Legally-Home: Huis update 2#

24.03.2015

SAMSUNG CAMERA PICTURESHet is inmiddels al weer enige tijd geleden dat ik het over ons huis heb gehad. Ondertussen is er heel wat gebeurd en heb ik de nodige keren gedacht ‘hoe gaat dit ooit af komen?’. Op dit moment beginnen we aan de opbouw fase en dus weer tijd voor een update.

Zoals je in de aankondiging en update 1# al hebt kunnen lezen hebben we een huis gekocht. We zijn mijn lieve M. en ik en het huis staat in Haarlem. Het huis dat we gekocht hebben dateert uit 1938 en de bewoner was de eerste en enige bewonder tot wij het kochten en dat betekent dat ALLES moet worden vervangen, van leidingen tot bedradingen, het plafon tot kozijnen en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Omdat we dus beide niet handig zijn en de mazzel hebben de beste bouwbegeleider ter wereld te hebben [mijn papa] laten we vrijwel alles doen. Ok, in het weekend proberen we ons nuttig te maken met kleine werkzaamheden als het kaal krabben van de trap, schuren en het afsteken van behang, maar verder laten we alles doen. Een luxe positie zo realiseren we ons, maar voor de leefbaarheid van het huis absoluut de beste optie, want het zou er niet beter op worden als wij zelf met een uitbouw en leidingen aan de slag zouden gaan.

Wat is er inmiddels gebeurd?
SAMSUNG CAMERA PICTURES

– We hebben een uitbouw! Inmiddels is onze benedenverdieping over de gehele breedte 2,5 meter uitgebouwd. Een onwijs fijne extra ruimte! Opzicht was de benedenverdieping niet klein, maar nu we toch bezig zijn kunnen we het maar gelijk goed doen! De kans is anders groot dat we het over een paar jaar wel zouden willen en een uitbouw laten plaatsen als je er woont is niet zo handig, plus dat we nu gelijk de keuken en de meubels op deze maat aan kunnen passen, ideaal! Zoals je op de foto kunt zien staat de uitbouw er maar is hij nog niet af. Er wordt deze week hard gewerkt om alle isolatie in de uitbouw te plaatsen en het geheel af te timmeren. Daarbij hebben we er voor gekozen om extra geluidsisolatie in de woning te plaatsen zodat we ons geen zorgen hoeven te maken over een tv die een keer wat harder staat.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
– 2 dakramen in de uitbouw, joehoe! Het was een grote wens van ons beide om een mooi licht huis te hebben en vanaf dag 1 hoorde daklichten of ramen daar voor ons bij. We hebben er twee laten plaatsen in het midden van de uitbouw en dat gaat voor heel veel mooi licht zorgen in ons huis. We zijn er super blij mee!
– Er is een heuse badkamer! Waar voorheen er een douche was op de eerste verdieping die gesitueerd was in een kast, is er nu een heuse badkamer. Nou ja badkamer, is misschien nog een beetje een groot woord. Er is in ieder geval nu een ruimte gemaakt waar de badkamer uiteindelijk in gemaakt zal worden. Het bad staat er al in en ook de goot voor de douche ligt er al in. Inmiddels hebben we alles voor in onze badkamer gekocht-besteld en zodra de werklieden er klaar voor zijn kunnen ze dus aan de slag in onze badkamer. Helaas zijn de spotjes nu nog niet ingebouwd in de badkamer en doordat het een inpandige badkamer is, is het daarom nu nog te donker om er een foto te maken. Maar die volgt uiteraard in een volgende update!
– Er is een tweede toilet gemaakt! In de oude staat was er op de eerste verdieping nog geen WC en daar moest verandering in komen. Omdat we de ruimte van onze badkamer hier niet voor op wilde offeren hebben we [ik bedoel mijn vader natuurlijk] een handige oplossing gevonden door het toilet op de overloop in wat voorheen een kast was te plaatsen.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
– Er wordt volop gestuukt! Op bovenstaande foto zien jullie de slaapkamer aan de voorkant waar uiteindelijk een groot aantal kasten geplaatst zullen worden. Het is een verschil van dag en nacht tussen deze kamer een week er voor en nu hij is gestuukt. Ze zijn deze week in alle vertrekken op de boven verdieping aan het stukken, dus dat begint goed op te schieten.
Het riool is vervangen net als alle leidingen en bedradingen in het huis. Dit is werk dat je niet ziet maar waar onwijs veel tijd en geld in gaat zitten. Omdat het huis uit 1938 dateerd zijn veel leidingen gedateerd, een deel moest vervangen worden om die reden en het andere deel hebben we bewust ook vervangen. Het kost wat meer tijd en geld, maar nu is alles nieuw en goed en lopen we geen [oke nauwelijks] risico dat straks een muur open moet omdat er iets kapot/lek is!

