Legally-Food: Havermout Mugcake

19.02.2015

IMG_6701-001
Deze week is het havermout week bij Legally-Brunette en dat betekent dat er iedere dag een nieuw havermout recept te vinden is. Vandaag gaan we back to basic met het basis recept voor een havermout mugcake. Uitermate schikt als snel ontbijt maar zeker ook als lunch!
Een paar weken geleden plaatste ik al mijn chocolade versie van de mugcake, ik was verliefd en heb sindsdien meerdere mugcakes gemaakt. Toch vond ik het een beetje de omgekeerde wereld door bij de chocolade versie te beginnen en de basis over te slaan terwijl deze minstens net zo lekker is. Vandaag dus het basis recept voor de mugcake welke ik serveerde met kwark, appel, kaneel en rozijnen, gewoon omdat het kan!

Benodigdheden: 
– 4 eetlepels havermout
– 1 banaan
– 1 ei
– 1/2 theelepel kaneel
Indien je van zoet houdt kun je er nog wat honing of agave siroop in doen, ik deed er 1 goed gevulde theelepel agave siroop bij, toch net even wat lekkerder als je het mij vraagt.

Topping [eventueel]
– 2 eetlepels kwark
– 1/4 appel
– 1 handje rozijnen
– 1 theelepel amandel schaafsel
– een beetje kaneel

Bereidingswijze
1. Prak de banaan goed fijn, als je een bruine banaan hebt zal dit heel makkelijk gaan dus ik raad je aan een zo bruin mogelijke banaan te gebruiken.
2. Meng de banaan met het ei, de kaneel en de havermout en roer goed door elkaar in de mok. Eventueel kun je dus nog wat honing, suiker of agave siroop toevoegen.
3. Zet de mok met het mengsel voor 2,5 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Als je niet zo van de magnetron bent kun je hem ook in een op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen gedurende 15 minuten.
4. Je kunt er voor kiezen de cake te serveren met wat kwark, appel, kaneel, amandelschaafsel en rozijnen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere mogelijkheden zoals honing, chocopasta, ijs en ga zo maar door.

Tip: Maak je vaker een mugcake ga dan eens variëren met de vorm van de mok, het bakje of schaaltje waar je het in maakt, zo krijg je telkens een andere vorm!

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Renske 19.02.2015

  Wat een prachtige foto, deze kan zo in een blad geplaatst worden.

 • Reageer rozentuintje 19.02.2015

  Dit recept ziet er erg lekker uit, vind je hem zelf net zo lekker als de chocolade versie?

 • Reageer Kim 19.02.2015

  mmmmm deze ga ik als toetje vanavond misschien wel maken 😀

 • Reageer Daria 22.02.2015

  Hoi Stacey!
  Ik heb er vanochtend eentje gemaakt. Kreeg hem alleen niet heel uit het kopje, terwijl ik mijn kopje nog wel had ingezet met kokosolie. Hoe heb jij dit voor elkaar gekregen? Het smaakte overigens heerlijk 🙂 mmmmm

  groetjes, Daria

  • Reageer Stacey 22.02.2015

   Hoi Daria, Wat gek, ik heb mijn kopjes alle keren niet ingevet en ze gingen er telkens vrij makkelijk uit. wellicht is het een idee om de volgende keer met een mesje eerst de randen even los te snijden. Succes!

 • Reageer Sigrid 18.11.2020

  Ik heb deze ook gemaakt. Hij is gelukkig niet in elkaar gezakt. Erg lekker! Ik probeer een foto te plaatsen.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.