Legally-Food: Carrot cake Havermout

28.04.2015

Carrot cake Havermout
Wortel door je taart is tot daar aan toe, maar wortel door je ontbijt pap? Toch is dit een combinatie die heel goed samen gaat en waardoor je ook gelijk al 1/8ste van je dagelijkse portie groente binnen hebt. Havermout gemixed met wortel geeft je de smaak van carrot cake en wie wil nu niet met de smaak van taart ontbijten?

Carrot cake havermout is een van de vele havermout recepten die ik graag eet. Een ochtend zonder havermout komt eigenlijk nooit voor bij mij, simpelweg omdat je er zo goed mee kunt variëren en omdat het ook nog eens zo onwijs lekker is. Meer van mijn havermout recepten zijn hier te vinden, maar geef deze ook zeker een kans want het is een van mijn favorieten!

Benodigdheden
50 gram wortel
40 gram havermout
200 ml ongezoete Amandelmelk
1 handje rozijnen
1 theelepel kaneel

Bereidingswijze
1. Rasp de wortelen
2. Doe de havermout, de amandelmelk en de geraspte wortel in een kom en roer het geheel door elkaar.
3. Doe het mengsel in de magnetron op de hoogste stand voor 4 minuten
4. Roer alles goed door elkaar
5. Doe de rozijnen en kaneel door de havermout
6. Zet de havermout voor nog eens 2 minuten in de magnetron
7. Klaar!

Hoe eet jij je havermout het liefst?

Tags: , ,
Categorie: Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Joyce 28.04.2015

    Dit is inderdaad een heel goed idee! Jammie 🙂

  • Laat een reactie achter