Legally-Food: Spelt tortilla’s

07.03.2015

IMG_7028-001
Wraps, het zijn van die dingen waar je zo veel verschillende dingen mee kunt maken. Of je ze nu mee neemt met zalm of kip voor de lunch, ze vult met gehakt, er een pizza van maakt of ze serveert als hapjes, er is altijd wel een tortilla gelegenheid. Dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken ontdekte ik onlangs, binnen een half uur had ik een grote stapel spelt tortilla’s op tafel staan en dus vandaag het recept. 
IMG_7021-001
Let op, speltmeel is niet glutenvrij! Indien je dit recept glutenvrij wilt maken kun je boekweitmeel gebruiken. Speltmeel bevat een ander soort eiwit dan regulier meel waardoor speltmeel beter wordt verdragen door ieders darmen en is daarom een betere keus dan regulier meel. 

Benodigdheden voor ongeveer 4 wraps:
– 125 gram speltmeel
– 150 ml water
– 120 ml amandelmelk
– 1 ei
– Een snufje zout

IMG_7023-001

Bereidingswijze:
• Het het meel samen met het water en de melk in een kom en klopt het geheel goed door tot je een mooi glad beslag hebt.
• Voeg nu ook de eieren en het snufje zout bij het geheel en klop het geheel wederom goed door elkaar.
• Zet je pan op het vuur en laat wat [kokos]olie smelten in een koekenpan.
• Schep met een soeplepel het beslag in de pan en bak de tortilla’s zoals je dit ook zou doen met pannenkoeken.

IMG_7036-001
Tortilla’s zijn heerlijk met wat avocado, zalm en sla. Dit is een voedzaam doch verantwoord lunch gerecht. Ook kun je kiezen voor hummus, kalkoen filet of een gekookt eitje natuurlijk!

Tags: , ,
Categorie: Food, Legally-Food, Overige, Recepten
Vorige post Volgende post

6 reacties

  • Reageer Carlijn 07.03.2015

    Wat een fijn recept! Hier was ik net naar op zoek :-). Ga hier morgen mee aan de slag! 🙂

  • Reageer Nicky 07.03.2015

    oooh wat een fijn recept, heb je ook ervaring met invriezen? Zijn de dan nog lekker?

    • Reageer Stacey 07.03.2015

      Met invriezen heb ik geen ervaring maar bewaren is niet aan te raden in de koelkast, daar worden ze niet beter van.

  • Reageer Judith Dam 07.03.2015

    Ohhh ook ik was hier naar op zoek! Super voor de lunch! Maar hoelang kan je ze dan wel bewaren? 🙂

    • Reageer Stacey 09.03.2015

      Ik heb ze 1 dag bewaard, dat was lekker, ik weet niet of ze ook langer bewaard kunnen worden, sorry!

  • Reageer Rozentuintje 09.03.2015

    Goed recept, deze ga ik binnenkort zeker maken

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.