Legally-Me: My Weekly Diary #6

09.02.2015

Pictures
Helaas liep afgelopen week heel anders dan ik me voor had gesteld en had gehoopt. In plaats van lekker sportief bezig te zijn lag ik vooral veel in bed en op de bank en was er weinig beweging. Gelukkig werd het in het weekend weer een stuk beter en knapte ik weer op.

Pictures1
Maandag

Hoewel ik me sinds zondag avond al niet super voelde ging ik gewoon naar kantoor. Ik heb wel vaker last van mijn buik en ben wel vaker misselijk maar meestal trekt dit wel weer redelijk snel weg, dus gewoon gaan met die banaan was mijn insteek. Op kantoor hadden we die middag een nieuwjaarslunch. Ja ik weet het, begin februari en dan nog een nieuwjaarslunch? Laten we het er op houden dan al onze directieleden niet eerder tijd hadden hiervoor en ach beter laat dan nooit toch? Ik maakte, als zeg ik het zelf, hele lekkere bananen muffins en nam nog wat zwarte bonen brownies mee. Beide gingen er in als zoete broodjes en ik stond zelf met moeite een van mijn muffins weg te werken, niet omdat hij niet lekker was, maar omdat ik me echt niet lekker voelde. Heel fanatiek had ik nog wel mijn sportkleding mee genomen naar kantoor maar sporten leek me echt een heel slecht plan en dus ging ik na werk gelijk naar huis waar ik na het eten van een soepje op de bank plofte en niet veel meer waard was.

Pictures5
Dinsdag

Ik werd wakker en kon amper lopen van de pijn in mijn buik en aan eten moest ik echt niet denken. Ziek melden daar doe ik niet aan zei ik heel stoer maar mijn lieve M. zei dat ik zo echt niet naar kantoor kon gaan waar hij ook eigenlijk wel gelijk in had. Ik kroop dus weer in bed en bleef daar vrijwel de hele dag liggen tot ik door had dat het zonnetje scheen en ik me dus beter naar de bank kon verplaatsen. Mijn diner was heel fancy en bestond uit 2 rijstwafels die ik met moeite op kreeg. Veel meer dan slapen en een beetje TV kijken heb ik niet gedaan in de hoop de volgende dag weer beter te zijn.

Pictures4
Woensdag

Nou beter voel ik me niet en dus blijf ik wederom thuis, baal, baal. Ik heb wel een afspraak bij de huisarts gemaakt want helemaal normaal is het volgens mij niet dat je in elkaar gedoken van de buikpijn in bed ligt. Helaas kamp ik al zolang als ik me kan herinneren met buikpijn en heb ik vrijwel dagelijks pijn in mijn buik en een paar keer per jaar speelt het heel erg op zoals nu. Na contact te hebben gehad met de MDL arts waar ik een tijdje onder behandeling ben geweest wordt er besloten dat er een echo moet worden gemaakt. Het van en naar de dokter lopen doet me gelukkig goed en ik voel me voor even veel beter. Dat duurt helaas niet lang want net als mijn lieve M. uit zijn werk komt met een veel te lieve bos bloemen moet ik gewoon op de grond liggen met een warme kussentje omdat ik echt verga van de pijn. Echt heel gezellige ben ik niet terwijl ik vooral op een soort pufferige manier de pijn probeer weg te blazen. De rest van de avond kruip ik daarom maar tegen mijn lieve M. aan op de bank.

Pictures3
Donderdag

Helaas heb ik in tegenstelling tot de vorige nachten niet zo lekker geslapen, ik kon niet in slaap komen omdat er allemaal dingen voor werk in mijn hoofd zaten die nog moesten gebeuren en ook dingen voor ons huis ineens allemaal in mijn hoofd kwamen omdat ze gedaan moesten worden. Gelukkig kan mijn lieve M. dat goed relativeren en weet me dan wel rustig te krijgen maar het duurt meestal dan wel even voor dat dan ook helemaal in mijn systeem zit en ik rustig kan gaan slapen. Ik begon de dag met uit bed een beetje werken omdat bepaalde dingen nu eenmaal echt gedaan moesten worden en nu alleen maar voor stress zorgde als ik ze niet zou doen. De rest van de dag besloot ik ook in bed door te brengen met allerlei series. Zo keek ik de eerste 4 nieuwe afleveringen van Hart of Dixie en begon ik aan Orphan Black een serie waar ik al veel goed over had gehoord. Het enige waar ik echt verschrikkelijk van baalde de hele dag is dat ik mijn sushi etentje had moeten cancelen dat gepland stond voor die avond met vriendinnetje Marisa die ik al veel te lang niet meer had gezien… Na het eten zag ik mijn lieve M. slechts 30 minuten omdat hij snel weer door moest naar de wedstrijd van Ajax. Geen probleem hij een leuke avond en ik kon even wat dingen voor werk doen en mijn zakelijke inbox bijhouden.

