Legally-Me: Antwoorden op jullie vragen

29.03.2015

IMG_4644-001

Begin februari plaatste ik een artikel waarin jullie allemaal je vragen aan mij in af konden vuren.
Het is uiteindelijk een behoorlijke lijst met vragen geworden waar ik in dit artikel mijn antwoorden op geef.

Allereerst wil ik jullie hartelijk danken voor het toesturen van alle vragen! Wat zijn het er veel en wat leuk om te zien dat het zo veel uiteenlopende vragen zijn. Van hardlopen tot bloggen, relatie zaken en ook heel veel vragen rond mijn studie en huidige functie. 

Minke
Ik ben wel heel benieuwd naar de reden waarom je zo open was over je vorige vriend en je nu je huidige vriend zo angstvallig verborgen houdt.
Toen ik 1,5 jaar geleden begon met bloggen heb ik vrij impulsief de keuze gemaakt om open over mijn vriend te schrijven. Open als in, ik noemde zijn naam en plaatste foto’s met hem er op. Qua informatie denk ik dat ik momenteel vrijwel net zo veel over mijn huidige vriend schrijf als over mijn toenmalige vriend, alleen noem ik mijn vriend M. of ‘Mijn lieve M.’ en zal ik niet zo snel een foto van hem plaatsen. Niet zo snel zeg ik bewust omdat ik me best voor kan stellen dat ik een leuke vakantie foto van ons beide hier plaats.
De reden dat ik nu dus iets minder prijs geef over mijn vriend is omdat ik dat stukje van mijn leven iets meer bij mezelf wil houden. De mensen die mij lief zijn weten precies wie hij is en hoe verschrikkelijk gek ik op hem ben. We hebben het super samen en ik hou graag een klein stukje voor ons zelf.

Wel wil ik graag zeggen dat ik best zijn voornaam mag noemen en een foto van hem mag plaatsen als ik dat zou willen hoor, het is niet dat hij dat niet wil. De grootste fan en trouwste lezer van Legally-Brunette is namelijk mijn vriend en hij is verschrikkelijk trots op mijn blog.

Maar goed ik hoop je vraag zo een beetje beantwoord te hebben.

De andere vraag die ik al wel een tijdje wil stellen is waarom je van die lange dagen maakt op je werk? Je hebt het over 50 a 60 uur in de week maar naar mijn weten is het wettelijke maximum 40 uur.
Het is gewoon vaak druk op mijn werk waardoor ik niet eerder weg kan en daar ligt ook een punt bij mij, ik kan niet weg voordat ik een bepaald aantal zaken heb gedaan omdat ik anders thuis ook niet rustig zit.
Wel moet ik zeggen dat het in heel veel bedrijven eerder regel dan uitzondering is om meer dan 40 uur per week te werken. Het is niet altijd leuk maar je moet er soms ook wat voor over hebben om een carrière op te bouwen.

Laya
Hoe voelde jij tijdens je blessure? Wat deed je toen om in conditie te blijven?
In eerste instantie was ik stiekem wel heel erg opgelucht toen ik een blessure had en niet mocht lopen. Dat klinkt gek maar ik had zo veel maanden zo op de toppen van mijn kunnen alles gedaan om maar die marathon te lopen, dat het een opluchting was dat het even niet meer hoefde. Destijds was het, achterafgezien, gewoon geen goede beslissing om een marathon te lopen, mijn prive en werkzame leven stonden beiden op zijn kop en dat kun je er niet bij hebben.
Later, meer aan het einde van mijn blessure begon het weer te kriebelen, ik begon weer zin te krijgen om te lopen en ik begon het te missen.
Wat ik deed om in conditie te blijven? Ik ga vrijwel altijd op de fiets naar mijn werk waardoor ik 45 minuten per dag aan het fietsen ben, daarbij volgde ik groepslessen zoals yoga en pilates en deed ik oefeningen in de sportschool die ik wel mocht doen.

Lola
Waarom heb je zo snel met je nieuwe vriend een huis gekocht. Hoe weet je zo snel dat je relatie al helemaal goed zit? Helaas heb ik anders meegemaakt. Ben dus benieuwd naar jouw ervaring.
Je weet nooit 100% zeker of iets helemaal goed zit. We hebben beide het gevoel dat dit ‘het’ is en dan kun je er voor kiezen om 5 jaar elkaar 2/3 keer in de week te zien en ieder apart een huis aan te houden of je kunt gewoon je hart volgen en samen gaan wonen. Ik snap heel goed waar je vraag vandaan komt en geloof me, ik heb me al heel vaak moeten ‘verantwoorden’ waarom we dit zo snel doen, maar het gevoel dat ik nu heb, heb ik nog nooit gehad en ik wil niet afwachten. We wonen nu trouwens al 3 maanden samen op 40m2 en doen samen de verbouwing, twee dingen die voor veel relaties een behoorlijke beproeving zijn en hetgeen ons tot op heden geen enkele moeite kost.

