Legally-Food: Paasrecept Paashaasbroodjes

02.04.2015

IMG_8052-002
Dit weekend is het weer Pasen en wat is er leuker dan uitgebreid ontbijten met allemaal lekkers? Vandaag en morgen geef ik jullie dan ook wat inspiratie voor lekkere paasrecepten die op de ontbijt, brunch of lunch tafel gezet kunnen worden. Vandaag: Paashaasbroodjes.

Deze broodjes zorgen bij mij voor een heel nostalgisch gevoel. Vroeger maakte ik deze broodjes namelijk samen met mijn moeder voor het paas ontbijt. Nou ja, als ik mijn moeder moet geloven stond ik er bij te kijken hoe zij ze maakte en was dat mijn manier van helpen. Maar goed, hoe het verhaal dan ook zit, het doet me terug denken aan die leuke paasontbijtjes bij
mijn ouders. En zeg nu zelf, die paashaasbroodjes zien er toch super leuk en schattig uit?

Omdat wij maar met z’n tweetjes zijn, bakte ik 2 broodjes, maar uiteraard kun je de hoeveelheden ook verdubbelen of vermenigvuldigen met 10, wat je maar wilt, alles kan met Pasen!

Benodigdheden voor 2 broodjes:
125 gram bloem [ik gebruikte glutenvrij meel maar je kunt  ook regulier meel of spelt gebruiken]
1/2 zakje droge gist [of 10 gram verse gist]
10 gram roomboter
50 ml lauwe melk
snufje zout
3 eieren
6 Cranberry’s of rozijnen
Nootjes, pitjes en zaten voor de snorharen

Bereidingswijze: 
1. Verwarm de melk en zorg dat hij is afgekoeld tot hij lauw warm is.
2. Doe het gist en de bloem of het meel in een kom en voeg al roerend de melk toe.
3. Voeg dan de zachte boter en het snufje zout toe en kneed het geheel tot je een soepel deeg hebt.
4. Plaats het deeg in een ingevette kom en dek af met een theedoek. Laat het deeg voor zeker 45 minuten rijzen op een warme plek [bijvoorbeeld bij de verwarming].
5. Verwarm de oven voor op 200 graden
6. Kook 2 eieren voor 3 minuten
7. Kneed het deeg nogmaals en verdeel het deel in 2 gelijke stukken.
8. Maak van beide een paashaas figuur en zorg dat je genoeg deeg over hebt om de armen over het ei te sluiten.
9. Plaats de 2 gekookte eitjes op de buik van de haas en vouw de armen daar overheen.
10. Maak met behulp van cranberry’s of rozijnen ogen en een neusje en met behulp van zaten/pitten de snorharen.
11. Kluts 1 eitje en bestrijk de hazen met het eiermengsel
12. Dek de broodjes nog even af met een theedoek en laat het nog even 15 minuten rijzen.
13. Bak de broodjes in 15 minuten gaar in de oven.

 

Tags: , ,
Categorie: Brood en broodgerechten, Ontbijt, Recepten
Vorige post Volgende post

6 reacties

  • Reageer Elma 02.04.2015

    Hihi, wat zijn ze leuk!

  • Reageer Marlijn 02.04.2015

    Wat zijn ze schattig, heel leuk! Ik ben bang dat mijn paashaas er niet zo mooi uit gaat zien, maar het is het proberen waard.

  • Reageer Melanie 02.04.2015

    Mmm lijkt me erg lekker denk dat ik dit zondag ook ga maken

  • Reageer Rachel 02.04.2015

    wauw ziet er zo cute uit!

  • Reageer Lina 03.04.2015

    Wat leuk, deze maakte ik vroeger ook altijd.

  • Reageer Lonneke 22.03.2016

    Super leuk!! Deze ga ik met de kids uitproberen!

  • Laat een reactie achter