keuken– De keuken is besteld en dit is een 3d tekening van hoe het er ongeveer uit gaat zien. Zelf ben ik niet zo weg van deze 3d tekening omdat de kleur van de muren, het blad, de vloer en het verlaagde plafond allemaal niet klopt, maar het gaat even om het idee. We krijgen dus een mooie grote kastenwand met inbouwapparatuur en een kookeiland. De kleur wordt wit met een lichtgrijs blad van composiet. Aan de linker kant zie je een inham waar mooie barkrukken worden geplaatst zodat we lekker aan het kookeiland kunnen zitten.
De keuken wordt op 13 april geleverd dus je kunt wel raden waar ik maandag avond 13 april te vinden ben.
– Een deel van de meubels zijn besteld! We de bank, de eettafel en de eetkamerstoelen gekocht en besteld. De stoelen zijn binnen en de tafel zal worden geleverd als we het huis in gaan. Helaas moeten we op de bank iets langer wachten aangezien die een levertijd van maar liefst 12 weken heeft en dus pas eind mei geleverd wordt…. Een deel van mijn meubels gaan mee naar het nieuwe huis dus een bed en bureau hoeven we niet te kopen. Een TV meubel en kledingkasten hebben we wel nodig maar aangezien we die bij de Ikea willen halen hoeven we die niet direct te gaan bestellen.

Pictures2
Er is helaas ook 1 ding dat niet is gebeurd en wat eigenlijk al wel klaar had moeten zijn en dat zijn de 2 dakkapellen die we hebben besteld. Deze zouden 2 weken geleden geplaatst moeten worden maar tot overmaat van ramp werd onze aanvraag door de gemeente afgewezen. Balen, want we wilde er voor zorgen dat de zolder als eerste klaar was zodat we daar gelijk al onze spullen neer konden zetten. Gelukkig ziet het er nu naar uit dat we alsnog een vergunning krijgen en naar verwachting worden ze op vrijdag 10 april geplaatst, jeeeh!

Goed al met al liggen we nog steeds op schema en kunnen we er naar verwachting eind april gaan wonen. Heerlijk, het idee dat we dan in ons mooie huisje wonen en weer leuke dingen kunnen doen in het weekend en niet ieder weekend aan het klussen zijn. Daarbij hoop ik natuurlijk dat we dan ook de kant van het mooie weer op gaan en van onze tuin kunnen genieten.

Dat was de update voor vandaag, ik voorspel half april weer een nieuwe update te kunnen plaatsen als de keuken en dakkapellen zijn geplaatst, dus stay tuned!

Tags: , ,
Categorie: Home, Legally-Life
Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Renske 24.03.2015

  Wat een klus! Wel ontzettend gaaf om te doen. Het is een droom van mijn vriend en mij om ook een kluswoning flink aan te pakken. En wat een prachtige keuken! Ik ben dol op keukens met een kookeiland. Heel gaaf!

 • Reageer Lindsay 24.03.2015

  Wow wat een pittige verbouwing! Maar wat ik aan de foto’s kan zien wordt het echt te gek! Heel gaaf om samen meteen zo’n huis te kunnen kopen & volledig naar smaak te verbouwen & in te richten.
  Toevallig ben ik op dit moment ook aan het verbouwen in ons nieuwe huis & ook onze keuken (met kookeiland) wordt op 13 april geplaatst. Spannende dag dus! Succes nog eventjes!

 • Reageer Anne 24.03.2015

  Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat, want volgens mij wordt het een prachtig huis! Veel succes nog de komende weken.

 • Reageer Bente 24.03.2015

  Jeeetje, wat een verbouwing! Maar het lijkt erop dat het echt super mooi wordt! Nu ben ik alsnog heel erg nieuwsgierig naar het eindresultaat! 😉

 • Reageer Yamina 24.03.2015

  Wat gaaf om te zien! Zo wordt het echt jullie eigen plekje.

 • Reageer Tedje 24.03.2015

  Waaauw wat ziet het er allemaal al mooi uit! Nog een hele klus zo om alles te verbouwen, maar dan wordt het wel helemaal naar jullie smaak 🙂

 • Reageer Simone 24.03.2015

  Wat is er al een hoop gebeurd zeg! Heel fijn moet dat zijn om die vorderingen te zien. Hopelijk komt de vergunning voor de dakkapellen snel binnen!

 • Reageer Joyce 24.03.2015

  Leuk om te zien dat jullie al zo ver zijn. Ik lees je blogs altijd met veel plezier. Mijn vriend en ik hebben in oktober een huis gekocht en wilden ook een uitbouw laten plaatsen, maar dit werd toch wat duur. Nu hebben we er voor gekozen om een lang raam tot aan de grond in de keuken te laten plaatsen en een schuifpui te nemen en de gehele woning te voorzien van dubbelglas en kunstofkozijnen. De nieuwe keuken hebben we vorige week gekocht. Wij zijn ongeveer eind juni klaar en kunnen dan lekker genieten.

 • Reageer Marlijn 24.03.2015

  Ziet er goed uit en ik snap dat je niet kan wachten op je keuken. Uiteraard moet de gemeente weer moeilijk doen, anders waren ze natuurlijk geen gemeente . Veel succes én plezier!

 • Reageer Nathalie 25.03.2015

  Wauw wat een enorme verbouwing! Maar het is het vast waard, want het gaat vast ontzettend mooi worden!

 • Reageer alexa 25.03.2015

  wauw ziet er echt heel erg goed uit, ben benieuwd naar het eindresultaat!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.