J.
Hoe ziet jou week planning er uit, plan je het elke week uit?
Een groot deel van mijn week staat vast doordat ik gewoon op mijn werk zit, daarnaast heb ik maandag, dinsdag en woensdag als vaste sport avonden in mijn agenda en wil ik graag 1 keer in het weekend nog sporten. Verder vind ik het ook wel eens lekker om gewoon op de bank te ploffen en even niets te doen, maar in principe zijn de andere avonden en de resterende tijd in het weekend gewoon voor leuke dingen en relaxen. Soms staat een hele week al volgepland maar dat verschilt echt per week. Ik probeer in ieder geval altijd 1 avond van ma t/m vrijdag thuis te zijn en niets te doen.

Mariska
Wat is je droom? 
Mijn droom, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet 1 droom heb, ik heb heel veel dromen. Wonen in Haarlem is lang een van deze dromen geweest die nu uit gaat komen, maar er zijn er nog meer, sommige voor op de lange termijn sommige voor op kortere termijn.
Lange termijn: Ooit zou ik heel graag willen trouwen en kindjes willen krijgen.
Kortere termijn: Ik zou heel graag docent willen worden op het MBO of HBO bij een juridische opleiding, ik zou heel graag samen met mijn lieve M. naar Amerika gaan en op Safari gaan en ik zou heel graag nog een keertje met mijn ouders naar Italië willen gaan.
Wat wil je nog graag bereiken in het leven?
Wat ik wil bereiken in het leven is dat ik uiteindelijk een baan vind waar ik mijn creatieve energie in kwijt kan en waarin ik iets kan betekenen voor mensen, ik denk dat ik daar heel veel van zou krijgen en tevens nog iets zou betekenen voor anderen. Ik denk dat ik dat nodig heb om een leukere partner te zijn en een betere moeder ooit te worden, omdat ik denk dat ik dat in mijn huidige situatie niet altijd ben, kan zijn of dat het me te veel energie kost.
Oeh zwaar antwoord he? Nu lijkt het net of ik heel depressief ben en mijn werk haat ofzo, maar ik ben me er gewoon wel van bewust dat ik mijn capaciteiten beter op andere punten in kan zetten om meer te bereiken en daardoor ook beter in het leven te staan.

Heb je nog andere sporten gedaan?
Ik heb heel lang gedanst en heb zelf tot mijn 17de de ambitie gehad om musicalster te worden, helaas zonder veel succes ;). Verder heb ik op paardrijden gezeten, tennis en hockey.

Ik vind jou haar prachtig! Ben erg benieuwd wat je gebruikt, en heb je nog haar tutorials of draag je het liever los?
Allereerst, dank je wel! Ik vind mijn haar echt heel saai dus ik vind het heel grappig en leuk om dit te horen. Ik gebruik een shampoo van L’oreal, iets met glam en was het niet iedere dag omdat mijn haar daar heel dof en droog van wordt. Verder borstel ik mn haar en doe ik meestal een klemmetje half hoog er in. Eerlijk gezegd besteed ik er niet zo veel tijd aan, fohnen of krullen is heel leuk maar het zakt helaas bij mij zo snel uit dat het gewoon zonde van mijn tijd zou zijn.

Stel je zou een miljoen winnen, wat zou je ermee doen?
Lastig, ik zou sowieso een mooie reis met M. gaan maken natuurlijk, ik zou een fiat 500 voor mezelf kopen en M. en mijn moeder mogen ook een nieuwe auto kopen. Verder zou ik mijn ouders trakteren op een vakantie naar keuze en de rest zou ik denk ik op een spaarrekening zetten zodat ik later, als we ooit kindjes hebben, met ze kunnen reizen en ze kennis kunnen laten maken met andere culturen.

