Legally-Food: Mugcake met Raw Cacao

03.02.2015

IMG_6415-001
Een cakeje dat je binnen 5 minuten op tafel hebt staan, wat gezond is en ook nog lekker. Waarom ik dit niet eerder maakte weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik deze mugcake met raw cacao veel vaker ga maken!
Of je hem nu maakt als ontbijt, als lunch of gewoon als traktatie voor jezelf, deze mug cake is een echte aanrader. Niet alleen heb je binnen mum van tijd iets lekkers op tafel staan, het is ook nog eens gezond en geeft je lang een verzadigd gevoel. Door te variëren met de toppings kun je er echt een feestje van maken en kun je hem zelfs prima gebruiken in geval van nood als je ineens iemand onverwachts voor de deur hebt staan.

IMG_6417-001
Ingrediënten: 
– 3 eetlepels havermout
– 1 banaan
– 1 ei
– 1 eetlepel Raw Cacao [je kunt natuurlijk ook gewone cacao gebruiken]
Indien je van zoet houdt kun je er nog wat honing of agave siroop in doen, ik deed er 1 goed gevulde theelepel agave siroop bij, toch net even wat lekkerder als je het mij vraagt.

Bereidingswijze
1. Prak de banaan goed fijn, als je een bruine banaan hebt zal dit heel makkelijk gaan dus ik raad je aan een zo bruin mogelijke banaan te gebruiken.
2. Meng de banaan met het ei, de cacao en de havermout en roer goed door elkaar in de mok. Eventueel kun je dus nog wat honing, suiker of agave siroop toevoegen.
3. Zet de mok met het mengsel voor 2,5 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Als je niet zo van de magnetron bent kun je hem ook in een op 200 graden voorverwarmde oven plaatsen gedurende 15 minuten.
4. Je kunt er voor kiezen de cake te serveren met wat kwark en blauwe druiven, maar er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere mogelijkheden zoals honing, chocopasta, ijs en ga zo maar door.

IMG_6400-001

Tags: , , , ,
Categorie: Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Rachel 03.02.2015

  hmm klinkt heel erg lekker!

 • Reageer Minke 03.02.2015

  Je prachtige foto zorgt er voor dat het water mij in de mond loopt.

 • Reageer Anne 03.02.2015

  Ziet er heerlijk uit! Ik vraag me wel af of het ei een beetje ‘gaar’ wordt?

 • Reageer Simone 03.02.2015

  Ziet er onwijssss lekker uit! Misschien morgen al proberen!

 • Reageer Jolien 03.02.2015

  Mmmm, ziet er lekker uit!

 • Reageer Elma 03.02.2015

  Lekker, ik maak vaak de ‘gewone’ versie zonder cacao, maar ga dit ook eens proberen!

 • Reageer VanDaalEnzo 04.02.2015

  Vraagje, in veel gerechten wordt banaan gebruikt. Helaas ben ik allergisch daarvoor. Wat is een alternatief?

  • Reageer Stacey 05.02.2015

   Ik ga het voor je uitzoeken, ik kan je namelijk niet 1,2,3 vertellen waar je het mee kunt vervangen. Ik dacht zelf dat het een substituut was voor boter en suiker. Ik ga voor je zoeken of ik het kan vinden!

 • Reageer Joyce 05.02.2015

  Ohh dat ziet er echt heel erg lekker uit!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.