Legally-Food: Crunchy Raw Chocolat Bonbons

28.04.2015

Healthy Crispy Chocolat
Chocolade is mijn ultieme guilty pleasure maar ook een ultieme aanslag op mijn heupen. Toch zijn er ook manieren om toch chocolade te eten zonder je er schuldig over te hoeven voelen. Deze crunchy raw chocolat bonbons zijn niet alleen heel makkelijk te maken maar ook nog eens heel lekker.

Voorheen dacht ik altijd dat je alleen zelf bonbons kon maken door middel van het smelten van een bestaande chocolade reep. Het gevolg hiervan was dat ik in de supermarkt een reep kocht om te gaan smelten, maar welke op was voor ik dit daadwerkelijk had gedaan. Dit recept is dus ideaal want je hoeft geen reep chocolade te weerstaan voor je er zelf een kunt maken!

Benodigdheden
2 Eetlepels kokosolie [gebruik bij voorkeur geurloze kokosolie]
2 Eetlepels agave siroop
1,5 theelepel vanille essence
2 eetlepels raw cacao
2,5 eetlepel gepofte quinoa

De vormpjes voor de bonbons zijn gekocht bij de Action, maar winkels als Xenos en Big Bazar verkopen ze ook. Daarnaast kun je natuurlijk ook ijsblokvormpjes gebruiken of een reguliere rechte vorm. 

Bereidingswijze
1. Zet een klein steelpannetje op het vuur
2. Smelt de kokosolie
3. Zodra de kokosolie gesmolten is kun je er de rest van de ingrediënten bij voegen maar doe de gepofte quinoa als laatste
4. Giet het mengsel in de vormpjes
5. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast, of als je haast hebt in de vriezer

 

Tags: , ,
Categorie: Legally-Food, Recepten, Snacks
Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Bente 28.04.2015

    Oehh dit ziet er lekker uit!!

  • Laat een reactie achter op Bente Annuleren

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.