Diana
Ik lees net je leuke throwback artikel! Maar nu komt bij mij de vraag naar boven of je liever een andere opleiding had gedaan dan rechten? En of je ondanks dat je dacht dat je je droombaan gevonden had, het toch niet zo leuk vindt als gedacht?
Absoluut, ik heb tijdens mijn studie al 100 keer gedacht aan stoppen en hoewel ik blij ben dat ik mijn diploma heb gehaald, zou ik het nu anders hebben gedaan. Helaas wist ik destijds niet goed wat ik nu precies moest gaan studeren, dat is nu wel anders er zijn meerdere studies die ik heel erg leuk vind en die beter bij me zouden passen dan rechten.
Qua baan denk ik dat ik op mijn vakgebied wel een van de leukste banen van Nederland heb en wat dat betreft is het zeker een droombaan. Maar of hij ook helemaal bij me past is een tweede, zoals gezegd denk ik dat er andere vakgebieden zijn waar ik meer op me plek zou zijn. Maar desalniettemin heb ik het prima nar mijn zin op mijn werk hoor en denk ik dat heel veel mensen wel eens dromen van een hele andere carrière ;).

Rozentuintje
De vraag die ik al tijden wil vragen…. Ga je nog een marathon lopen?
JA! Oke niet te enthousiast doen nu Stacey, maar ja ik wil heel graag nog een marathon gaan lopen, misschien wel 2. Ooit heb ik gezegd dat ik Amsterdam en New York nog wil lopen en dat is nog steeds mijn plan. Dit jaar zit er geen marathon in omdat we tijdens de marathon van Amsterdam op vakantie zijn waarschijnlijk. Anders is hij erg tempting moet ik zeggen [Mam, ik doe het niet, herhaal ik doe het niet, geen zorgen.]

Hoe sta je tegenover huisdieren?
Ik wil heel graag een huisdier, maar ik moet ook toegeven dat het momenteel niet een goed idee is. Het allerliefste zou ik een hond willen hebben, maar ik heb daar momenteel niet genoeg tijd voor om een hond de aandacht te geven die het verdient. Jammer want ik zie mezelf dus al helemaal hardlopen door de duinen en het strand. Sommige mensen denken te makkelijk over een huisdier maar ik vind dat je er echt moet zijn voor een beest. Sinds kort zou ik ook wel heel graag een kat willen hebben, die kunnen op de dag naar buiten en kunnen zich daardoor beter vermaken dan een hond. Maar laat ik eerst eens leren goed voor mezelf te zorgen en dan komt er wel een keertje een huisdier denk ik.

Krijg je veel spullen voor je blog?
Nope, eigenlijk krijg ik vrijwel nooit iets toegestuurd voor mijn blog. Enerzijds vind ik dat wel eens jammer maar aan de andere kant denk ik ook dat mijn lezers, jullie, daardoor te zien krijgen wat echt mijn keuze is omdat ik vrijwel alles zelf koop en dus ook betaal. Tuurlijk zou ik ook wel eens nieuwe hardloopschoenen willen krijgen, maar ik zou er wel eerlijk over willen schrijven en ik heb soms het idee dat mensen dat niet doen. Als ik iets krijg wil ik er een eerlijke mening over kunnen geven en geen speelbal worden van een PR bureau. Desalniettemin mag iedereen mij gewoon spullen sturen hoor, dat zou ik namelijk best leuk vinden.

Irene
Hoe heeft je schoolcarriere eruit gezien? Ik las ergens dat je eerst VMBO gedaan hebt, klopt dit? En hoe ben je zo opgeklommen. Ben benieuwd! (als het zo is, vind ik het igg heel erg knap van je!)
Klopt, ik ben ooit in een HAVO brugklas begonnen maar werd heel erg gepest op school hetgeen er mede voor gezorgd heeft dat ik uiteindelijk naar het VMBO-T ben gegaan en tussen leerjaar 3 en 4 zelfs van middelbare school ben gewisseld. Na mijn eindexamen ben ik naar het MBO gegaan waar ik de opleiding Kunst, Cultuur en Amusement 1 jaar heb gedaan met hoofdvak dans en bijvak drama. Na een jaar heb ik besloten naar de Havo te gaan.  Ik denk stiekem dat ik altijd wel de capaciteiten heb gehad om in een keer havo of misschien zelfs wel VWO te doen heb gehad, ik heb immers voor geen enkele studie of schooltijd echt hard moeten of hoeven werken, maar door verkeerde schoolkeuze aan het begin is het er helaas te laat pas uitgekomen.

Ik ben trouwens heel trots dat ik deze weg heb afgelegd omdat ik van mening ben dat je hiermee laat zien dat je een doorzetter bent, maar ik hoor ook wel eens dat mensen het een teken van aangeleerde intelligentie vinden en dat zij bij sollicitaties eerder de voorkeur geven aan natuurlijke intelligentie.

