Legally-Fit & Food met: Kelly

18.03.2015

2014-10-011
Zo’n 10 jaar geleden leerde ik Kelly kennen op school, we volgden samen het hoofdvak dans, klaagden heerlijk over spierpijn, deelden de passie voor niet alleen dans maar ook zang en sinds een paar jaar delen we nog een passie, hardlopen. Hoewel we beide geen danseressen zijn geworden lopen we wel fanatiek. Vandaag in Legally-Fit & Food met: Kelly. 

Introductie:
Ik ben Kelly, 26 jaar oud en juf van de twee leukste klassen van Nederland. Door mijn werk ben ik al heel actief. Ik sta en loop de hele dag door. Lesgeven aan kinderen is echt mijn roeping en ik kan er dan ook van genieten om in mijn klas te staan en te zien dat kinderen zich prettig voelen en lekker aan het werk zijn. De grotere uitdagingen zijn de kinderen bij wie het allemaal niet zo gemakkelijk gaat. Tijdens mijn studie vond ik juist erg weinig uitdaging in wat ik deed en dat zorgde er mede voor dat ik mijzelf uitdagingen ging stellen op sportief gebied. Het gevoel ergens voor te moeten werken en daar vervolgens resultaat te zien. Hardlopen bleek daarin de perfecte sport, naast dat ik hier enorm veel uitdaging uit haalde kon het mij ook ontzettend veel rust geven. Zo heb ik een keer 20 kilometer gelopen en daarna voelde ik me alsof ik 12 uur had geslapen. De afgelopen maanden hebben vooral in het teken gestaan van revalideren en hersteltrainingen na een blessure. Ik heb een half jaar lang met een voetblessure rondgelopen, die wonderbaarlijk genoeg verdween door te veranderen van schoen.

578456_10151860986976569_2049757311_n-001

 1. Hoe ziet jouw sportweek er uit?
  Ik ben net begonnen met een nieuw schema, ik loop minimaal twee keer per week en als het lukt 3 keer. Dat is met mijn werk en angst voor het donker soms best een uitdaging. Op maandag of woensdag doe ik meestal yoga en op woensdag probeer ik een kort rondje hard te lopen. Zaterdag en zondag zijn echt mijn hardloopdagen dan doe ik de ene dag een intervaltraining en de andere dag een duurloop. De laatste weken probeer ik ook mijn core-stability weer te verbeteren door buik- en rugspier oefeningen te doen.
 2. Wat vind je de leukste sport om te beoefenen?
  Op dit moment absoluut hardlopen! Maar ik heb ook heel lang en veel gedanst en dat mis ik soms wel. Vooral ballet en moderne dans vond ik heerlijk om te doen.2015-03-002
 3. Hoelang sport je al?
  Ik sport al zo lang ik mij kan herinneren. Ik heb hele uiteenlopende dingen gedaan. Van judo tot dansen en van paardrijden en mountainbiken. Ik heb zelfs nog een blauwe maandag rugby gedaan! Dansen en hardlopen zijn absoluut favoriet.
 4. Hoe ziet jouw favoriete sport outfit er uit?
  Op dit moment loop ik het liefste in mijn zwarte H&M tight met hoge taille of een korte broek tot net boven de knie, een nike t-shirt uit de Miler serie met ronde- of V-hals. Daarover draag ik op koude dagen het liefste mijn zuurstokroze Nike windjack. Mijn lage Falke sokken zijn absoluut favoriet op dit moment samen met mijn Asics Nimbus 16 schoenen in een kleurencombinatie die ik zelf niet zou kiezen.
 5. Welke sport kan jou echt niet boeien?
  Sporten als boxen, curling en dat soort dingen. Daar kan ik dus echt niet naar kijken.Downloads5
 6. Sport je liever in de zomer of in de winter?
  Sporten gaat mij beter af in de winter. Ik loop dan zoveel gemakkelijker. Maar de zomer vind ik leuker, vooral vanwege het mooie weer en de vrolijke kleuren buiten.
 7. Cardio of Kracht training
  Cardio, absoluut!
 8. Op welke sportieve prestatie ben je het meest trots?
  Nog steeds op mijn allereerste Dam tot Damloop! Ik liep net een half jaar hard en besloot 3 weken vooraf pas dat ik mee zou doen. Geweldige ervaring.10309660_433600690105422_3588310407604669069_n
 1. Hoe motiveer jij jezelf om te blijven sporten?
  Door gewoon steeds weer de deur uit te gaan. Ik schrijf ook voor Justkeeprunning.nl en die meiden motiveren mij ook steeds weer om te gaan hardlopen.
 2. Wat wil je nog bereiken op sportief vlak?
  Ik wil heel graag een keer een Halve Marathon lopen, het liefste de Halve van Den Helder, een halve marathon in mijn home-town is zo mooi!2014-10-012
 3. Gezond eten, hoe doe jij dat?
  Ik heb een haat/liefde verhouding met gezond eten. Een lange periode gaat het goed en meestal krijg ik daarna een soort terugval en eet ik alles wat binnen handbereik is. In de ochtend begin ik altijd met soya yoghurt, blauwe bessen, mango en havermout. Dit is een fantastisch ontbijt, sinds ik dit eet ben ik nog geen dag ziek geweest. Verder eet ik waar mogelijk biologisch en zo min mogelijk vlees, brood en zuivel. Vooral vlees en zuivel zorgen bij mij voor buikpijn en een opgeblazen gevoel. Ik probeer te eten volgens de 80/20 regel! Gelukkig gaat dat vaak goed.
 4. Wat is jouw favoriete healthy recept?
  Soya yoghurt met biologische havermout, blauwe bessen en mango.
 5. Wat is jouw guilty pleasure?
  Alles wat zoet is, chocola en koek vooral.2014-10-027
 6. Kun je een dag uit jouw voedingspatroon met ons delen?
  Ontbijt: Soya yoghurt met havermout, blauwe bessen en mango
  Tussendoor: twee rijstwafels met pindakaas
  Lunch: twee bruine boterhammen met vega-paté
  Tussendoor: Eierkoek of zelfgemaakte muslireep en meestal een stuk fruit.
  Diner: Rijst met wokgroente en zalmfilet.
  Tussendoor: Soms een stukje fruit of een koekje. 
 7. Wat is jouw tip voor een gezond en sportief leven?
  Alleen doen wat goed voelt en als het even niet gaat, dan niet! In plaats van je zelf straffen kun je beter opnieuw streven naar beter.
Tags: , ,
Categorie: #Legallyfit, Fit, Fit & Food met:, Legally-Fit
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Lis 18.03.2015

  Leuk en inspirerend artikel 🙂 krijg ook gelijk weer zin om te gaan lopen. Gelukkig ga ik vanavond!

  Nog een kleine tip: in je geschreven introductie staan veel spelfouten (volgde. klaagde, deelde). Hier moet geen enkelvoud maar meervoud gebruikt worden. Geen kritiek, alleen een tip zodat je blog nog beter wordt 🙂

  • Reageer Stacey 18.03.2015

   Thanks voor de tips, als dyslecticus zie je dat soort dingen niet/nauwelijks.

 • Reageer Denise 18.03.2015

  Leuk stuk Stace en Kelly!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.