Legally-Food: Review ‘Vrouwen en verlangen’ + WINACTIE

23.02.2015

IMG_6988
Waar verlang je nu echt naar, nee ik doel niet op een stukje chocolade taart of een paar nieuwe pumps ik heb het over je diepste verlangen. Deze vraag stelt schrijfster Alexandra Jamieson in haar boek Vrouwen en verlangen. De schrijfster is van oorsprong advocate maar tevens opgeleid als Kok en voedingsdeskundige en bekend van de documentaire Super Size Me. De schrijfster van het boek, Alexandra Jamieson is een holistische gezondheidsconsulente en ex-vegan. Door haar jarenlange verslaving aan eten, gezondheidsklachten en gewichtsproblemen besloot zij onderzoek te doen naar het verlangen van vrouwen naar voedsel, slaap, beweging, gezelschap, sex en inspiratie.

In het begin van het boek begint Alexendra haar verhaal met hoe haar zoektocht ooit begon. een relatie met eten die uit balans was, zoals dat bij zo vele van ons het geval is. Onderstaand citaat uit het boek vind ik daar een mooi voorbeeld van.

”Voedsel zou ons in vervoering moeten brengen, ons moeten doen ontvlammen, ons goed moeten laten voelen. Echt, heel goed. Maar de meesten van ons benaderen voedsel op zo’n manier dat het tegendeel gebeurt. Het zorgt ervoor dat we ons dik voelen. Dat we ons schamen. We vinden onszelf lelijk en onaantrekkelijk voelen.”

Door op zoek te gaan naar waar je echt naar verlangt kun je volgens Jamieson van voeding je bondgenoot maken in plaats van je rivaal. Naast dat het boek dus gaat over voeding en voor jezelf de juist balans vinden gaat het boek ook de kan op van de psychologie en zet het je aan het denken over wat jouw diepste verlangen is.

Hoewel ik allereerst wat sceptisch was over het ‘zweverige’ idee dat verlangens gekoppeld zijn aan voeding en mogelijke problemen hier mee, werd ik naarmate ik verder las me meer bewust van het feit dat dit wel degelijk met elkander samenhangt. Als ik verschrikkelijk goed in mijn vel zit en blij ben met hoe alles loopt dan vind ik het ook een stuk makkelijker om mijn gezonde voedings- en sportpatroon vast te houden. Echter, als ik merk dat er iets knaagt, iets niet lekker loopt waar ik niet direct iets aan kan veranderen dan merk ik ook dat het meer discipline van mezelf vergt om mijn gezonde patroon vast te houden.

Het boek heeft me wel aan het denken gezet want wat is bijvoorbeeld mijn diepste verlangen? Zo simpel is dat nog niet om te bedenken maar momenteel is dat heel primair van mijn buikklachten af komen. Als ik wat globaler naar mijn verlangen kijk is het toch de geborgenheid van een huisje boompje beestje ooit te hebben denk ik.

Naast dat het boek me aan het denken heeft gezet zitten er ook genoeg grappige stukjes in met name over haar hunkering naar vlees terwijl ze wereldwijd bekend was als vegan. Toch keek ze de stukken vlees van ieders bord af en had ze een onstilbare hunkering.

Het boek is een aanrader voor mensen die het moeilijk vinden een goede leefstijl vast te houden, mensen die makkelijk weer terugvallen in oude gewoontes en hier nu echt een einde aan willen maken. Maar daarnaast is het ook fijne literatuur over voeding en de psyche van de mens.

IMG_6525

Winactie: 
Wil jij dit boek toevoegen aan je collectie? Reageer dan voor zaterdag 14 maart 2015 want op die dag zal de gelukkige winnaar of winnares bekend worden gemaakt.

Om mee te doen en kans te maken moet je onderstaande stappen nemen. Ik controleer daadwerkelijk of de random getrokken winnaar Legally-Brunette op zowel Bloglovin als Facebook volgt dus mocht je een andere naam gebruiken, geef dit dan even aan. 
– Reageer voor zaterdag 14 maart 2015 op onderstaand bericht
– Like de Legally-Brunette pagina op Facebook
– Volg Legally-Brunette op Bloglovin

Ik zou het super leuk vinden als je me ook gaat volgen op Twitter, Pinterest en Instagram, maar dit heeft geen invloed op je win kansen. Mocht je dit niet af willen wachten, het boek is natuurlijk ook gewoon te koop.

Tags: , ,
Categorie: Legally-Food, Reading, Review
Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reageer Linda 23.02.2015

  Ik ben wel benieuwd! Je heb wel gelijk over het goed voelen en goed eten!!

 • Reageer Jenn 23.02.2015

  Leuk, ik doe mee!