Mariska
Ik lees dat je veel series kijkt. Welke series vind jij echt top?
Suits is wel echt nummer 1, verder ben ik momenteel bezig met House of Cards, blijft Homeland top, Glee, al is dat nu afgelopen, Hart of Dixie is favoriet tijdens het hardlopen, Börgen als je die nog niet gezien hebt, Better Call Saul voor de liefhebbers van advocatuur en daarbij nog wat Nederlandse series zoals; Penoza, Flikken, Overspel en Divorce.

Kim
Waar ben je bang voor?
Behalve dat ik bang ben voor kikkers en inbrekers ben ik heel bang om mijn dierbaren te verliezen, mensen teleur te stellen en mensen boos te maken. Ik ben vrijwel altijd bezig met het goed proberen te doen voor anderen en mijn stop woordje is dan ook sorry. Nadeel is dat als ik dan eens voor mezelf op kom en voor mezelf kies dat mensen dat dan vaak niet op prijs stellen omdat ze dat dan niet van me gewend zijn.
Ow en ik ben altijd bang dat iemand een naar berichtje plaatst op mijn blog. Opbouwende kritiek vind ik prima maar er is eens in de zoveel tijd iemand uit de buurt van Leiden die het nodig vindt om te schelden en nare dingen te zeggen.

Wat is het doel van je blog?
Het doel is te schrijven over Fit, Food & Living the Good life. Het heeft even geduurd voordat ik de balans en juiste richting had gevonden, maar sinds een paar maanden is dat wel gelukt denk ik. Mijn doel is om mensen te motiveren en inspireren en heel eerlijk gezegd is het ook een manier voor mezelf om me te uiten en mijn creativiteit in kwijt te kunnen.

Joëlle
Ik ben wel benieuwd waarom en hoe je ooit begonnen bent met hardlopen!
Dat is al weer heel wat jaren geleden ik zat nog op de middelbare school en ging op hockey. Omdat ik destijds vrijwel geen conditie had besloot ik om te gaan hardlopen. Ik deed maar wat en ik heb ook geen idee hoeveel ik liep en op wat voor een schoenen. Later begon ik met de start to run van Evy, die heb ik wel 4 keer gedaan, elke keer viel ik in een zwart gat na die 5 kilometers.

Weten je collega’s, familie, vrienden etc. van je blog en vond je dit lastig om voor het eerst te vertellen?
Op een aantal collega’s na weet denk ik iedereen wel dat ik een blog heb. Op mijn werk loop ik er doorgaans niet mee te koop omdat ik werk en privé een beetje gescheiden probeer te houden en ik hier toch wel vaak heel persoonlijk ben. Sommige collega’s zijn er achter gekomen en dat is prima en sommige heb ik het zelf verteld, maar heel bewust zijn er ook collega’s die ik het niet vertel.

De rest weet het allemaal en die vinden het ook eigenlijk allemaal wel heel erg leuk. Wel heb ik tijdens het daten met M. verteld dat ik een blog heb maar hem gevraagd er de eerste tijd niet op te kijken omdat ik wilde dat we elkaar zouden leren kennen door samen te zijn en te praten en niet door middel van mijn blog. Ik denk dat ik dat nog wel het lastigste moment vond.

Hoe houd je die 60-urige werkweken vol, naast al het sporten, socializen, bloggen en verbouwen om? Ik vind dat echt heel knap!
Ik vraag het mezelf de afgelopen dagen ook af haha, maar dat komt met name omdat ik door de stress ook slecht slaap en het dan wel eens tooo much wordt. Maar van bloggen, socializen en sporten krijg ik onwijs veel energie. Jullie reacties doen me echt heel veel en geven me echt vleugels. Als ik op mijn telefoon een push melding van een reactie krijg dan krijg ik een glimlach en dat helpt wel echt. Met het verbouwen er bij moet ik wel bekennen dat het nu erg druk is, maar soms moet je even door de zure appel heen bijten want straks hebben we zo een mooie plek van ons samen! Ik kan niet wachten tot het zo ver is en we ook weer wat meer tijd samen hebben in het weekend om leuke dingen te doen want dat mis ik nu wel heel erg.

