Legally-Fashion: 5 werk outfits – Jurkjes & rokjes

28.03.2015

pliekeplog9
De afgelopen tijd heb ik meerdere vragen gekregen over wat ik nu draag naar werk. Om jullie een beetje een indruk te geven van wat ik draag, vandaag 5 jurkjes/rokjes outfits die ik regelmatig aan heb naar kantoor. Volgende week de 5 outfits met broek. SAMSUNG CAMERA PICTURES
1. My favorite

Dit is met stip mijn favoriete outfit. Het jurkje en ik zijn sinds februari 2012 onafscheidelijk toen ik het kocht in Londen. Het jurkje draag ik zeker wel 1 keer in de 2 weken en als ik het draag voel ik me altijd goed, zelfverzekerd en mooi. Ik draag hem altijd met een centuur [Primark collectie 2012] en met een dikke zwarte panty [80 denier HEMA]. Qua schoenen hangt het een beetje van de dag af wat ik draag, pumps, suede enkellaarsjes of de wat stoerdere enkellaarsjes met brede hak.

IMG_8013-001
2. Het sollicitatie jurkje

In dit jurkje heb ik welgeteld 3 sollicitaties gedaan, bij stichting BREIN voor mijn afstuderen, voor mijn vorige functie en voor mijn huidige functie. Bij al deze sollicitaties ben ik aangenomen en dus is dit jurkje een beetje mijn lucky charm als het gaat om solliciteren. Het is een jurkje uit de uitverkoop van WE in 2011 en ik heb er echt maar €25,00 voor betaald. Tijdens sollicitatie gesprekken draag ik het jurkje met suede enkellaarsjes en op kantoor wissel ik het nog wel eens af met pumps of een stoerder enkellaarsje. Uiteraard draag ik hem met een dikke zwarte panty van de Hema.

IMG_8025-001
3. Dress Red

Al jaren wilde ik een rood jurkje hebben, maar het duurde even voor ik het ultieme exemplaar had gevonden. Dit jurkje is van de Mango en inmiddels als weer 1,5 jaar oud. Hoewel ik het jurkje heel mooi vind, draag ik het eigenlijk te weinig. Zonde want het jurkje kan zowel in de winter als in de zomer worden gedragen, want zowel met blote benen en een mooie pump is hij prachtig als met een zwarte panty, enkellaarsjes of pumps en een jasje. [note: ik vind hem met blote benen stiekem wel mooier hoor ;)]

IMG_8030-001
4. Little black dress

Net als mijn favoriete jurkje is dit jurkje gekocht in Londen in februari 2012. Hij is afkomstig van de Primark waar ik hem dus voor niet al te veel geld zal hebben gekocht. Het fijne van dit jurkje vind ik dat hij heel mooi afkleed en ik voel me altijd erg mooi in het jurkje dat ik met enige regelmaat draag. In de winter heb ik er vaak een vestje over heen want anders is het nogal kil. Bij het jurkje draag ik meestal een dikke zwarte panty van de Hema en pumps of enkellaarsjes.

IMG_8036-001
5. The Pencil Skirt

Het is dat ik iedere dag op de fiets naar mijn werk ga, maar anders zou ik veel vaker een kokerrok dragen. Het is simpele manier om er heel chique uit te zien en je hebt ze natuurlijk ook in allerlei soorten en maten! Dit exemplaar is van de H&M en kostte me destijds €19,95. Ik weet nog heel goed dat ik destijds iedere dag met de trein naar Maastricht ging voor college’s en op weg van college naar de trein de rok in de etalage zag hangen. Omdat ik mijn trein niet wilde missen liep ik door, maar besloot uiteindelijk in Utrecht uit te stappen en kocht daar de rok. Ik combineer hem meestal met een witte blouse, zodat de print van de rok een beetje rustiger wordt. Deze blouse heb ik in de uitverkoop bij COS.

Zodra het weer wat beter wordt zal ik een zomer versie plaatsen omdat ik in de zomer andere jurkjes draag. Volgende week volgen mijn 5 favoriete outfits voor naar kantoor met broek.

Wat draag jij meestal naar je werk?

Tags: , ,
Categorie: Legally-Brunette, Legally-Fashion, Office Life
Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Desiree 28.03.2015

  Hele mooie outfits. Alles zou zo m’n kast in mogen. 😉

 • Reageer Manon 28.03.2015

  Ah wat een leuke jurkjes! Ik wil eigenlijk ook een kokerrok, ziet er zo chique uit altijd!

 • Reageer Dionne 28.03.2015

  Wat een mooie jurkjes! Ze staan je prachtig met je slanke taille. (Ik vind je lamp ook erg mooi)

 • Reageer Celine 28.03.2015

  Heel mooi! Netjes, maar toch niet saai 🙂

 • Reageer Tedje 28.03.2015

  Staan je alle vijf echt prachtig!

 • Reageer Bente 28.03.2015

  Wat een mooie jurkjes en rok! Ik werk zelf bij een super informeel bedrijf en draag dan ook meestal een jeans met shirtje en een vest aan. Of een lekkere warme trui in de winter 🙂

 • Reageer Anne 28.03.2015

  Oh wauw, het staat je allemaal zo mooi! Heel netjes voor op kantoor!

 • Reageer Joyce 28.03.2015

  Hele leuke outfits. De outfit met de kokerrok vind ik het mooist. Ben benieuwd naar je volgende outfitpost.

 • Reageer Irene 28.03.2015

  echt heel mooi! Alles staat je heel sierlijk.

  Ik werk als dierenartsassistente en daar dragen wij geen jurken/rokken. Gewoon een broek (ikzelf liefst een zwarte stretch) met een basic, eenkleurig of wit Veromoda/H&M /C&A truitje met lange mouwen. Eroverheen draag ik een wit schortje.
  Mijn haren draag ik vast. Soms in een staart, soms wat leuker opgestoken (liefde voor youtube tutorials :P)

  Igg… voor mijn werk zie ik er jammer genoeg vrij saai en basic uit.

 • Reageer Let's travel and see 28.03.2015

  Leuk om te zien! Ik moet ook altijd netjes naar kantoor: jurkjes/rokken/pantalon.. Vind jurkjes en rokjes ook altijd het leuks en heb inmiddels al een aardige collectie verzameld..

 • Reageer Youss 29.03.2015

  Heel mooi, klassiek en netjes! (Ik had onder andere gevraagd naar outfits 😉 )

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.