Legally-Throwback: In 2025

12.02.2015

HPIM1872-002
10 jaar geleden schreef ik in mijn toekomstdossier hoe ik dacht dat mijn leven er uit zou zien over 20 jaar, oftewel als ik 35 zou zijn. Ik kan je vertellen dat ik de toekomst heel rooskleurig in zag en dat ik een hele andere toekomst voor ogen had, dan de werkelijkheid is geworden en zal worden. Vandaag een een terugblik op mijn eigen toekomstvisie, Throwback: in 2025. 

Omdat het hele verhaal meer dan 2 a4tjes beslaat zal ik hieronder een samenvatting geven van een doorsnee dag die ik 10 jaar geleden beschreef. Het was de opdracht om een voorspelling te geven van hoe je leven er over 20 jaar uit zou zien. Wat voor een werk doe je, hoe ziet je thuis situatie er uit en ga zo maar door. Onlangs herinnerde ik me dat ik dit ooit eens had geschreven en zag ik dat het precies 10 jaar geleden is dat ik het heb geschreven. Ik heb me kapot gelachen om mezelf en met plaatsvervangende schaamte het stuk meerdere malen gelezen. Wat zal mijn docent destijds wel niet hebben moeten denken….

Een dag uit mijn leven in 2025
Het is zeven uur, ik kom net onder de douche vandaan. Ik kleed me snel aan want over een kwartier begint het spitsuur hier thuis. Als ik nel mijn kleding aan heb gedaan loop ik naar de keuken waar ik de koffie aanzet voor mijn man, thee voor mezelf en ik pers even snel wat sinaasappelsap voor de kinderen. Ik heb samen met mijn man 2 kinderen, een meisje van 8 en een jongen van 5.

Als ik de boterhammen van mijn kinderen in de lunchboxes heb gedaan en ze helemaal aangekleed en wel hebben ontbeten gaan we op de fiets naar school. Ik vind het belangrijk op niet alles met de auto te doen zodat mijn kinderen voldoende bewegen. Eenmaal op school weten de kinderen niet hoe snel ze naar de klassen moeten rennen waar ze druk beginnen te praten met hun vriendjes en vriendinnetjes. Daar sta je dan als moeder met je goede gedrag. Ik stap op mijn fiets nadat ik nog even heb staan praten met een aantal andere moeders en doe op mijn weg naar huis de boodschappen. Eenmaal thuis is het tijd het huis schoon te maken en als dit gedaan is plof ik met een kopje jasmijn thee op de bank, even tot rust komen voor ik naar mijn werk ga.

Na rollen te hebben gespeeld in musicals als Miss Saigon, Home, Elisabeth en Oliver speel ik inmiddels de hoofdrol van Maria in de musical The Sound of Music. Waar we normaal in een tourbus het hele lang af gaan spelen we nu 4 weken in Theater Carre in Amsterdam. Omdat het theater om de hoek ligt van ons huis ga ik gewoon op de fiets naar mijn werk, een welkome afwisseling na al die uren in de bus zitten.

De warming up vind ik altijd heerlijk, en doet me terug denken aan mijn opleiding aan het conservatorium van Tilburg waar we ook altijd aan het begin van de dag een gezamenlijke warming up moesten doen. Destijds had ik nooit durven dromen dat ik nu een hoofdrol zou mogen spelen op het toneel van theater Carre.

Na het doen van mijn haar, make-up en zender is het showtime. Ik merk al snel dat we allemaal goed in de voorstelling zitten en alles gaat gesmeerd. Het publiek kan genieten van een goede voorstelling en zal straks met een goed gevoel naar huis toe gaan en waarschijnlijk met de nodige Sound of Music liedjes in het hoofd.

Na de voorstelling loop ik richting de uitgang van het theater, ook wel de AU genoemd. Daar staat een groepje fans op me te wachten. Nadat ik even met ze heb staan praten en met ze op de foto ben geweest fiets ik naar huis waar mijn man nog op me zit te wachten. We bespreken nog even hoe onze dag was en gaan dan naar bed.

Mijn reactie nu:
– Whaaaaat heb ik over 10 jaar een dochter van 8, dat betekend dat ik over 1,5 jaar zwanger ben! Dat gaat niet uitkomen, neee daarvoor willen we nog te veel van de wereld zien
– Ik speel Maria in The Sound of Music, even serieus, alsof ik ooit genoeg talent heb gehad om echt door te breken. Ik mag dan wel een hoofdrol in amateurproducties hebben gehad, een professionele productie is wel even andere koek. [Ik rep nog niet eens over die rollen die ik zou hebben gespeeld in de andere producties…..]
– Lisa-Jean als naam voor mijn dochter, het zal destijds wel heel hip zijn geweest maar hell no dat ik mijn kind zo ga noemen!
– Serieus, ik denk dat Foxkids nog bestaat, terwijl het volgens mij al jaren niet meer bestaat. Nu voel zelfs ik me oud, weet je hoe leuk ik dat vroeger vond…
– Toen vond ik beweging blijkbaar toch al belangrijk, al kan ik me ook herinneren hoe vaak ik een klaagzang hield over die 30 minuten die ik naar school moest fietsen.
– Dat ik droom dat ik in een musical speel is tot daar aan toe, maar fans die mij op staan te wachten na de voorstelling? OMG wat dacht ik wel niet?
– Het conservatorium in Tilburg, het was destijds mijn droom en als je diep in mijn hart kijkt is het stiekem nog steeds wel een beetje mijn droom. Had ik maar wat meer naar mijn hart geluisterd, die les kan ik hier wel uit trekken. Dan had ik misschien wel niet in het theater uiteindelijk terecht gekomen maar ook niet achter een computer op een kantoor.

Heb jij enig idee hoe jij 10 jaar geleden jezelf in de toekomst zag?

Tags:
Categorie: Legally-Me, Throwback Thursday
Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Desiree 12.02.2015

  Wat leuk om te lezen. Helemaal omdat je leven zo anders is dan je gedacht had. Ik heb er zelf nooit over nagedacht, maar ik had nooit gedacht dat ik op mijn twintigste gelukkig getrouwd zou zijn (mijn man is 14 jaar ouder) en drie jaar later twee kindjes te hebben. Toch bijzonder hoe het kan lopen.

 • Reageer Ingrid 12.02.2015

  wat ontzettend leuk en creatief echt te grappig!

 • Reageer Raounak 12.02.2015

  Super leuke post!

 • Reageer Bente 12.02.2015

  Haha wat leuk dat je dit hebt terug gevonden! Heel leuk om te lezen 🙂 Ik denk dat ik mijn toekomst ook heel anders zou hebben voorspeld dan het daadwerkelijk gaat worden 😉

 • Reageer Kelly 12.02.2015

  hahah heel herkenbaar Stac, mijn leven had ik me ook heel anders voorgesteld. Ook iets met theater en musicals. Maar nu ben ik zo gelukkig met mijn huidige leven en baan, iets dat ik me toen echt niet voor had kunnen stellen.

 • Reageer Suuz 12.02.2015

  hhahahahahhaa wat onwijs leuk dit om te lezen!!!

 • Reageer Annika 16.02.2015

  Haha, te grappig dit!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.