens na kan maken.

  • Reageer Rachel 12.02.2015

    wauw klinkt super goed!

  • Reageer Lindsay 13.02.2015

    Heb van de week je bananenbrood nog gebakken, heerlijk! Dit weekend ga ik deze muffins proberen.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.