Legally-Food: Homemade Pindakaas

23.02.2015

IMG_6622
Al sinds ik me kan herinneren ben ik dol op een boterham met pindakaas. Pindakaas uit een pot met een bruine dop, want wie is daar immers niet groot meer geworden? Zelf pindakaas maken is echter hartstikke makkelijk, vandaag het recept.
Al sinds ik het boek van Rens Kroes heb neem ik me voor de noten pasta uit haar boek te maken, de ingrediënten lijst is niet alleen heel kort, ook de beschrijving besloeg slechts een paar regels. Dus ging ik op een druilerige zondag middag aan de slag met deze pasta.

Benodigdheden:
– Keukenmachine [het kan ook in een blender als jouw blender veel vermogen heeft]
– Een snufje zee zout
– 150 gram noten, kies zelf wat je het lekkerste vindt, het boek schrijft amandelen en hazelnoten voor.

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Rooster de noten ongeveer 10 minuten in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier.
3. Laat de noten goed afkoelen, dit duurt minimaal een uur, dus neem er even de tijd voor.
4. Doe de noten in je keuken machine met het snufje zee zout
5. Maal het geheel zeker 10 minuten door elkaar. Waar de noten eerst heel korrelig worden zal het geheel steeds smeuïger worden door de noten olie die vrijkomt uit de noten.
6. Doe het mengsel in een potje en sluit af, klaar!
7. Heerlijk op homemade meerzaden crackers!

Tags: , , ,
Categorie: Legally-Food, Overige, Recepten
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Bente 23.02.2015

    Inderdaad, een leuk en makkelijk recept! Ik kan ook geen week zonder pindakaas! Dit ga ik zeker eens uitproberen 🙂

  • Reageer Pleun 23.02.2015

    Geen weekly diary vandaag? 🙁

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.