Legally-Food: De 10 leukste Food festivals van 2015

04.04.2015

10 leukste Food festivals van 2015
Food festivals, hadden we er 5 jaar geleden amper van gehoord, ze zijn nu niet meer weg te denken. In het voorjaar, de zomer en in de herfst is er ieder weekend wel weer een ander food festival te vinden. Vandaag een overzicht van de 10 leukste Food festivals van 2015.

Culy Festival
Vandaag en op eerste paasdag vindt het Culy festival plaats in de Sugarcity in Halfweg. Voor de mensen die Culy niet kennen, dit is een van de leukste en mooiste culinaire website’s van Nederland. Op Culy kun je niet alleen alles vinden over de leukste hotspots, ze leren je ook de beste recepten en welke musthaves niet mogen ontbreken in je keuken. Tijdens dit festival wat 2 dagen duurt kun je workshops volgens omtrent eten, van kook workshops tot workshops waarin je leert voeding te fotograferen en natuurlijk staat het er vol met foodtrucks en retailers waar jij alle nieuwe trend op het gebied van eten kunt ontdekken.
Waar: Sugarcity, Halfweg
Wanneer: 4&5 April 2015

NeighbourFood Market
Een keer per maand vind in Amsterdam de NeighbourFood Market plaats. Het is de plek waar je kunt genieten van heerlijk eten, alles te weten komt van nieuwe producten en waar je ook nog eens kan neuzen en snuffelen tussen 2e hands spullen voor in je huis. Kortom een gezellig festival voor jong en oud.
Waar: Westergasterrein, Amsterdam
Wanneer: 1 keer per maand, eerst komende editie is 19 april 2015

Food Soul Festival
Strand, goede muziek en lekker eten, een betere combinatie kun je, je bijna niet voorstellen. Tijdens het Food Soul Festival komen deze dingen samen, het enige wat er nog bij nodig is, is natuurlijk een lekker zonnetje. Het plein rondom de vuurtoren in Noordwijk aan zee wordt namelijk voor dit festival omgetoverd tot een groot open lucht restaurant met veel foodtrucks waar je onder het genot van heerlijke soul muziek van het eten kunt genieten.
Waar: Vuurtoren plein, Noordwijk aan Zee
Wanneer: 1,2 en 3 mei 2015

Rollende keukens
Dit festival is wel echt het voorbeeld vaneen succesvol event. Vorig jaar was het ondanks het weer zo druk dat de politie al vroegtijdig de toegang tot het terrein moest sluiten om de veiligheid ter plaatsen te kunnen waarborgen. Als je dus wilt gaan is het aan te raden om op tijd aanwezig te zijn, want ook dit jaar beloof het weer een drukte van jewelste te worden.Tijdens dit event vind je ‘rollende keukens‘ in alle soorten en maten van heel luxe tot frietjes, het is een groot open lucht restaurant waar iedereen aan zijn trekken komt op het gebied van eten en daarbij is het ook nog eens heel erg gezellig!
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: 13 t/m 17 mei 2015

Food Truck Festival TREK
Zoals de naam wellicht al doet vermoeden is dit een festival wat niet louter op een plek te vinden is. Dit festival gaat langs maar liefst 7 steden zodat iedereen kan genieten van al het heerlijks uit de foodtrucks.
Waar: Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Den Bosch en Den Haag
Wanneer: Tussen 14 mei en 13 september [voor specifieke data kijk op de website]

Lepeltje Lepeltje Festival
Net als Trek is ook Lepeltje Lepeltje een reizend festival dat langs steden trekt om de smaakpapillen eens flink te prikkelen. Niet alleen kun je hier heerlijk eten, op het terras kun je ook genieten van een speciaal biertje of wijntje terwijl je luistert naar een live band of DJ.
Waar: Amersfoort, Groningen, Zwolle, Apeldoorn
Wanneer: tussen 22 mei en 23 augustus [voor specifieke data kijk op de website]

Tong Tong Fair
Ben je gek op Indisch eten? Dan is dit event in Den Haag echt iets voor jou. Hoewel het tijdens dit festival niet alleen om eten draait heeft het eten wel een hele belangrijke rol gekregen op dit festival waar zich een apart deel bevindt met louter eten.
Waar: Malieveld, Den Haag
Wanneer: 27 mei t/m 7 juni 2015

Taste of Amsterdam
Ieder jaar vindt in het Amstelpark het culinaire evenement Taste of Amsterdam plaats waar de beste restaurants uit de buurt zichzelf presenteren. Niet alleen gaat het hier om lekker eten, ook kun je er terecht voor een drankje of een dansje op de beats van een van de bekende DJ’s.
Waar: Amstelpark, Amsterdam
Wanneer: 4 t/m 7 juni 2015

Haarlem Culinair
Vorig jaar heb ik al kennis mogen maken met dit enorme spektakel dat plaats vindt op de grote markt van Haarlem, mijn nieuwe woonplaats. Gedurende Haarlem Culinair presenteren de beste restaurants uit de regio zich aan het publiek. Voor een klein bedrag kun je gerechten proeven van deze restaurants onder wie zich ook sterren restaurants bevinden.
Waar: Grote markt, Haarlem
Wanneer: 6 t/m 9 augustus 2015

Proefpark Haarlem
Na het succes van de wintereditie in 2015 zal er ook dit jaar weer een zomereditie komen van het festival ProefPark in Haarlem. Uiteraard ontbreken tijdens dit festival de foodtrucks niet, van het eten kun je genieten in het park dus vergeet je picknickkleed niet mee te nemen. Naast de foodtrucks zullen er ook demonstraties zijn, is er een kinderkookexperience en zijn er Foodiejays om het geheel nog gezelliger te maken.
Waar: Kenaupark, Haarlem
Wanneer: 28, 29, 30 augustus 2015

Ben jij wel eens naar een Food Festival geweest? 

 

Tags: , ,
Categorie: Legally-Food, Legally-Hotspots
Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Sylvia 04.04.2015

  Het meeste is zo ver weg, jammer. Alleen TREK is een beetje in de buurt. Ik heb nog nooit zo’n festival bezocht, doet me denken een de film Chef 😉

 • Reageer Bente 04.04.2015

  Wat een handig overzicht! Lijkt me wel weer eens leuk om naar een food festival te gaan 🙂

 • Reageer Renate 04.04.2015

  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit echt van food festivals gehoord (ik heb denk ik onder een steen geleefd), maar het klinkt wel heel leuk (en vooral lekker)! Leuk dat je dit deelt ieder geval!

 • Reageer Rozentuintje 09.04.2015

  Handig overzicht!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.