Legally-Food: Havermout – appeltaart

16.02.2015

IMG_6513-001
Deze week is het havermout week bij Legally-Brunette en dat betekent dat er iedere dag een nieuw havermout recept te vinden is. Vandaag appeltaart havermout. 

Benodigdheden
40 gram havermout
250 ml melk [amandel-, soya-, rijst-,haver-, kokosmelk]
1/2 appel
1 eetlepel rozijnen
1 eetlepel amandel schaafsel
1 theelepel lijnzaad
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel honing

Eventueel:
1/2 eetlepel Cookies & Cream Proteine poeder van de Body & Fit webshop

Bereidingswijze:
Het is het lekkerste, vind ik zelf, de havermout een nachtje te laten ‘weken’, dus als je er aan denkt is het aan te raden het in de avond te maken, scheelt je ook direct weer tijd in de ochtend als we toch allemaal al tijd tekort komen, toch? De topping maak je natuurlijk wel de ochtend zelf.
1. Doe de havermout en de melk in een schaaltje, met eventueel de proteïne poeder, en roer het geheel goed door.
2. Snij de appel in blokjes
3. Doe de havermout op de hoogste stand in de magnetron voor 5 minuten [als je het niet de avond er voor hebt gemaakt doe het dan maar 4 minuten in de magnetron.]
4. Verwarm een pannetje en doe daarin de appel, kaneel, rozijnen, honing en amandelschaafsel.
5. Roer het geheel de hele tijd goed door voor ongeveer 5 minuten.
6. Doe het mengsel op de havermout en top af met wat lijnzaad.
7. Smullen!

 

Tags: , ,
Categorie: Food, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

5 reacties

  • Reageer Jacquelien 16.02.2015

    Oeps – ik verwen mijzelf blijkbaar iedere ochtend met appeltaart havermout (op de honing en amandelschaafsel na). Heerlijk! Goede tip om het vast klaar te zetten want het is een flinke klus ’s ochtends. Ik ben erg benieuwd naar nieuwe havermout ideeën! 🙂 Liefs

  • Reageer Annika 16.02.2015

    Havermout week? Joepie! Ben benieuwd naar de rest van je ideetjes. Deze appeltaartversie klinkt al onwijs lekker!

  • Reageer Rozentuintje 18.02.2015

    Mooie foto 🙂

  • Reageer Lieke 18.02.2015

    Is het jouw advies om altijd eiwitpoeder in je havermout te doen of alleen als je heel sportief bent?

    • Reageer Stacey 18.02.2015

      Het ligt aan je huidige voedingspatroon, als je reeds voldoende eiwitten tot je neemt kun je het beter weglaten, dan heb je ze immers niet nodig. Heb je echter moeite om aan voldoende eiwitten te komen uit je dagelijkse voeding dan is het zeker geen slecht idee om het door je havermout te doen.

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.