Legally-Food: Havermout – Gebakken havermout met blauwe bes

20.02.2015

IMG_6599-001

Deze week is het havermout week bij Legally-Brunette en dat betekent dat er iedere dag een nieuw havermout recept te vinden is. Vandaag gebakken havermout met blauwe bes, heerlijk als tussendoortje of in combinatie met kwark als ontbijt.
IMG_6579-001

Benodigdheden:
  • 200 gram havermout
  • 2 appels [bij voorkeur groene appels]
  • 1 tl kaneel
  • 1 banaan
  • 2 eiwitten
  • 100 gram [bevroren] blauwe bessen

IMG_6581-001

Bereidingswijze:
  1. Rasp de appels zo fijn mogelijk en prak de banaan.
  2. Voeg alle ingrediënten samen behalve de blauwe bessen
  3. Mix het geheel goed door elkaar
  4. Schep de blauwe bessen door het beslag heen
  5. Giet het beslag in een ovenschaal of brownie vorm, bijvoorkeur bekleed met wat bakpapier.
  6. Bak in een voorverwarmde oven op 170ºC voor ongeveer 30 minuten.
  7. Zodra het is afgekoeld kun je het in stukken snijden

Eerder deze week zag je al Appeltaart havermout, Chocolade Havermout een Havermout smoothie en een Havermout mugcake.

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Food, Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

5 reacties

  • Reageer Andrea 21.02.2015

    Klinkt goed! Dit ga ik binnenkort maken!

  • Reageer Rachel 22.02.2015

    hmmm klinkt erg goed weer deze sla ik weer eens op!

  • Reageer MOTIVATION MONDAY – 6x ontbijt inspiratie | Nana 23.03.2015

    […] Gebakken havermout met blauwe bes Ik ben ontzettend benieuwd naar deze gebakken havermout variant van Legally-Brunette! Op de foto’s ziet het er veelbelovend uit! Niet alleen lekker als ontbijt met bijvoorbeeld kwark, maar ook als tussendoortje. […]

  • Reageer Gwen 20.04.2017

    Dat klinkt heel lekker! Ik heb een vraagje: bedoel je eieren of moet je echt het eiwit scheiden van het eigeel? En zou je het ook kunnen invriezen?

    • Reageer Stacey 24.04.2017

      Je kan prima hele eieren gebruiken maar origineel is het recept met louter eiwitten oftewel, het ei geel laat je weg. Je kunt de gebakken havermout ook invriezen, ik zou het alleen niet te lang doen, dan wordt hij droog.

    Laat een reactie achter