Legally-Food: Havermout met Pindakaas

24.02.2015

IMG_7629
Afgelopen week was het havermout week op Legally-Brunette, iedere dag verscheen er een nieuw Havermout recept online. Omdat havermout altijd kan, vandaag wederom een recept met havermout. Vandaag het recept voor havermout met pindakaas. 

Benodigdheden havermout pap:
40 gram havermout
250 ml Amandelmelk [te vervangen door elke soort melk]

Benodigdheden topping
1/2 banaan
1/2 theelepel lijnzaad
4 noten
6 rozijnen
1 1/2 theelepels pindakaas

Bereidingswijze:
Het is het lekkerste, vind ik zelf, de havermout een nachtje te laten ‘weken’, dus als je er aan denkt is het aan te raden het in de avond te maken, scheelt je ook direct weer tijd in de ochtend als we toch allemaal al tijd tekort komen, toch? De topping maak je natuurlijk wel de ochtend zelf.

1. Doe de havermout en de melk in een schaaltje en roer het geheel goed door.
2. Doe de havermout op de hoogste stand in de magnetron voor 5 minuten [als je het niet de avond er voor hebt gemaakt doe het dan maar 4 minuten in de magnetron.]
4. Snij de banaan in plakjes
5. Hak de noten klein
6. Top de pap af met de banaan, de noten, pindakaas en rozijnen.
7. Smullen!

Tip: Indien de pap te dik uit de magnetron komt, doe er dan wat gekookt water bij. Uiteraard kun je er ook nog wat melk bij doen, maar dan koelt het geheel wel weer iets af.

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Food, Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Nathalie 28.02.2015

    Ik heb een paar dagen terug voor het eerst havermout met pindakaas op! Ik eet bijna iedere ochtend havermout en ben ook gek op pindakaas en toch had ik dit nog nooit eerder geprobeerd! Vond het lekker, maar dan voor de lunch. ’s Ochtends is het me iets te machtig!

  • Reageer Kim 02.03.2015

    Pindakaas en havermout, waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht?!

  • Reageer Sara 02.03.2015

    Het ziet er heerlijk uit!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.