Legally-Fit: Mijn haat liefde verhouding met Bootcamp

09.04.2015

IMG_4606
Ik doe het nu al enige tijd, bootcamp. Iedere dinsdag stop ik met grote twijfel mijn sportkleding in mijn tas. Genieten van de bootcamp doe ik niet, maar het gevoel als je klaar bent daar geniet ik dan weer wel van. Vandaag mijn haat liefde verhouding met bootcamp.

Iedere dinsdag om 17:00 stipt moeten we verzamelen bij de receptie. Een paar sportievelingen van mijn werk staan dan in hun zorgvuldig bij elkaar geraapte sportoutfit te wachten op een training. Voor de een is sporten een dele van een lifestyle voor een ander is het de enige manier om te kunnen sporten in combinatie met een drukke baan en privé leven.

Als er opnames zijn staat het publiek ons vragend en iets wat gek aan te kijken. Wat een raar bedrijf zullen ze dan wel denken, met al die mensen in sportkleding. Nog voor ik me geestelijk volledig voor heb kunnen bereiden vertrekken we, dan is het te laat, nu moet ik echt mee……

Mijn strijd met bootcamp begint al op dinsdagmorgen rond half 8. Pak ik nu wel of niet mijn sportkleding in? Als ik het mee neem voel ik me verplicht te gaan, maar neem ik het niet mee ben ik zwak en dat is wel het laatste wat ik wil laten zien aan mijn collega’s. Trouw gaan de sportschoenen en de rest van de outfit dan ook in de tas en mee naar het werk.
Traditiegetrouw begint het lobbyen over wie wel en niet mee gaan al rond 11:00 bij de koffieautomaat: ‘Hé Stac, je doet wel mee vanmiddag he?’ ‘Uuh ja ik denk het wel, jij toch ook hé?’. Dat denken is dat stemmetje in mijn hoofd dat mij volledig voor gek verklaart om te gaan.

Waarom ik bootcamp niet leuk vind?
Hardlopen vind ik heerlijk, het is een kwestie van je hoofd leeg maken, een muziekje op en gaan met die banaan. Als ik klaar ben voel ik me voldaan en mijn prestaties zijn meetbaar. Ik kan zeggen ik heb 10 kilometer gelopen in zoveel minuten. Mijn hoofd leegmaken tijdens de bootcamp is er niet bij, ik ben mezelf alleen maar aan het opwinden en juist mijn hoofd vol aan het maken. Ik ga niet bijhouden hoeveel push-ups ik heb gedaan of hoeveel burpees. Het enige wat overeenkomt met het hardlopen is het fijne gevoel na afloop, dat gevoel van trots zijn op jezelf dat je het hebt gedaan, dat je er straks vast een stuk beter uit ziet in de spiegel en dat het heel goed voor je lichaam is.

Hoewel ik bootcamp dus niet leuk vind hoor ik rond 16:30 op de gang geroezemoes van mensen die zich naar de WC begeven om zich om te kleden. Rond 16:45 zit een stuk of 8 mensen geheel gehuld in sport outfits klaar voor de bootcamp nog de laatste dingen te doen. Nog even snel worden de laatste mails er uit gestuurd en als een stel enthousiaste jonge puppy’s staan ze klaar om te gaan bootcampen, ze vinden het oprecht leuk.

Als we eenmaal vertrekken sla ik mezelf al voor m’n hoofd, waarom, waarom doe ik dit? Dat inlopen gaat natuurlijk prima, dat vind ik leuk en ik doe dan ook mijn best om altijd zo hard mogelijk en voorop te lopen. Maar dan….
Push-ups: Grrrr frustratie omdat ik dit gewoon echt niet kan. Ooit ben ik eens van een paard af gevallen en heb ik pennen in mijn arm gekregen. Sinds die tijd kan ik mijn linker arm niet meer normaal draaien. Klinkt heel heftig misschien maar ik merk het alleen als ik een koekje eet en mijn linkerhand wil gebruiken om de kruimels op te vangen. Maar goed, hoe hard ik het ook probeer ik kan dit niet!
Sprinten: Hell no, hardlopen is leuk maar steeds sprinten nee, laat mij maar een lange afstand lopen!
Burpees: Wie heeft die dingen uitgevonden, niet alleen kan ik niet opdrukken, maar als ik het dan al probeer dan moet ik niet ook nog eens springen en een kikker na doen en… oke geen leuke oefening dus.
Mountain climbers: Oke, deze zijn nog wel leuk….
Planken: Prima helemaal geen probleem om deze te doen!
Squats: Prima oefening niets meer aan doen, ik merk na een paar weken al dat ik betere billen heb.
Lunges: Het is even zoeken naar de juiste techniek, maar als je ze eenmaal hebt gaat het prima.

Hoewel ik het merendeel van de oefeningen dus wel oke vind, is helaas dat kleine deel, wat ik minder leuk vind, wel hetgeen we het meeste doen….

Na een uur hoor ik iedereen alleen nog maar zuchten, steunen en zeuren en dan lopen we weer in een goed tempo naar kantoor. Hoe leuk ik hardlopen ook vind, ik heb er dan gewoon geen puf meer voor. IK voel me leeg en uitgeblust. Pas na het rekken en na het oprennen van de trappen naar de 6de etage [wij doen er dus nog altijd een bootcamp achter aan] begin ik het gevoel van ‘Goed gedaan’ te krijgen.

Op de fiets naar huis begin ik te denken aan dat beeld van mezelf in bikini wat er best leuk uit kan zien als ik door blijf gaan en twijfel ik even of ik volgende week misschien niet toch weer moet gaan.

Waar is het  dan goed voor, al dat gebootcamp?
Oke ik moet eerlijk zijn, bootcampen is geweldig voor je lichaam. Je traint namelijk allemaal delen van je lichaam, je benen, je billen, je armen en je buik! Daarnaast doe je veel interval oefeningen waardoor je uithoudingsvermogen er ook een stuk op vooruit gaat. Voor hardlopers is het een geweldige ondersteuning van je trainingen, niet alleen train je, je benen en je core maar ook verbeterd het je snelheid een stuk.

Doe jij aan bootcamp, of heb je het ooit gedaan en wat vind jij er van? 

Tags: ,
Categorie: #Legallyfit, Fit, Legally-Fit, Sporten
Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageer Linda 09.04.2015

  Ik heb een tijdje bootcamp gedaan maar ben er mee gestopt. Ik liep altijd achteraan. En ik weet dat je het voor jezelf doet maar een keertje in de middenmoot zitten zou ook leuk zijn

 • Reageer Rozentuintje 09.04.2015

  Zelf vind ik bootcamp wel leuk, maar opdrukken en dergelijke kan ik ook niet hoor, dan doe ik gewoon iets anders.

 • Reageer Kim 09.04.2015

  Wel heel tof dat je bootcamp kunt doen via je werk.

 • Reageer Emma 09.04.2015

  Ik lees je blog voor het eerst, maar wat schrijf jij leuk. Zelf doe ik alleen in de zomer aan bootcamp omdat ik het in de winter te koud vind en herken veel van wat jij schrijft. Het doen is een hel maar het gevoel na afloop…

 • Reageer Jenn 09.04.2015

  Respect hoor! Ik heb 1 x bootcamp gedaan, maar dat is al weer een jaar of 5 geleden en toen sportte ik nauwelijks. Ik kon het dus totaal niet bijhouden en ben halverwege de les ook afgehaakt. Nu ga ik in de zomer meedoen met een obstacle run, dus ik denk dat ik er binnenkort toch maar weer eens aan moet geloven.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.