Legally-Food: Bananenbrood met dadels

14.03.2015

IMG_7731-001 Bananenbrood, you hate it or you love it. Ik ben een typisch gevalletje van heel veel liefde voor bananenbroden. Ik probeer er zeker iedere maand wel een te bakken en probeer ook steeds weer een nieuwe variant te bedenken en te maken. Vandaag het recept voor Bananenbrood met dadels. 

Het voordeel van het eten van bananenbrood in plaats van cake is dat je nog steeds de cake sensatie en smaak hebt maar dat je niet de slechte eigenschappen van een normale cake hebt zoals boter en suiker.

Omdat een bananenbrood dus ‘best’ verantwoord is, kun je het niet alleen lekker bij de koffie of thee eten maar is het ook een zeer geschikt tussendoortje voor als je naar je werk gaat of op school zit.

Hoe lekker een bananenbrood ook is, je hoeft het echt niet iedere dag te eten. Helaas kun je de cake echter niet veel langer dan 5 dagen bewaren. Een slimme oplossing is het invriezen in plakjes. Als je de cake in plakjes snijdt en deze inpakt in aluminiumfolie en per stuk in de vriezer legt kun je altijd heel gemakkelijk een plakje pakken. Als je hem de avond van te voren er uit haalt heb je de volgende dag om 10:30 een lekkere snack achter je bureau.

IMG_7722-001
Benodigdheden:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren [waarvan 2 eiwitten en 1 met dooier]
  • 125 gram amandelmeel [je kunt ook kiezen voor speltmeel]
  • 75 gram havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 handen ongebrande noten
  • 3 eetlepels Amandelmelk
  • 5 dadels

Decoratie [Optioneel, maar wel erg aan te raden voor de smaak]
1 banaan
5 dadels
Een aantal ongebrande amandelen

IMG_7733-001

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak de 3 bananen
  • Haal de pit uit de dadels en snij de dadels welke je in het beslag gaat gebruiken in kleine stukjes
  • Voeg de bananen, de dadels en alle andere ingrediënten in een kom en mix het geheel goed
  • Doe het mengsel in een cakeblik [uitlikken van de schaal wordt aangeraden, super lekker!]
  • Voor de decoratie snij je de banaan doormidden en leg je hem in het beslag.
  • Snij de 5 dadels door midden en leg deze eveneens, tezamen met de amandelen in het beslag.
  • Afbakken in 30-45 minuten. Eventueel halverwege afdekken als de cake te donker wordt.
  • Smullen.
Tags: , , , , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Taart & Cake
Vorige post Volgende post

3 reacties

  • Reageer Sabrina 14.03.2015

    Oh jammie <3 sinds twee dagen lus ik dadels dus ik ga het zeker eens maken haha

  • Reageer Joyce 14.03.2015

    Ohh bananenbrood is zo lekker, je versie ziet er ook nog eens erg mooi uit!

  • Reageer Ise 15.03.2015

    Dat ziet er goed uit zeg! Over mijn bananenbrood van dit weekend was ik niet zo te spreken dus ik ga deze zeker opslaan 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.