Pictures2
Vrijdag

Als ik wakker word voel ik me weer iets beter dan de dagen er voor. Ik kon weer rechtop lopen en ben niet langer de gebochelde van notre dame die ik de afgelopen dagen ben geweest. Na het ontbijt heb ik een telefonisch consult met de huisarts die me aanraad om even te gaan sporten in de hoop dat dit mijn buik dusdanig in beweging brengt dat de pijn hopelijk minder wordt. Ik besluit het advies ter harte te nemen en ga hardlopen. Hardlopen met buikpijn is geen pretje maar anderzijds is het ook hartstikke fijn om weer een beetje in beweging zijn en tot mijn eigen verbazing loop ik uiteindelijk 10 km. Die middag maak ik een salade lunch met de leftovers van het diner. De rest van de middag ben ik dood op en plof ik op de bank. Die avond maakt mijn lieve M. een heerlijke biefstuk salade [ik hou zo van een man die kan koken en dan ook nog eens heel lekker, goed en gezond!]. Na het eten kijken we de nieuwste suits, een serie die we beide echt geweldig vinden.

Pictures6
Zaterdag

Na het ontbijt stappen we in de auto naar Zaandam waar we hebben afgesproken met mijn ouders. Mijn vader is de bouwbegeleider van onze woning aangezien hij in het dagelijks leven dit soort dingen ook regelmatig doet en ik van jongs af aan dus ook heb kunnen zien hoe mooi het werk wordt dat hij coördineert en bedenkt. We moeten wat keuzen maken qua tegels, kranen, deuren en ga zo maar door. We gaan van de ene winkel en bouwmarkt naar de andere en voor we het weten hebben we alle belangrijke keuzes gemaakt. Tussendoor eten we een broodje, waarbij ik mazzel heb dat ze ook een broodje voor mij hebben [jeeh!]. Na alle keuzes rijden we even naar het winkelcentrum van Zaandam omdat we nog een aantal cadeautjes moeten kopen en mijn batterij op is van mijn horloge. Eenmaal thuis maak ik een heerlijke [al zeg ik het zelf] pasta pesto. Op de bank kijken we naar Locke een film waarvan M. dacht dat hij heel goed was gezien de hoge ratings, maar toen de film was afgelopen dachten wij eerder dat het nog moest gaan beginnen, echt geen aanrader dus!

Pictures7
Zondag

Na het ontbijt hijs ik me in mijn sportkleding om te gaan hardlopen. Ik loop uiteindelijk maar liefst 15,4km. Heb ik aan het begin nog onwijs veel last van mijn buik, na 8 kilometers begeef ik mezelf in een ware runners high en moet ik mezelf dwingen te stoppen met lopen en naar huis gaan. Ik puf even uit en spring dan onder de douche. We gaan nog even langs het huis en lunchen nog even in Haarlem voor we naar de verjaardag van M’s broertje gaan. We lunchen bij Spaarne66 een leuk tentje in Haarlem waar ik al veel over had gehoord. Heel fijn om weer even samen met mijn lieve M. te gaan lunchen en weer even samen naar ons huisje te gaan. De rest van de middag en avond spenderen we bij de verjaardag van M’s broertje. Eenmaal thuis kruipen we nog even op de bank en maak ik nog even deze blog af.

Tags: , ,
Categorie: Diary, Legally-Me, Persoonlijk
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Simone 09.02.2015

  Ah, die havermout met palmboompje, wat heb je dat leuk gedaan zeg! Balen van je enorme buikpijn, ik heb ook al jaren dag in dag uit buikpijn, elke dag op een andere manier, maar elke dag is het er wel en ook zoals jij zegt een aantal keer per jaar enorm erg.. Goede tip van het sporten, ga ik zeker proberen als het weer raak is.

 • Reageer Bente 09.02.2015

  Brr wat balen van je buik zeg! Gelukkig is de week nog redelijk goed geëindigd 🙂

 • Reageer Annika 09.02.2015

  Wat balen van je buikpijn. Lijkt me erg naar als je dat iedere dag hebt… Gelukkig is je week beter geëindigd dan ‘ie begon en heb je nog super hardgelopen!

 • Reageer Lonneke 09.02.2015

  Wat vervelend van je buikpijn allemaal zeg, sterkte!
  Maar wel hele leuke en lekkere foto’s allemaal!
  Liefs Lonneke

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.