Legally-Food: Gezonde chocolate chip koekjes

25.03.2015

IMG_7960-001
Er zijn maar weinig mensen die ze kunnen weerstaan, chocolate chip koekjes. De combinatie van een koekje en chocolade is op de een of andere manier gewoon altijd goed. Toch zijn onze heupen minder blij met deze koekjes en besloot ik ze wat gezonder te maken. 
Vroeger, dat klinkt net alsof ik heel oud ben, toen ik op de middelbare school zat had ik een zwak voor koekjes. Hoewel stroopwafels favoriet waren kwamen chocolate chip koekjes op plaats nummer 2. Meestal die van eigen merk AH omdat die lekker goedkoop waren en met moeite wist ik er een paar koekjes van over te houden, maar meestal ging het pak gelijk helemaal leeg.

Sinds ik ik geen gluten meer mag eten is mijn koek inname tot een minimum beperkt. Het moeilijkste blijven de stroopwafels en dan met name die verse op de markt die nog warm zijn, maar de pakjes chocolate chip koekjes roepen ook geregeld mijn naam als ik langs de schappen loop.

Onlangs bakte ik, vrij succesvol als ik het mag zeggen knapperige havermout koeken en dat proefde naar meer. Want cranberries kun je best vervangen door chocolade dacht ik zo en dus ging ik aan de slag met een gezonde chocolate chip variant.

Of je nu wel of geen gluten eet, die koekjes zijn heerlijk maar niet echt best voor je. Nu wil ik niet zeggen dat je van deze onbeperkt kan eten, maar ze zijn wel een stuk gezonder en beter voor je dan de reguliere variant.

IMG_7964-001

Benodigdheden:
100 gram havermout
100 gram amandelmeel [of spelt/volkorenbloem etc]
2 eieren
4 dadels zonder pit
1,5 eetlepel kokosolie
50 gram pure chocolade [85% het liefst]

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden
2. Voeg alle ingrediënten, behalve de chocolade, bij elkaar en mix het geheel goed door elkaar.
3. Hak de chocolade met een groot mes in stukjes en voeg toe aan het beslag
4. Bekleed een bakblik met bakpapier
5. Maak van het deeg bolletjes, duw ze plat met een vork of je handen en leg deze op de bakplaat.
6. Bak de koekjes in ongeveer 15/20 minuten, maar blijf goed opletten want iedere oven is natuurlijk weer net iets anders.

Eetsmakelijk, geniet er van!

Tags: , ,
Categorie: Legally-Food, Snacks
Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Rozentuintje 25.03.2015

  Dit ziet er goddelijk uit!

 • Reageer Tedje 25.03.2015

  Yummm ik krijg er honger van!

 • Reageer Anna Laura 25.03.2015

  Oeh die moet ik echt gaan onthouden! Dank je voor het delen!

 • Reageer Irene 25.03.2015

  Worden ze knapperig?

 • Reageer Suuz 26.03.2015

  HEMELS!

 • Reageer Amanda 01.04.2015

  Ze zien er echt heerlijk uit, maar hoeveel koekjes haal je er ongeveer uit? 🙂 Wil ze maken, maar de groep is vrij groot, dus moet er niet te weinig hebben 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.