Youss
Wil je misschien nog een ander rechtsgebied op of misschien de stap naar de advocatuur?
Als je eenmaal hebt gekozen voor een rechtsgebied, je doormiddel van je studie en stage er in gespecialiseerd bent en er uiteindelijk ook werkervaring in hebt, dan is het heel lastig om de overstap te maken naar een ander rechtsgebied. Vroeger heb ik trouwens wel gedacht aan de advocatuur, tijdens mijn studie heb ik vaak gedacht aan de richting personen en familierecht omdat ik voogdij zaken heel interessant vind om te doen.
Hoe heb je voor jezelf uitgemaakt dat je het bedrijfsleven in wilt?
Het is een gevoel dat ik heb gehad dat werken in bepaalde bedrijven heel tof zou zijn. Vanaf dag 1 dag ik begon met studeren heb ik het gehad over bedrijven als Endemol, Talpa, Eyeworks en Joop van den Ende Theater Producties, die laatste lijkt me nog steeds heel tof!
Zijn er dingen die je anders had willen aanpakken qua studie?
Allereerst zou ik achteraf gezien niet nog een keer rechten zijn gaan studeren. Maar je bedoelt denk ik meer op de inhoud van de studie zelf, toch? Ik ben achteraf gezien eigenlijk altijd wel goed bezig geweest, ik was bij al mn lessen, las altijd alle lesstof maar maakte nooit huiswerk. Dat werkte voor mij en heeft me met gemak door de studie heen geholpen. Ik ben verder heel blij met de keuze voor Leiden omdat ik me daar echt thuis heb gevoeld en nog voel.
Zijn cijfers nou echt belangrijk na afronden van je studie?
Zelf ben ik Cum Laude afgestudeerd en ik merk wel dat dit handig is. Het laat zien dat je ook tijdens je studie al ambitie had en zeker als je dit hebt kunnen behalen terwijl je ook nog werkte naast je studie. Een diploma is een diploma maar in de juridische wereld wordt er nu eenmaal veel waarde gehecht aan cijfers dus ze zijn nog steeds belangrijk….
Waar loop je tegenaan dus de overstap van studie naar werken?
Gebrek aan vrijheid voornamelijk, waar je gewend bent te kunnen doen wat je wilde op het moment dat je het wilde dat is weg. Als je op school je huiswerk niet wilde maken deed je het niet, maar doe je dat op je werk ben je de sigaar. Dat soort dingen is wennen vind ik zelf, maar dat zal iedereen hebben.
Is je leven nu qua werk zoals je verwacht had?
Ik had niet durven dromen dat ik zo snel in een functie als deze zou zitten omdat je voor een Legal Counsel functie doorgaans meer ervaring nodig hebt. Ik hoop echter nog steeds dat ik een keer een aanbieding krijg om les te gaan geven op het MBO of HBO op een juridische opleiding, dat is namelijk wel mijn uiteindelijke droombaan.

Tags:
Categorie: Legally-Me, Persoonlijk
Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Simone 29.03.2015

  Heel interessant om te lezen! Die eerste vraag vroeg ik me ook al een tijdje af!

 • Reageer Bente 29.03.2015

  Wat een leuke en interessante vragen heb je gekregen 🙂 En leuke antwoorden uiteraard!

  Zo fijn dat het einde van jullie verbouwing in zicht is, kunnen jullie eindelijk relaxed van elkaar genieten 🙂

 • Reageer Ima 29.03.2015

  Leuk Stac, veel succes vandaag trouwens! X

 • Reageer Yamina 29.03.2015

  Leuk om te lezen. Dat stopwoordje “Sorry” heb ik helaas ook. Heel herkenbaar wat je daar schreef. Maar wel belangrijk om voor jezelf te blijven kiezen.
  En ontzettend jammer dat er iemand is die negatieve reacties geeft op je blog. Nergens voor nodig, je blog is daar te leuk en te goed voor!

 • Reageer Tedje 29.03.2015

  Wauw,, wat ben ik veel te weten gekomen over jou door deze blogpost! Leuk dat je zo open bent over alles!

 • Reageer Carlijn 29.03.2015

  Heel leuk om te lezen! Zaten verschillende vragen tussen die ik ook had hihi. Leuk dat je er zo open over kan en wil schrijven 🙂

 • Reageer Youss 29.03.2015

  Heerlijk uitgebreide antwoorden! Ik weet zelf nog totaal niet wat ik wil, zo irritant. En men vraagt continu wat wil je gaan doen…uhhh weet ik nog niet haha!
  Ik wil wel iets met privaatrecht doen uiteindelijk, dat weet ik wel maar wat…er is zoooveel keus. En lesgeven inderdaad lijkt mij ook heel erg leuk. Ik heb weleens cito-training gegeven aan groep 8 leerlingen en daar is het lesgeven mij heel goed bevallen.
  Ik denk zelf ook niet dat ik de advocatuur in wil, werken als bedrijfsjurist lijkt me meer iets voor mij..

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.