 • Reageer Nina 23.02.2015

  Ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek! Ik ben al jaren bezig om de balans te vinden met eten, misschien kan dit boek me hier nog bij helpen.

 • Reageer Jolien 23.02.2015

  Dit lijkt me een heel interessant boek! Weer eens een beetje anders dan de foodhype boeken die de laatste jaren vaak uitkomen. Ik volgde je al op insta, facebook en bloglovin (zo ben ik hier terecht gekomen! ;))

 • Reageer Suuz 23.02.2015

  Ooh wauw, ik ben verkocht en ontzettend nieuwsgierig geworden!! ik doe heel graag mee aan deze winactie, wat zou ik graag dat boek willen lezen… dit zou mij wel eens heel goed kunnen gaan helpen!

 • Reageer Giulia 23.02.2015

  Oh wauw, ik ben wel heel benieuwd naar zo’n boek! Het is eens een keer écht iets anders, en zoals jij het beschrijft echt een boek dat je aan het denken zet..

 • Reageer Sylvia Aimee Hijgemann 23.02.2015

  Ik doe mee!
  Ik denk dat dit boek mij ontzettend kan helpen. Ik ben sinds vorig jaar zo’n 10 kilo lichter en daarbij is eigenlijk mijn hele bouw en stofwisseling meeveranderd door veel te sporten en gezond te eten. Echter, nu ik een gezond gewicht bereikt heb, vind ik het heel erg moeilijk om een balans te vinden.
  Het is een beetje alles of niets. Ik kan prima helemaal geen snoep of ‘ongezonde’ snacks eten, maar zodra ik één chipje/koekje/stukje chocola heb geproefd wil ik meer en resulteert zich dat vaak in een eetbui, totdat ik misselijk en met buikpijn mijn bed inkruip.

  Op dit moment probeer ik hier ontzettend hard aan te werken en dit boek klinkt alsof het mij hierbij wel zou kunnen helpen 🙂

 • Reageer Ellen 23.02.2015

  Ik doe heel graag mee, ik ben erg benieuwd geworden naar het boek!

 • Reageer Berdien 23.02.2015

  Wat leuk!!
  Ik doe graag mee.
  – Op bloglovin volg ik je ( ByBird)
  – Op FB volg ik je ( Birdy Bird)
  en gewoon omdat het kan op Instagram ook;-) ( berdienrenes)
  Liefs

 • Reageer Kirsten 23.02.2015

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Ik merk bij mezelf ook heel goed dat wanneer ik goed in mijn vel zit ik makkelijk voor mezelf zorg en wanneer ik iets minder in mijn vel zit of gestrest ben, ik slechter ga eten en het moeilijker vind om naar de sportschool te gaan..

 • Reageer Andrea 23.02.2015

  Wat een interessant onderwerp. Daar ben ik erg benieuwd naar!! Ik doe graag mee. Op bloglovin’ volg ik je onder de naam Jesdiny (mijn oude blog) op Facebook onder mijn eigen naam. Toffe winactie!

 • Reageer Judith Dam 23.02.2015

  Klinkt interessant! Voor mij is het een lange periode goed gegaan om mijn gezonde levensstijl vast te houden met gezond eten en sporten. Maar eigenlijk is dit alweer maanden geleden! Sinds vandaag ben ik voor het eerst weer wezen bootcampen en zo hoop ik het weer te gaan vasthouden (na vele malen proberen, helaas)! Het boek lijkt mij een mooie aanvulling!!

 • Reageer Ann 24.02.2015

  Ik ben benieuwd ik wil wel graag meer te weten komen over evenwicht in het leven van eten en mijn ik

 • Reageer Mariska 24.02.2015

  Ik ga zeker meedoen met deze actie. Ik probeer nu meer te focussen op gezond eten, want ik merk gewoon dat je automatisch naar suiker producten pak enz. En daardoor alleen maar weer honger krijg. Dus deze boek zou mij zeker kunnen helpen met tips!

 • Reageer Nadjashoekje 24.02.2015

  Ik doe mee.. Ben heel erg benieuwd wat ik van dit boek nog kan leren! Wegens ziekte heb ik mijn eetgewoontes moeten aanpassen. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds veel moet en kan bijleren.

 • Reageer Anita H. 28.02.2015

  Yep, ik doe ook mee.

 • Reageer Elise 01.03.2015

  Interessant boek lijkt me! Ik doe graag mee!

 • Reageer Maaike 08.03.2015

  Ik doe mee

 • Reageer Marlissa 09.03.2015

  Een heel interessant onderwerp! Hier ben ik benieuwd naar:) Ik volg je al op Facebook & Bloglovin.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.