Legally-Food: Spelt Pizza

26.04.2015

IMG_8298-001
Pizza, het is van dat heerlijke comfort food en als ik het eet denk ik altijd direct aan Italië en vakantie. Hoe heerlijk een pizza in een restaurant ook kan zijn, het is natuurlijk super leuk om zelf een pizza te maken en zo ook zelf te bepalen wat er op de pizza moet komen. Vandaag het recept voor een pizza bodem van spelt.
Benodigdheden:
400 gram [volkoren] speltbloem
7 gram droge gist [1 zakje]
1 scheutje olijfolie
250 ml lauw water
een snufje zout
3 blikjes tomatenpuree

IMG_8285-001

Bereidingswijze:
1. Mix het meel en het gist door elkaar en voeg de olijfolie en het water langzaam toe.
2. Pas als het deeg zich tot een mooie bal begint te vormen doe je het zout er bij
3. Laat het deeg 45 minuten rusten op kamertemperatuur met een theedoek over het deeg.
4. Verwarm de oven voor op 220 graden
5. Rol het deeg uit op een bakplaat en doe de pizza voor 10 minuten in de oven om het deeg voor te bakken
6. Haal het er uit en doe de tomatensaus en alle andere toppings op de pizza
7. Bak af in nog eens 10 minuten

recepten verhuis week Maak jij wel eens zelf pizza? 

Tags: ,
Categorie: Hoofdgerechten, Recepten
Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer Hanne 26.04.2015

    Ziet er heel lekker uit! Mijn huisgenote mag enkel spelt (geen andere gluten) dus dit gaan we zeker ’n keer maken!

  • Reageer Ise 26.04.2015

    Hm dit zou ik toch wel eens moeten proberen!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.