Legally-Food: Meerzaden crackers

08.02.2015

IMG_6608-001
Crackers, het stond al tijden op mijn lijstje om deze zelf te maken maar het kwam er maar niet van en dat is gek want deze crackers maak je in een handomdraai, ze zijn erg lekker en ideaal als ontbijt of lunch. Vandaag het recept voor deze meerzaden crackers.

Toen ik net glutenvrij begon te eten miste ik vooral knapperigheid en bite. Inmiddels is het aanbod van glutenvrije producten een stuk beter, maar echt lekkere knapperige producten blijven soms nog wel eens lastig. Crackers bijvoorbeeld kon ik heel lang niet vinden en als ze er zijn, zijn deze erg duur. Zelf maken is dus een goede oplossing, niet alleen is het een stuk goedkoper, het is ook erg lekker en super makkelijk om deze meerzaden crackers te maken.

Benodigdheden:

  1. 120 gram boekweitmeel [of amandel, spelt of regulier meel]
  2. 50 gram havermout
  3. 10 eetlepels zaden en pitten [bijvoorbeeld, pompoenpitten, zonnebloempitten, hennepzaad, chiazaad, sesamzaad etc.]
  4. 3 eetlepels lijnzaad
  5. 3 eetlepels olijfolie
  6. 150 ml warm/lauw water
  7. 1 theelepel zout


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de zaden, pitten, het lijnzaad, het meel, de havermout, en de olijfolie in een kom en meng het geheel goed door elkaar.
  3. Voeg beetje bij beetje het water toe tot je een plakkerige deeg bal krijgt.
  4. Zodra je een goede deeg bal hebt hoef je er ook geen water meer aan toe te voegen anders wordt het te plakkerig.
  5. Laat het deeg een kwartiertje rusten op een donkere plaats.
  6. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier en leg daarop het deeg.
  7. Leg op het deeg nog een vel bakpapier en rol het deeg uit met een deegroller.
  8. Zorg dat het deeg zo dun mogelijk is, dan worden de crackers het lekkerst.
  9. Snij met een mes het deeg alvast in de vorm van de crackers.
  10. Bak de crackers in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten tot ze knapperig zijn.
Tags: , , ,
Categorie: Food, Glutenvrije Optie, Legally-Food, Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Bente 08.02.2015

    Wat een leuk receptje! Dit ga ik binnenkort zeker een keer proberen 🙂

  • Laat een reactie achter