Legally-Food: Gezonde Lions

18.03.2015

IMG_7837
Met dit recept maakte ik vrienden op kantoor, het is een redelijk gezonde snack die een heerlijke smaak en bite sensatie geeft. Het doet denken aan de good old ‘Lion’ repen. Naast dat het lekker en redelijk verantwoord is, zijn deze snacks ook nog eens super makkelijk om te maken! Hup, allemaal de keuken in en aan de gezonde Lions!

Waar ik vroeger nooit, maar dan ook echt nooit rijstwafels at kan ik me nu geen week zonder voorstellen. Waar ik voorheen koos voor de normale rijstwafels van de AH Basic, ben ik inmiddels overgestapt op quinoa wafels of bruine rijst wafels. Deze geven net even wat meer energie dan de ‘gewone’ variant.

Maar dat je ze niet alleen kunt eten met avocado en zalm of kalkoen filet mag duidelijk wezen. Variëren is hartstikke makkelijk met rijstwafels maar dat je er ook een snackreep mee kan maken? Nee dat was nog niet in me opgekomen. Dus toen ik het recept voor healthy Lions voorbij zag komen wist ik ook niet hoe snel ik aan de slag moest gaan. Het recept vond ik op Chickslovefood, een van mijn favo kookblogs!

IMG_7828-001
Benodigdheden:
– 2,5 rijstwafels [of quinoa/spelt of bruinerijst wafels]
– 30 gram havermout
– 40 gram noten naar voorkeur
– 3 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels ahornsiroop [je kunt ook honing of agave siroop gebruiken]
– 50 gram pure chocola, zo puur mogelijk

Bereidingswijze:
1. Doe de pindakaas en de ahornsiroop in een schaaltje dat in de magnetron kan en verwarm het geheel zodat het iets vloeibaarder wordt. Dit kan door het 30-40 seconde in de magnetron te doen of door het enkele tijd in een bakje kokend water te zetten.
2. Hak de noten grof.
3. Verkruimel de rijstwafels .
4. Voeg de rijstwafels, de havermout en de noten in een kom en roer hier het pindakaas en ahornsiroop mengsel door heen.
5. Smelt de chocolade in de magnetron of middels een bakje in een bak met kokend water.
6. Schep de chocolade door het mengsel.
7. Bekleed een vierkant bakje met aluminiumfolie of bakpapier.
8. Stort het mengsel in het bakje.
9. Druk aan met de achterkant van een lepel.
10. Laat het minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
11. Snij het in het formaat dat je wilt, blokjes of repen, met een groot mes.

IMG_7833-001

Tags: , , , ,
Categorie: Glutenvrije Optie, Legally-Food, Recepten, Snacks
Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Joyce 18.03.2015

  Ik heb ze afgelopen weekend ook gemaakt! Heerlijke zijn ze en volgens mijn familie voor herhaling vatbaar 🙂

 • Reageer Erlinde 18.03.2015

  Lijkt me heel lekker. Ga het binnenkort eens proberen!

 • Reageer Rachel 18.03.2015

  ziet er super lekker uit!

 • Reageer lonneke 18.03.2015

  Oh wat ziet dat er lekker uit zeg!
  Bedankt voor het delen meid, ga het eens proberen!
  Liefs Lonneke

 • Reageer Rachelle 19.03.2015

  Mijn vriend heeft pinda allergie, zou ik de pindakaas en pinda’s ook kunnen vervangen voor iets anders? 🙂

  • Reageer Stacey 19.03.2015

   Hoi Rachelle,
   Heeft je vriend louter een pinda allergie of echt een noten allergie? Als het louter om pinda’s gaat zou je amandelen of cashewnoten kunnen gebruiken. Je kunt hier zelf ook een soort pindakaas van maken maar in veel biologische winkels kun je ook amandelpasta/cashewpasta kopen. Check dan alleen wel goed de ingrediënten of er niet toch stiekem pinda’s in zitten.
   Groetjes,
   Stacey

   • Reageer Rachelle 22.03.2015

    Hoi Stacey,
    Helaas is het echt een noten allergie, dus jouw oplossingen gaan helaas niet op. Ik zal eens even gaan kijken hoe ik het anders kan vervangen. 🙂

 • Reageer Wendy 24.03.2015

  Mmm, ziet er echt lekker uit. Leuk dat ze nog eens gezond zijn ook!

 • Reageer kim 28.03.2015

  Heej, ik heb het net in de koelkast gezet om af te koelen en zie opeens mijn 30 gram havermout nog staan… Oeps?! Had deze bij de noten en rijstekruimels gemoeten? De havermout komt niet meer terug in de bereiding 😉 Waarschijnlijk smaken ze alsnog heerlijk, let’s hope so! 😀

  • Reageer Stacey 01.04.2015

   Hi Kim, je hebt helemaal gelijk, excuses! Ik heb het recept aangepast!

 • Reageer Kim 30.03.2015

  Ik heb ze dit weekend gemaakt en ze zijn zalig! Mijn vriend kon ze ook zeer waarderen terwijl hij normaal niets moet weten van pure chocolade. Jummm

 • Reageer 5x heerlijke snacks | Itsallaboutdance.nl 01.04.2015

  […] echt ge-wel-dig. Geen gekke ingrediënten, makkelijk te maken en zó klaar. Alle credits gaan naar Stacey! Ik maakte ze vorige week voor de eerste keer en ben nu al een goed excuus aan het bedenken om ze […]

 • Reageer 5 dingen om in de avond nog te eten | Itsallaboutdance.nl 12.05.2015

  […] bliss balls of lions doen het ook altijd goed. Maar dan moet je natuurlijk niet meteen álles […]

 • Reageer Hèt recept voor gezonde Lions! - MonStyle 11.01.2018

  […] Beeld Legally-brunette | Recept […]

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.